Veelgestelde vragen over het gebruik van Skype voor HoloLens

Aan de slag
Bellen
Video
Functies tijdens oproep
Waarschuwingen
Skype HoloLens Add in

Aan de slag

Nog nooit Skype voor HoloLens gebruikt? Maak u zich geen zorgen, het is heel eenvoudig.

Download de nieuwste versie van skype:

1. Open de app Store op de HoloLens.
  2. Zoeken naar "Skype" in de zoekbalk in de rechterbovenhoek van het venster van de winkel.
  3. Tik in de lucht op de knop Gratis of Installeren om Skype te downloaden.

Onze aanbevolen minimums voor de beste kwaliteit zijn:
HoloLens video-oproepen - 600kbps/700kbps
HoloLens HD video-oproepen - 1,8 Mbps/2,1 Mbps

U start Skype net als elke andere app.

1. Gebruik de penbeweging om naar het menu Start te gaan.
  2. Selecteer + om Alle apps weer te geven.
  3. Tik in de lucht op de Skype-tegel.
    • Wellicht moet u scrollen in de lijst om de Skype-app vinden.
  4. Tik in de lucht om Skype in uw wereld te plaatsen. Skype wordt automatisch gestart.

Opmerking: Als u Skype start, zal het de enige app zijn die u ziet tot u openbloeit om de app te pauzeren. Als u Skype openbloeit en pauzeert, kunt u het opnieuw starten door in de lucht op de app in uw wereld te tikken.

Aanmelden bij Skype is eenvoudig en automatisch. Start gewoon Skype voor HoloLens en u wordt automatisch aangemeld met het Microsoft-account waarmee u bij HoloLens bent aangemeld.

Ik ben aangemeld bij Skype met mijn Azure Active Directory (AAD)-account voor organisaties. Hoe meld ik aan bij Skype?

Om Skype te gebruiken, moet u een Microsoft-account (b.v. User@outlook.com) gebruiken. Als u Skype start terwijl u in HoloLens bent aangemeld met een AAD-account (bijvoorbeeld user@contoso.com), gaat u automatisch naar het aanmeldscherm om uw Microsoft-account te gebruiken. Als u geen Microsoft-account hebt, klik dan hier om er een te maken.

Aanmelden met een ander Skype-account dan het Microsoft-account dat aan uw HoloLens is gekoppeld, is nog niet mogelijk. U kunt echter een ander Skype-account koppelen aan uw Microsoft-account.

Skype blijft automatisch aangemeld telkens wanneer uw HoloLens-apparaat is ingeschakeld. Afmelden bij het huidige Microsoft-account op HoloLens wordt niet ondersteund.

De huidige versie van Skype voor HoloLens biedt geen ondersteuning voor het toevoegen, zoeken, blokkeren of accepteren van verzoeken om contactpersonen toe te voegen. Gebruik hiervoor Skype voor een ander apparaat.

Soms kan het door omwille van de internetverbinding of andere problemen even duren om uw lijst met contactpersonen te downloaden. Probeer het volgende:

1. Maak een openbloei-gebaar om Skype te pauzeren.

2. Wacht 15 minuten en start Skype opnieuw.
  3. Tik in de lucht op de knop Contactpersonen in het venster recent om uw lijst met contactpersonen te bekijken.

Als contactpersonen nog steeds niet worden weergegeven:

1. Maak een openbloei-gebaar om Skype te pauzeren.

2. Schakel de HoloLens uit door 4 seconden de aan-/uitknop in te drukken tot de batterijlampjes doven.

3. Wacht 1 minuut en druk opnieuw op de aan-/uitknop om de HoloLens weer in te schakelen.

4. Start Skype opnieuw.

Probleemoplossing:

• Gegroepeerde contactpersonen en Skype voor Business-contactpersonen zullen niet verschijnen in Skype voor HoloLens.

• Zorg ervoor dat uw contactpersonen worden weergegeven op een andere Skype-app zoals Mobiel of desktop.

• Als ze niet worden weergegeven, moet u ze wellicht opnieuw toevoegen.
  • Het kan tot 15 minuten duren vooraleer contactpersonen verschijnen op HoloLens.

Bellen

Cortana is een eenvoudige en snelle manier om oproepen met Skype voor HoloLens ontvangen. Opmerking: U moet Skype hebben gedownload en ten minste eenmaal hebben gestart voor u Cortana gebruikt om een Skype-gesprek te voeren.

Om met HoloLens een gesprek te voeren (ongeacht de app die u gebruikt):

1. Zeg “Hoi Cortana” om Cortana te activeren.

2. Zeg “Bellen” en de naam van de contactpersoon die u wilt bellen.

3. Skype wordt gestart en wordt u verbonden met uw vriend.

Voor het beantwoorden van een binnenkomend gesprek van Cortana:

1. Als Cortana een binnenkomend gesprek meldt, kunt u kiezen om het gesprek te accepteren of te weigeren.

2. Zeg “Accepteren” om het binnenkomend gesprek te accepteren (Skype wordt gestart) of zeg “Weigeren” en ga door met uw huidige activiteit.

Ja. Nadat u een Skype-gesprek hebt gestart ,kunt u het openbloei-gebaar gebruiken om uw andere HoloLens-ervaringen te starten. Het Skype-gesprek blijft doorgaan.

