Help Skype voor Web

Een goed Skype-gesprek voeren in Skype voor Web

Als u een audio- of videogesprek voert met Skype voor Web, is het goed om voorbereid te zijn; zeker als het een belangrijk gesprek is, zoals een sollicitatiegesprek, of een gesprek waarbij u hebt afgesproken om bij te praten met een collega of dierbare. Aan de hand van de volgende tips kunt u optimaal profiteren van uw Skype-gesprek voordat u begint.

1. Controleer uw internetverbinding.

Voor een gesprek met een uitstekende kwaliteit hebt u een stabiele verbinding nodig met voldoende bandbreedte. Ga als volgt te werk voor de beste resultaten:
    • Gebruik een bekabelde verbinding.
    • Als u een Wi-Fi-verbinding gebruikt, probeer dan dichter bij de router te gaan zitten om een beter signaal te krijgen.
    • Sluit alle programma's die mogelijk uw internetverbinding gebruiken.
  2. Controleer uw computer.

De hardware en software van uw computer kunnen van invloed zijn op uw gesprek. Ga als volgt te werk voor de beste kwaliteit:
    • Controleer of u voldoet aan de minimumvereisten om Skype uit te voeren.
    • Zorg ervoor dat uw computer is bijgewerkt en dat u de besturingssysteemupdates hebt gedownload die u nodig hebt.
    • Gebruik indien mogelijk een hoofdtelefoon of een aparte microfoon en luidsprekers.
    Meer hulp voor het oplossen van problemen met microfoons en luidsprekers.
  3. Voer een gratis testgesprek.

U kunt oefenen met het plaatsen van een gesprek en controleren of de luidsprekers en microfoon goed werken. Typ echo123 in het zoekveld in Skype om aan de slag te gaan. Meer informatie over het plaatsen van een testgesprek.
  4. Zorg ervoor dat u uw vriend kunt bereiken.

Als degene die u belt nog niet in uw lijst met contactpersonen staat, voeg die dan nu toe en controleer of die online en beschikbaar is. Belt u naar een vaste lijn of een mobiel nummer? Als dat zo is, hebt u voldoende Skypetegoed of een abonnement nodig om te bellen.
  5. Ga er rustig voor zitten.

Kies een stille, prettige plek in een goed verlichte ruimte. Gebruik voor de beste videokwaliteit een lichtgekleurde achtergrond en zorg ervoor dat er geen helder licht recht achter u schijnt. Voor de beste geluidskwaliteit dient u achtergrondgeluiden te beperken, zodat uw stem duidelijk hoorbaar is.

U bent nu klaar om te beginnen. Onthoud dat zowel u als degene die u belt deze tips dienen te volgen, dus vraag uw ook vriend deze tips na te lopen.

Hulp bij het bellen met Skype.