Help Skype voor Web

Problemen oplossen met luidsprekers of hoofdtelefoons in Skype voor Web

Als u uw gesprekspartner helemaal niet hoort of niet goed hoort, kan er een probleem zijn met uw afspeelapparaat (luidsprekers of hoofdtelefoon) of uw instellingen.

Ik kan mijn gesprekspartner helemaal niet horen

Als u helemaal niets hoort vanaf de andere kant, is er een probleem met de microfoon van uw gesprekspartner of met uw afspeelapparaat.

1. Controleer uw afspeelapparaat.
    Speel in een muziekspeler zoals Windows Media Player muziek af om te testen of uw luidsprekers of hoofdtelefoon werken. Als u deze horen kunt, werkt uw afspeelapparaat goed. Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de microfoon van de andere persoon. Vraag uw gesprekspartner onze handleiding voor het oplossen van problemen met een microfoon te raadplegen.

Controleer het volgende als u de muziek niet hoort of als u de muziek wel hoort maar uw gesprekspartner op Skype niet hoort.

• Als u externe luidsprekers of een hoofdtelefoon gebruikt, moet u controleren of deze zijn aangesloten.

• Controleer of het luidsprekervolume niet is gedempt en hoog genoeg is om te horen. Klik op het luidsprekerpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm en pas het volume aan.

• De volumeregelaar is voor het standaardafspeelapparaat van het systeem. Als u meerdere afspeelapparaten hebt, gebruikt Skype mogelijk een ander apparaat. U wijzigt het volume voor andere apparaten door met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram (zie hierboven) te klikken en Afspeelapparaten te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waar Skype gebruik van maakt en selecteer Eigenschappen. Pas vervolgens op het tabblad Niveaus de schuifregelaars aan. Als u niet zeker weet welk audioapparaat Skype gebruikt, controleert u uw Skype-instellingen in stap 3 hieronder.

2. Voer een testgesprek.
    Met het gratis testgesprek van Skype kunt u heel eenvoudig controleren of er een probleem is met het afspeelapparaat. Typ echo123 in het zoekveld in Skype om aan de slag te gaan, bel en volg de instructies. In onze handige handleiding wordt het uitvoeren van een testgesprek uitgelegd.

Als u de stem in het testgesprek hoort, werkt uw geluid goed. Er kan een probleem zijn met de verbinding of de microfoon van uw gesprekspartner. Probeer iemand anders te bellen met Skype en controleer of u die persoon hoort. Vraag indien mogelijk uw gesprekspartner die u niet kunt horen dan om onze handleiding voor het oplossen van problemen met een microfoon te raadplegen.

Als u de stem in het testgesprek niet hoort, gaat u door met de volgende stappen om uw geluidsinstellingen in Skype te controleren.
    ��

Ik kan mijn gesprekspartner niet goed horen

Als de geluidskwaliteit slecht is, zodat u de andere persoon wel kunt horen, maar diens stem een echo heeft, gedempt klinkt of regelmatig wegvalt, kunnen de volgende tips helpen.

1. Controleer uw afspeelapparaat.
    Als de andere persoon zacht klinkt, moet u mogelijk het luidsprekervolume verhogen. Klik op het luidsprekerpictogram in de rechterbenedenhoek van het scherm en pas het volume aan.

De volumeregelaar is voor het standaardafspeelapparaat van het systeem. Als u meerdere afspeelapparaten hebt, gebruikt Skype mogelijk een ander apparaat. U wijzigt het volume voor andere apparaten door met de rechtermuisknop op het luidsprekerpictogram (zie hierboven) te klikken en Afspeelapparaten te selecteren. Klik met de rechtermuisknop op het apparaat waar Skype gebruik van maakt en selecteer Eigenschappen. Pas vervolgens op het tabblad Niveaus de schuifregelaars aan.

2. Verbeter het geluid aan de andere kant.
    Vraag de andere persoon om de tips in onze handleiding voor het oplossen van problemen met een microfoon te raadplegen. Er zijn verschillende manieren om de spraak/ruis-verhouding te verbeteren waardoor u hem of haar beter kunt horen.