Let op:

• Het gesprek wordt nu een telefoongesprek en uw vriend kan uw hologrammen niet zien tot u Skype heropent.

• Om een Skype-gesprek te beëindigen in een andere HoloLens-app, moet u een openbloei-gebaar maken en Skype starten. Van daaruit kunt u de knop Gesprek beëindigen selecteren om uw gesprek te beëindigen. U kunt Cortana niet gebruiken om een Skype-gesprek te beëindigen.

Met Skype voor HoloLens kunt u videogesprek voeren met uw contactpersonen met een Skype-account. Videogesprekken in Skype voor HoloLens hebben extra functies, zoals holografische tools, vergeleken met een normaal videogesprek, ga naar Tools tijdens gesprek voor meer informatie.

Er zijn bepaalde soorten oproepen die met Skype voor HoloLens kunnen niet worden geplaatst:

• Noodoproepen

• Spraakoproepen - u kunt uw video tijdens de oproep echter gemakkelijk uitschakelen om er een spraakoproep van te maken

• Oproepen naar vaste lijnen

• Oproepen naar Skype voor bedrijven

• Groepsoproepen

U kunt video-oproepen voeren met uw contactpersonen, ongeacht het apparaat dat ze gebruiken. Om een videogesprek te voeren, moet u gewoon in de lucht een contact aantikken. U kunt audio-, video- of groepsaudiogesprekken van anderen ontvangen.

Problemen oplossen
Als u een foutmelding krijgt terwijl u een contactpersoon belt, moet u ervoor zorgen dat de contactpersoon niet één van de niet-ondersteunde oproeptypes uit bovenstaande lijst is. Als een fout nog steeds optreedt, ga naar heartbeat.skype.com voor Skype-statusmeldingen.

Ja, het bellen van een vriend die een andere HoloLens gebruikt is eenvoudig! Bel gewoon uw vriend met HoloLens zoals u een andere contactpersoon zou bellen. Hij ontvangt een inkomende oproep. Na zijn antwoord voert u een HoloLens-naar-HoloLens-gesprek.

Als uw vriend de oproep beantwoordt, kan hij uw ruimte zien en ermee werken, maar kunt u zijn ruimte niet zien. Uw vriend kan werken in uw ruimte via de video-feed in zijn ruimte. Door in de lucht te tikken op de video-feed zal de video pauzeren, zodat hij kan communiceren.

Door de knop Ruimte delen onder de video-feed te selecteren, kan uw vriend zijn ruimte ook delen, zodat u ze kunt zien en erin kunt werken. Dit wijzigt de focus van het gesprek en nu kan uw vriend niet communiceren in uw ruimte, maar u wel in die van hem.

Tip:

• Een kleine cursor wordt weergegeven in de ruimte wanneer u deze met een vriend deelt. Deze cursor geeft waar uw vriend naar zoekt in uw ruimte.

Opmerking: Verplaatsen of bewerken van foto's in de ruimte van uw vriend wordt momenteel niet ondersteund met HoloLens-naar-HoloLens-oproepen.

Contactpersonen toevoegen of beheren in een groepsgesprek is niet beschikbaar in Skype voor HoloLens. Als uw vriend echter een ander apparaat dan HoloLens gebruikt, kan hij mensen aan het gesprek toevoegen of eruit verwijderen om er een groepsgesprek van te maken.

Opmerking: Groepsvideogesprekken worden niet ondersteund met Skype voor HoloLens. Als een derde persoon deelneemt aan het gesprek, zal het automatisch een videogesprek worden.

Deelnemen aan een groepsgesprek wordt ondersteund op de HoloLens. Om deel te nemen aan een groepsgesprek moet u een een-op-eengesprek starten met een contactpersoon die Skype op een ander apparaat gebruikt. Uw contactpersoon kan dan anderen toevoegen om van uw een-op-eengesprek een groepsgesprek te maken. Een groepsgesprek starten of een vriend toevoegen aan een groepsgesprek wordt niet ondersteund op Skype voor HoloLens.

Opmerking: Groepsvideogesprekken worden niet ondersteund met Skype voor HoloLens. Als een derde persoon deelneemt aan het een-op-eenvideogesprek, zal het automatisch een spraakgesprek worden. Groepsgesprekken bieden ondersteuning voor maximaal 25 personen (24 extra personen naast uzelf).

Er zijn verschillende instellingen die in Skype voor HoloLens kunnen worden ingesteld.

Privacy

• Wie kan uw Skypenummer bellen?

Als u een Skype-nummer hebt gekoppeld aan uw Skype-account, zal deze instelling wijzigen wie dat nummer mag bellen.

• Alleen mijn contactpersonen - Alleen mensen die uw verzoeken om contactpersonen toe te voegen hebben geaccepteerd kunnen uw Skype-nummer bellen
    • Iedereen - Iedereen die u vindt in de Skype-directory en die uw Skype-nummer belt

• Wie kan u bellen?

Deze instellingen wijzigen wie uw gewoon Skype-account kan bellen

• Alleen mijn contactpersonen - Alleen mensen die uw verzoeken om contactpersonen toe te voegen hebben geaccepteerd kunnen uw Skype-nummer bellen
    • Iedereen - Iedereen die u vindt in de Skype-directory en die uw Skype-nummer belt

Close-up lijntekeningen

• Om comfortredenen zal HoloLens hologrammen vervagen als u er te dichtbij komt.

