Help Skype voor Web

Problemen oplossen met microfoons in Skype voor Web

Als uw gesprekspartner uw stem helemaal niet hoort of u niet goed hoort, kan er een probleem zijn met uw microfoon of uw geluidsinstellingen.

Mijn gesprekspartner kan mij helemaal niet horen

Als uw gesprekspartner helemaal niets hoort vanaf uw kant, is er een probleem met uw microfoon of met het afspeelapparaat (luidsprekers of hoofdtelefoon) van uw gesprekspartner.

1. Controleer uw microfoon.
    Als u een microfoon gebruikt die in de computer is ingebouwd, controleert u of de knop Dempen niet is ingeschakeld en of u niet bent gedempt in Skype. Als u een externe microfoon gebruikt, controleert u of deze is aangesloten of, als het een draadloze microfoon is, dat de batterijen zijn opgeladen. Als Skype geen microfoonsignaal kan detecteren, wordt er een bericht weergegeven.

2. Voer een testgesprek.
    Met het gratis testgesprek van Skype kunt u heel eenvoudig testen of er een probleem is met uw microfoon: u neemt een bericht op dat vervolgens wordt afgespeeld. Typ echo123 in het zoekveld in Skype om aan de slag te gaan, bel en volg de instructies. In onze handige handleiding wordt het uitvoeren van een testgesprek uitgelegd.

1. Controleer uw Windows-instellingen.
    Als bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kan er een probleem zijn met de geluidsinstellingen van Windows. Microsoft heeft een slim hulpprogramma om problemen met het geluid automatisch op te sporen en op te lossen.

Mijn gesprekspartner kan me niet goed horen

Als de geluidskwaliteit slecht is, zodat uw gesprekspartner u wel kan horen, maar uw stem een echo heeft, gedempt klinkt of regelmatig wegvalt, kunnen de volgende tips helpen.

Verbeter de spraak/ruis-verhouding.
U kunt de geluidskwaliteit het beste verbeteren door het contrast tussen het geluid van uw stem en alle andere geluiden om u heen te verhogen. Dit kan op veel manieren:

1. Plaats de microfoon dichterbij. Als u te ver bij de microfoon vandaan bent, kan de microfoon uw stem niet duidelijk horen. Als u de ingebouwde microfoon van uw computer gebruikt, moet u zorgen dat u weet waar deze zich bevindt en controleren of deze niet wordt geblokkeerd.

2. Verminder achtergrondgeluiden. Stille ruimten zijn het meest geschikt voor een goede geluidskwaliteit, omdat uw stem dan met minder geluid hoeft te concurreren. Ingebouwde microfoons pakken vaak het geluid op vanuit de hele ruimte.

3. Verminder het afspeelvolume. Als het volume van de luidsprekers te luid is of de luidsprekers zich te dicht bij de microfoon bevinden, kan dit storing of echo veroorzaken. Verlaag het volume van de luidsprekers en plaats de luidsprekers, indien mogelijk, verder weg van de microfoon.

4. Gebruik een hoofdtelefoon. Bijna alle bovenstaande problemen kunnen worden verbeterd of opgelost door aan beide kanten van het gesprek een USB-headset te gebruiken. Als u al een headset gebruikt en problemen hebt met het geluid, sluit de headset dan aan op een andere USB-poort. Als u nog geen headset hebt of problemen blijft hebben met die van u, kunt u de lijst bekijken met de beste USB-headsets volgens Skype-gebruikers.