• Dankzij deze instelling kunt u lijnen en pijlen veel dichterbij bekijken dan wanneer HoloLens ze vervaagt door in slechts één van uw ogen te bekijken.

• Deze instelling staat standaard uit (geen), maar kan worden ingeschakeld voor uw linker- of rechteroog.
    o we stellen voor dat u uw dominante oog kiest als deze instelling gewenst is.

Diagnostische gegevens

• Deze instellingen zijn momenteel alleen voor ontwikkelingsdoeleinden en Skype verzendt geen andere of aanvullende informatie.

Er zijn verschillende redenen waarom u uw hologrammen niet ziet. Uw hologrammen zijn waarschijnlijk te dicht bij u. Hologrammen worden voor u vervaagd als ze voor u te dichtbij zijn. Zet gewoon een stap terug en ze verschijnen weer.

Als niet enkele, maar al uw hologrammen verdwijnen, is het mogelijk dat u per ongeluk het openbloei-gebaar hebt uitgevoerd of dat er een probleem is opgetreden en de toepassing werd afgesloten.

1. Controleer of het apparaat nog steeds is ingeschakeld.
  2. Bloei open tot u het menu Start ziet.
  3. Start Skype opnieuw.

Video

Uw vrienden kunnen communiceren in uw ruimte met tools als in HoloLens als u de nieuwste versie van Skype voor Windows en de invoegtoepassing voor HoloLens hebt geïnstalleerd.

Het is mogelijk dat uw vriend een oudere versie van Skype voor Windows heeft of de invoegtoepassing HoloLens niet heeft geïnstalleerd. In deze situatie zal uw vriend nog steeds uw hologrammen zien.

U verplaatst de cursor met uw blik; in welke richting u ook kijkt. Sommige acties maken gebruik van tikken en slepen, zoals verplaatsen of inkt. Tijdens deze acties wordt de cursor bestuurd met uw handbeweging tot u loslaat. De cursor wordt dan terug gecontroleerd met uw blik.

In Skype voor HoloLens geeft uw cursor u altijd feedback over wat u kunt doen.

1. Wanneer uw hand niet wordt gezien door de HoloLens, wordt de cursor een punt.

2. Als uw hand zich in het gebarenframe en in de klaar-positie bevindt, wordt uw cursor een ring.

Als u verschillende tools selecteert in een Skype-oproep, zal uw cursor u bijkomende feedback geven over wat u kunt doen.

• Als u Verplaatsen selecteert, zal, als u naar een object kijkt met uw hand in de klaar-positie, uw cursor pijlen krijgen. Hiermee kunt u dat object met uw hand verplaatsen.

• Als u Schaal aanpassen selecteert, zal, als u naar een object kijkt met uw hand in de klaar-positie, uw cursor pijlen krijgen om de schaal aan te passen. Hiermee kunt u de schaal van dat object met uw hand aanpassen.

Objecten verplaatsen in Skype kan u helpen om nieuwe ideeën te communiceren door afbeeldingen of de video-feed te plaatsen waar u dat wilt.

1. Selecteer de Verplaatsingsmodus boven de video-feed.
  2. Kijk naar de video-feed of de afbeelding die u wilt verplaatsen.
  3. Tik en houd vast en verplaats uw hand. De afbeelding verplaatsen natuurlijk met de beweging van uw hand.
  4. Til uw vinger op en de afbeelding wordt in uw ruimte geplaatst waar u loslaat.

Tips

• Denk eraan dat uw hand niet kan worden gezien door de HoloLens te ver van de zijkanten of boven- of onderkant van uw gezichtsveld.
  • Nadat u uw vinger optilt nadat u een object verplaatst en neerzet, moet u eraan denken dat u de cursor niet meer met uw hand, maar met uw blik stuurt.
  • Uw cursor geeft altijd aan wat u kunt doen. Als u naar een hologram kijkt in de verplaatsingsmodus en uw hand in de klaar-positie optilt, en uw cursor krijgt minder pijlen, weet u dat het hologram kunt verplaatsen. Als u geen pijlen ziet, wordt uw hand niet herkend of kunt u het hologram niet verplaatsen.

U ziet mogelijk meerdere knoppen in Skype. Er is er altijd één boven de video-feed, maar alle afbeeldingen in de ruimte krijgen ook een knop Verplaatsen als u ernaar kijkt. Deze knoppen doen hetzelfde; ze maken het gemakkelijker om een afbeelding te verplaatsen als de video-feed zich elders in uw ruimte bevindt.

Inkt is een geweldig hulpmiddel om eenvoudige vormen te tekenen of aanwijzingen in uw ruimte te geven om eenvoudige ideeën communiceren.

1. Selecteer de Inkt-modus boven de video-feed.
  2. Kijk naar het gebied dat u wilt tekenen en houd uw hand in de klaar-positie. U ziet dat de cursor verandert in een pen.
    • U kunt tekenen op de meeste oppervlakken, zoals afbeeldingen, de video-feed van uw vriend en zelfs de echte wereld.
    • U kunt tekenen op bepaalde delen van Skype, zoals de knoppen of mappen in uw OneDrive.
  3. Houd uw vinger omlaag en verplaats uw hand. U tekent uw lijnen in het pad dat uw hand verplaatst.
  4. Til uw vinger op en u voltooit uw tekening.

Opmerking: Als u tekent, tekent u niet rechtstreeks op de oppervlakken in uw ruimte. In plaats daarvan wordt de tekening geplaatst alsof u tekent op een zwevend vel papier. Zo kunt u uw ideeën makkelijker in uw ruimte tekenen.

Tips

• Denk eraan dat uw hand niet kan worden gezien door de HoloLens te ver van de zijkanten of boven- of onderkant van uw gezichtsveld.
  • Nadat u uw vinger hebt opgetild nadat u tekent, merkt u dat uw inktcursor niet meer met uw hand, maar met uw blik wordt gecontroleerd.
  • Uw cursor geeft altijd aan wat u kunt doen. Als u naar een hologram of ruimte in uw kamer kijkt in de inktmodus en uw hand in de klaar-positie optilt, en uw cursor verandert in een pen, weet u dat u kunt beginnen tekenen. Als er geen pen wordt waargenomen, wordt uw hand niet herkend of kunt u niet beginnen tekenen.

Objecten schalen in Skype is eenvoudig en echt, kunt u nieuwe ideeën met afbeeldingen te communiceren.

1. Zorg ervoor dat u de modus Schaal hebt geselecteerd. Voor meer informatie Ga naar Tools tijdens oproep.
  2. Kijk naar de afbeelding die u wilt schalen en verhogen met uw hand in de klaar-positie. Er verschijnen nu pijlen rond de cursor.
  3. Houd uw vinger omlaag en verplaats uw hand. De afbeelding wordt proportioneel met de beweging van uw hand.
  4. Til uw vinger op en de afbeelding wordt in uw ruimte geplaatst waar u loslaat.

Tips

• Denk eraan dat uw hand niet kan worden gezien door de HoloLens te ver van de zijkanten of boven- of onderkant van uw gezichtsveld.
  • Nadat u uw vinger hebt opgetild nadat u de schaal aanpast, merkt u dat uw verplaatsingscursor niet meer met uw hand, maar met uw blik wordt gecontroleerd.
  • Uw cursor geeft altijd aan wat u kunt doen. Als u naar een hologram kijkt in de modus schaal aanpassen en uw hand in de klaar-positie optilt, en uw cursor krijgt twee pijlen, weet u dat u de schaal van het hologram kunt aanpassen. Als u geen pijlen ziet, wordt uw hand niet herkend of kunt u het hologram niet verplaatsen.
  • U kunt de schaal van de video-feed niet aanpassen.

U ziet mogelijk meerdere knoppen om de schaal aan te passen in Skype. Afbeeldingen in de ruimte hebben een schaalknop als u ernaar kijkt. Deze knoppen doen alle dingen hetzelfde.

De Pijl-modus is een eenvoudig hulpmiddel om te wijzen op de dingen in de ruimte of op een foto.

1. Zorg ervoor dat u de modus Pijl hebt geselecteerd. Voor meer informatie Ga naar Tools tijdens oproep.
  2. Kijk naar het punt waar u de pijl wilt plaatsen en til uw hand op in de klaar-positie. Merk op dat de cursor een pijl krijgt.
  3. En tik in de lucht.

Tips

• Denk eraan dat uw hand niet kan worden gezien door de HoloLens te ver van de zijkanten of boven- of onderkant van uw gezichtsveld.
  • De pijl wordt voornamelijk naar het oppervlak gericht geplaatst. U hebt geen controle over de richting van de pijl.
  • Uw cursor geeft altijd aan wat u kunt doen. Als u naar een hologram of ruimte in uw kamer kijkt in de pijlmodus en uw hand in de klaar-positie optilt, en uw cursor verandert in een pijl, weet u dat u daar een pijl kunt plaatsen. Als u geen pijl ziet, wordt uw hand niet herkend of kunt u daar geen pijl plaatsen.

Door de video-feed vast te maken plaatst u de video van uw vriend in de ruimte en voorkomt u dat hij verplaatst. Dit is nuttig als de video-feed u hindert iets te doen of als u wilt dat uw vriend zich op een bepaalde plaats in uw ruimte bevindt.

De video-feed vastmaken:

1. Staar naar de Vastpinnen in de rechterbovenhoek van de video-feed
  2. Tik in de lucht op de knop.

U kunt de video-feed ook verplaatsen om hem vast te maken. Nadat u de video-feed verplaatst met de verplaatsingsmodus , zal hij automatisch worden vastgemaakt.

De video-feed staat nu vast en beweegt niet meer. U kunt er zelfs rond wandelen.

Merk op dat de knop Vastmaken nu verandert in Losmaken.

Door de video-feed los te maken kunt u hem weer met uw blik volgen.

Losmaken van de video-feed:

1. Kijk naar de Losmaken-knop in de rechterbovenhoek van de video-feed.
  2. Tik in de lucht op de knop.

Houd er rekening mee dat de knop loskoppelen nu gewijzigd in vastpinnen.

Via Alles wissen kunt u snel alle Inktekeningen en pijltjes die u in uw ruimte hebt geplaatst weer verwijderen.

1. Kijk naar de Alles wissen-knop boven de video-feed.
  2. Tik in de lucht op de knop.

Alles wissen verwijdert de lijnen van vrienden en pijltjes uit uw ruimte niet. Als u ze went te verwijderen, vraag dit dan gewoon aan uw vriend!

Ongedaan maken is bijzonder gemakkelijk om een handeling die u per ongeluk hebt uitgevoerd weer ongedaan te maken.

1. Kijk naar knop Ongedaan maken boven de video-feed.
  2. Steek uw hand op naar de positie Klaar en tik in de lucht.

Ongedaan maken keert terug naar de laatst voltooide handeling.

• U kunt meerdere malen ongedaan maken.
  • Ongedaan maken kan de meeste van uw acties ongedaan maken:
    • Inkt gebruiken om een lijn te tekenen
    • Een afbeelding verplaatsen
    • De video feed verplaatsen.
    • Schalen van een afbeelding.
    • Een foto toevoegen.
    • Een pijl toevoegen.
    • Alles wissen selecteren.

Ongedaan maken verwijdert geen actie van uw vriend in de ruimte.

De camera in Skype laat toe om uw favoriete momenten op beeld vast te zetten of een foto te bewaren uit uw holografisch werk.

1. Selecteer de Camera-knop boven de video-feed.
  2. Zoals u ziet (zodra u uw blik van de knop vandaan verplaatst) dat de cursor verandert in een camerakruisaanwijzer.
  3. Kader uw afbeelding door te kijken naar waar u een foto wilt vastleggen.
  4. Gebruik tikken door de lucht of zeg gewoon "snap" om de foto te nemen.
  5. Een fotovoorbeeld wordt weergegeven en vervolgens wordt uw foto automatisch opgeslagen in uw OneDrive.

Tips

• De camera registreert hologrammen die verder gaan dan wat u in uw holografische kader kunt vastleggen.
  • Bij het nemen van een foto met tikken door de lucht, staat uw vinger uiteindelijk vaak op de foto! Probeer uw hand lager te houden of gebruik het commando “snap”.
  • Als u van mening verandert en beslist om de foto toch niet te nemen, zeg dan “cancel” of maak de cameraselectie ongedaan via de knop boven de video-feed.
  1. Om een foto te verwijderen kijkt u ernaar. U zult drie knoppen zien verschijnen boven de foto.
  2. Kijk naar de knop Sluiten.
  3. Tik in de lucht op de knop.

De foto wordt verwijderd uit de ruimte, maar is niet verwijderd van uw OneDrive of van een andere bestandsbron.

Tip

• U kunt een foto bekijken en “Skype Close” zeggen om deze met een stemcommando te verwijderen.

In een Skype voor HoloLens-oproep heeft elke persoon een andere kleur die zijn gekoppeld aan hun acties.

• De persoon met HoloLens is blauw. Alle inkttekeningen, pijlen en cursors van deze persoon zijn blauw.
  • De andere persoon in de oproep is groen. Alle inkttekeningen, pijlen en cursors van deze personen zijn groen.

In Skype is het gemakkelijk om spraakopdrachten te gebruiken. Elke knop of functie in Skype heeft woorden die worden weergegeven wanneer u er naar kijkt. Zeg gewoon “Skype” en de tekst boven of onder elke knop.

Tips:

• U kunt de spraakopdracht ook uitspreken wanneer u niet naar de knop kijkt. Maar door naar de knop te kijken weet u welk commando u moet gebruiken.
  • U kunt ook gewoon “Skype” zeggen, de mogelijke teksten van alle knoppen die in spraakopdrachten kunnen worden gebruikt verschijnen dan in een keer op het scherm.
Voorbeeld van de gesproken opdrachten
  • Zeg "Select" tijdens het kijken op een knop om deze te selecteren in plaats van in de lucht te tikken.
  • Zeg “Skype Erase All” wanneer u in een gesprek alle inkt en pijltjes wenst te verwijderen.
  • Zeg “Skype Unpin” tijdens een gesprek om de video-feed los te koppelen wanneer deze is vastgekoppeld in de ruimte.
  • Zeg “Skype Move” om de modus Verplaatsen te selecteren.

Uw vriend ziet bijna alles wat u ziet tijdens een Skype-videogesprek op HoloLens.

• Hoewel u uw vriend kunt zien in de video-feed, kan hij of zij u niet zien. Ze zien wat de camera in HoloLens ziet die naar buiten toe is gericht.
  • Uw vriend ziet uw ruimte en de hologrammen erin.
  • Als uw vriend Skype voor Windows gebruikt, kunnen ze zelfs hologrammen toevoegen aan uw ruimte.

U kunt op elk moment tijdens een gesprek video uitschakelen door de knop Video uit te selecteren onder de video-feed.

Extra hulpmiddelen tijdens een gesprek

In Skype voor HoloLens kunt u extra hulmiddelen toevoegen om te communiceren met hologrammen in uw wereld en er nieuwe hologrammen aan toe te voegen. Elk hulpmiddel heeft een andere functie.

Vastpinnen/losmaken

• Met deze knop kunt u instellen of de video-feed u in uw ruimte moet volgen of niet. Ga naar Vastpinnen of Loskoppelen voor meer informatie.

Camera

• Met dit hulpprogramma kunt u een foto maken van uw ruimte. De foto registreert uw zichtbare ruimte en de hologrammen die erboven zijn geplaatst. De foto wordt automatisch bewaard in uw OneDrive. Eerst krijgt u een weergavevoorbeeld. Ga naar Camera voor meer informatie.

OneDrive

• Dit hulpprogramma opent uw OneDrive-map. In OneDrive kunt u bladeren tussen uw foto's en mappen. Tik in de lucht op een foto om deze in OneDrive te sluiten en te verplaatsen naar uw ruimte. Uw contactpersoon kan de inhoud van uw OneDrive niet zien wanneer deze is geopend.

Pijl

• Als u deze modus selecteert verandert wat er gebeurt wanneer u in de lucht tikt. Als de pijl is geselecteerd, wordt een pijltje geplaatst op elk object waarop wordt in de lucht wordt getikt, tenzij op een knop. Hierdoor kunt u gemakkelijk dingen aanwijzen in uw ruimte. Ga naar Pijltje voor meer informatie.

Inkt

• Als u deze modus selecteert verandert wat er gebeurt wanneer u in de lucht tikt. Als u inkt selecteert kunt u in de lucht tikken en uw hand, terwijl u uw vinger naar beneden toe houdt, bewegen om een eenvoudige tekening te maken in de ruimte. Ga naar Inkt voor meer informatie.
Verplaatsen
  • Als u deze modus selecteert verandert wat er gebeurt wanneer u in de lucht tikt. Als u Verplaatsen hebt geselecteerd, kunt u een foto of een video-feed bekijken en in de lucht tikken terwijl u uw vinger omlaag houdt, verplaats uw hand om het voorwerp in uw ruimte te laten bewegen. Door de video-feed te verplaatsen wordt deze, na het verplaatsen, automatisch vastgemaakt. Ga naar Verplaatsen voor meer informatie.

Alles wissen
  • Met dit hulpmiddel kunt u alle Inkt en Pijltjes die door u in uw ruimte werden geplaatst verwijderd. Dit verwijdert of sluit geen foto’s die in de ruimte werden geplaatst. Ga naar Alles wissen voor meer informatie.
Ongedaan maken
  • Door deze knop te selecteren, wordt de laatste actie, die u hebt uitgevoerd, ongedaan gemaakt. Als u bijvoorbeeld Ongedaan maken selecteert na de knop Alles wissen te hebben geselecteerd, worden alle tekening die werden verwijdert opnieuw op het scherm geplaatst. Ga naar Ongedaan maken voor meer informatie.
Schalen
  • Dit hulpmiddel verschijnt niet over de video-feed, maar verschijnt wel over foto’s die in de ruimte werden toegevoegd. Als u deze modus selecteert verandert wat er gebeurt wanneer u in de lucht tikt. Als u Schalen hebt geselecteerd, kunt u een foto bekijken en in de lucht tikken terwijl u uw vinger omlaag houdt, verplaats uw hand om de foto groter of kleiner te maken. Schalen vertrekt van een hoek van de foto en laat de tegenoverliggende hoek ongemoeid. Ga naar Schalen voor meer informatie.

Elke foto die u met de camera in Skype maakt, wordt automatisch bewaard in uw OneDrive.

Ga naar www.onedrive.com of download de OneDrive-app uit de store en registreer u met dezelfde Microsoft-account die u gebruikt met uw Skype-account. Selecteer foto's in de navigatiebalk om uw foto's die u via Skype hebt gemaakt, weer te geven.

Mogelijk werd de foto niet helemaal geüpload of is er een fout opgetreden bij het uploaden naar OneDrive. Dit is waarschijnlijk veroorzaakt door Skype te snel af te sluiten na het nemen van een foto. Probeer de foto opnieuw te nemen, open OneDrive via HoloLens en kijk of de foto werd bewaard:

1. Doe openbloeien met Start.
  2. Selecteer + om Alle Apps te zien.
  3. Tik in de lucht op OneDrive.

U kunt de status van de pagina contactpersonen wijzigen wanneer u geen gesprek aan het voeren bent.

De status wijzigen:

1. Kijk naar de knop profielfoto in de linkerbovenhoek van de pagina contactpersonen.
  2. Tik in de lucht op de knop.

U kunt uw onlinestatus wijzigen naar drie verschillende instellingen: Beschikbaar, Bezig en Onzichtbaar.

Opmerking: Terwijl u in of buiten de Skype-app in HoloLens bent kunt u nog steeds gesprekken ontvangen wanneer uw status is ingesteld op bezig of onzichtbaar.

Tips:

• Als uw status is ingesteld op beschikbaar, wijzigt deze automatisch naar bezig wanneer u in gesprek bent.
  • Wijzigen van uw status in Skype voor HoloLens heeft eveneens voor gevolg dat uw status wordt gewijzigd in alle andere Skype-apps.

Ga als volgt te werk als Skype niet wil starten:

1. Verwijder de Skype-app
    • Doe dit door naar de Skype-app in uw ruimte te kijken. Kijk vervolgens naar de knop Wijzigen die verschijnt. Tik in de lucht om de app te verwijderen.
  2. Doe openbloeien met Start.
  3. Selecteer + om Alle Apps te zien.
  4. Tik in de lucht op de Skype-tegel.
  5. Tik in de lucht om Skype-tegel in uw wereld te plaatsen.
  6. De app moet automatisch starten.

Als de app nog steeds niet start

1. Verwijder de Skype-app.
  2. Schakel de HoloLens uit door 4 seconden de aan-/uitknop in te drukken tot de batterijlampjes doven.
  3. Wacht 1 minuut en druk opnieuw op de aan-/uitknop om de HoloLens weer in te schakelen.
  4. Doe openbloeien met Start.
  5. Selecteer + om Alle Apps te zien.
  6. Tik in de lucht op de Skype-tegel.
  7. Tik in de lucht om Skype-tegel in uw wereld te plaatsen.
  8. De app moet automatisch starten.

Als de app nog steeds niet start

1. Kijk na of er geen problemen zijn met Skype. Ga naar heartbeat.skype.com. Als er geen nuttige informatie beschikbaar is maak de installatie van Skype dan ongedaan en installeer Skype opnieuw.
  1. Doe openbloeien met Start.
  2. Selecteer + om Alle Apps te zien.
  3. Kijk naar de Skype-app en tik met uw vinger lang omlaag.
  4. Er verschijnt een klein menu via dewelke u de app kunt vastmaken of verwijderen.
  5. Kijk naar de optie Installatie ongedaan maken en klik vervolgens in de lucht om deze optie te selecteren.

Nee, het is niet mogelijk om beltegoed toe te voegen aan uw Skype-account terwijl u actief bent op HoloLens. Gebruik Skype voor een ander apparaat om deze handeling uit te voeren.

Nee, wijzigen van uw profiel voor Skype is niet mogelijk terwijl u actief bent op HoloLens. Gebruik Skype voor een ander apparaat om deze handeling uit te voeren.

1. Open de store op HoloLens.
  2. Selecteer het pictogram in de rechterbovenhoek van de pagina.
  3. Selecteer Downloads en updates.
  4. Selecteer Controleren op updates.

Er kan een probleem zijn opgetreden met uw Skype-app. Probeer de app opnieuw te starten.

Als dit probleem niet oplost, probeer dan dit:

1. Herstart uw apparaat door de aan-/uitknop 4 seconden lang in te drukken tot alle batterijlampjes zijn gedoofd.
  2. Wacht 1 minuut en druk vervolgens opnieuw op de knop om HoloLens weer in te schakelen.
  3. Verwijder de Skype-app uit uw ruimte en start deze weer op.
  4. Maak de installatie van de app ongedaan en installeer de app opnieuw.

Ga naar heartbeat.skype.com om na te gaan of er statusmeldingen zijn voor Skype.

Waarschuwingen

Niet-ondersteunde oproep - oproep naar een vaste lijn of een ander nummer wordt momenteel niet ondersteund.

Deze waarschuwing verschijnt wanneer u een contactpersoon probeert te bellen die momenteel niet door Skype voor HoloLens wordt ondersteund.

Momenteel kunt u geen gesprekken doen naar telefoonnummers of groepen terwijl u actief bent op Skype voor HoloLens.

Camera is niet beschikbaar - Camera mogelijk al in gebruik. Probeer het later nog eens.

Deze waarschuwing verschijnt wanneer u de camera opent om een foto te maken terwijl een ander deel van de toepassing de camera in gebruik heeft.

Dit is waarschijnlijk het geval wanneer u video-feed hebt in- of uitgeschakeld en nu snel een foto probeert te maken. Wacht 5 seconden en probeer het dan opnieuw.

Kan niet opslaan naar OneDrive - Probeer later opnieuw. Deze waarschuwing verschijnt wanneer u een foto hebt gemaakt met uw camera en het niet mogelijk is gebleken om deze foto te bewaren op OneDrive. Dit kan meerdere oorzaken hebben.

• De OneDrive-service is niet beschikbaar. Probeer OneDrive te openen, als u een foutmelding krijgt “Kan geen verbinding maken met OneDrive” is de service mogelijk niet beschikbaar.
  • Er is een fout opgetreden bij het uploaden van de foto. Probeer de foto opnieuw te nemen.

Camera en microfoon - Skype heeft uw toestemming nodig om de camera en microfoon te gebruiken. Ga naar uw apparaatinstellingen

Deze waarschuwing verschijnt wanneer u Skype opent en u toegang tot camera en/of microfoon hebt uitgeschakeld voor de Skype-app op HoloLens (Voor Skype voor HoloLens moeten beide randapparaten actief zijn).

Machtigingen voor camera en/of de microfoon inschakelen:

1. Doe openbloeien met Start.
  2. Selecteer de tegel Instellingen.
    • Indien de Instellingen-tegel niet meer is vastgemaakt aan uw startscherm, gaan dan naar de knop Alle apps en gebruik de pijltjes omhoog/omlaag om deze instelling in de lijst te vinden.
  3. Plaats de app met een tik in de lucht in de ruimte.
  4. Tik in de lucht op de tegel Privacy.
  5. Selecteer het tabblad Camera aan de linkerkant.
    • Controleer of de camera is ingesteld op “Aan”.
    • Blader naar beneden en zorg ervoor dat de cameratoegang voor Skype “Aan” staat.
  6. Selecteer het tabblad microfoon aan de linkerkant.
    • Controleer of de microfoon is ingesteld op “Aan”.
    • Blader naar beneden en zorg ervoor dat microfoontoegang voor Skype “Aan” staat.

Problemen met aanmelden - Er is een probleem opgetreden bij het aanmelden op Skype, probeer het later opnieuw.

Ga naar heartbeat.skype.com om na te gaan of er statusmeldingen zijn voor Skype.

Te veel hologrammen - Verwijder een aantal lijnen, pijlen of foto’s voor u er nieuwe aan toevoegt.

Deze waarschuwing kan optreden wanneer u of uw vriend te veel hologrammen aan de ruimte hebben toegevoegd. Om er zeker van te zijn dat uw oproepen van de best mogelijke kwaliteit zijn, werd een bovengrens ingesteld voor het aantal toe te voegen hologrammen in uw oproep Skype voor HoloLens. Deze grens kan moeilijk worden bereikt, maar als u deze melding ziet, moet u een aantal foto’s sluiten of Inkt en Pijlen verwijderen alvorens nieuwe hologrammen kunnen worden toegevoegd.

Tracking verloren - Kijk rond. Mogelijk moet u de belichting in het gebied verhogen.

Deze waarschuwing wordt weergegeven wanneer de HoloLens de tracking niet meer kan bijhouden.

• Zorg ervoor dat u zich in een goed verlichte ruimte bevindt zonder veel direct zonlicht.
  • Zorg ervoor dat het kijkglas van uw apparaat schoon is.
  • Als u zich te snel beweegt, kan HoloLens mogelijk overschakelen naar beperkte modus. Probeer langzamer te bewegen.
  • Als u nog steeds problemen ondervindt, voer dan de Sensor Tuning-app uit. Ga naar Instellingen> Systeem> Utilities. Selecteer Sensor Tuning, Sensor Tuningg openen.

Geen internetverbinding - Ga naar uw apparaatinstellingen en controleer uw internetverbinding.

Deze waarschuwing wordt weergegeven wanneer de internetverbinding van HoloLens is verbroken.

1. Doe openbloeien met Start.
  2. Selecteer de tegel Instellingen.
    • Indien de Instellingen-tegel niet meer is vastgemaakt aan uw startscherm, gaan dan naar de knop Alle apps en gebruik de pijltjes omhoog/omlaag om deze instelling in de lijst te vinden.
  3. Plaats de app met een tik in de lucht in de ruimte.
  4. Selecteer Netwerk.
  5. Zorg ervoor dat u bent verbonden met het internet.

Kan bestand niet laden - Het is mogelijk een video- of andere niet-ondersteund bestandstype.

Deze waarschuwing verschijnt bij het selecteren van bepaalde bestanden van uw OneDrive in Skype voor HoloLens. De enige foto- en afbeeldingenbestandstypes die in Skype kunnen worden gebruikt zijn: .jpeg, .jpg, .png, .bmp, .dib, .gif, .tif, .tiff

Video’s worden niet ondersteund in Skype voor HoloLens.

Invoegtoepassing voor Skype HoloLens

De invoegtoepassing Skype HoloLens laat toe om oproepen en rijke interacties uit te voeren via Skype voor HoloLens. Met deze invoegtoepassing ziet u niet alleen wat zij zien, u hebt ook een aantal hulpmiddelen om te interageren met de omgeving van uw gesprekspartners. Als u de nieuwste versie van Skype voor Windows gebruikt, ziet u een optie om de invoegtoepassing te downloaden en te installeren wanneer u een gesprek start of beantwoord met een Skype voor HoloLens-gebruiker.

Om de invoegtoepassing Skype HoloLens te installeren moet u eerst de nieuwste versie van Skype voor Windows installeren op een pc met het besturingssysteem Windows® 8, 8.1 of 10. U wordt gevraagd om de invoegtoepassing Skype HoloLens te installeren wanneer u een gesprek start of beantwoordt van een Skype HoloLens-gebruiker.

Om te installeren wanneer u dit wordt gevraagd:

• Klik op Downloaden.
  • Wanneer het downloaden is voltooid, klikt u op Uitvoeren.
  • Volg de instructies in het installatievenster.
  • Beëindig uw gesprek met de Skype voor HoloLens-gebruik en start het opnieuw. U kunt nu met hem interageren in hun ruimte.

Ja, u kunt nog steeds iemand bellen via een Skype voor HoloLens. U kunt zien wat zij zien, maar u kunt niet interageren in hun ruimte.

1. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord en zoek naar “Een programma verwijderen”.
  2. Klik op Programma’s en onderdelen.
  3. In het zoekvenster bovenaan rechts zoek u naar “Invoegtoepassing Skype HoloLens".
  4. Selecteer de app uit de lijst en klik vervolgens op de knop Verwijderen.

U vindt vrienden die Skype voor HoloLens gebruiken en voegt deze toe als contactpersoon net zoals u dit doet voor elke andere Skype-contactpersoon.

Een Skype voor HoloLens-gebruiker verschijnt op identiek dezelfde wijze in uw lijst contactpersonen als elke ander Skype-contactpersoon.

U brengt op dezelfde manier als voor een gewone Skype-gebruiker een gesprek tot stand met een contactpersoon die Skype voor HoloLens gebruikt.