Skype voor Windows Insiders – uw meest gestelde vragen:

V: Wat is er gebeurd met de Skype video app en Messaging-integratie? Wat is Skype voor Windows 10?
A: We hebben onlangs Skype voor Windows 10 uitgebracht, zodat u dit kunt testen en er ons feedback kunt over geven via de Windows Feedback-app. Skype voor Windows 10 heeft de integratie van Skype-functies in Skype Video en Messaging-apps op Windows-pc’s en grote tablets vervangen. De beslissing om een Skype-app uit te brengen met alle functies op dezelfde plek kwam er door feedback van onze gebruikers zoals u, die vroegen om één plek om hun chats en gesprekken te beheren zodat ze hun scherm optimaal gebruiken.

V: Ik zie twee Skype apps op mijn pc. Moet ik de ene app de andere niet vervangen?
A: Terwijl we uw feedback verzamelen, blijft de klassieke Skype-toepassing bestaan. Om de best mogelijke Skype-ervaring te garanderen op uw pc zullen we, zodra u zich met hetzelfde account aanmeldt in Skype voor Windows 10, indien u hetzelfde account gebruikt, u afmelden op de klassieke Skype-toepassing en vice versa. Als de nieuwe toepassing voldoet aan de verwachtingen inzake functies en kwaliteit, zullen we alles stroomlijnen en slechts één Skype voor Windows 10-versie aanbieden op Windows 10-apparaten.

V: Op welke platforms zijn verzendopties voor sms beschikbaar?
A: We zijn bezig met het uitrollen van sms-opties naar gebruikers van Windows Mobiel die deel uitmaken van het programma Windows Insiders.

V: Worden sms-verzendopties ook beschikbaar voor andere platforms?
A: We zijn bezig met het uitrollen van sms-opties naar Windows 10 Mobiel Insiders. Op dit moment hebben we geen informatie over andere platforms.

V: Ik doe mee aan het Windows Mobile Insider-programma, waarom zie ik geen “Maak Skype je standaard messaging-app” in mijn instellingen?
A: Om in Skype op Windows Mobile de SMS-relay functie te gebruiken, moet u met een Microsoft-account aangemeld zijn.

V: Hoe zit het met functies zoals het verzenden van contacten en videochatberichten?
A: We zijn van plan om in de volgende releases nog extra functies toe te voegen

V: Hoe wijzig ik mijn beschikbaarheid?
A: We zullen de mogelijkheid om uw beschikbaarheid aan te passen toevoegen in de volgende updates.

V: Wat is er gebeurd met de menu’s?
A: We stroomlijnen de gebruikerservaring zo om te vermijden dat er dubbele menu’s voorkomen. Algemene menu’s (zoals uw audio- en video-instellingen) vindt u in één menu (zie het tandwiel onder aan uw Skype voor Windows 10-venster). Contextmenu’s, bijvoorbeeld meldingsinstellingen voor elk gesprek, vindt u bij het item dat u wilt controleren. De meeste contextuele menu’s worden uitgebracht in de komende releases.

V: Welke talen zijn beschikbaar in Skype voor Windows 10?
A: Skype voor Windows 10 is beschikbaar in dezelfde talen als het Windows 10-besturingssysteem.

V: Hoe kan ik feedback geven?
A: Windows Insiders hebben een Windows Feedback app. Zoek in deze app naar Skype en stem voor een actueel onderwerp of maak een nieuwe ingang.

V: Vervangt Skype voor Windows 10 de huidige app op de Windows 10-telefoon (Silverlight)?
A: In de toekomst zal Skype voor Windows 10 de huidige Skype-app vervangen en meer mogelijkheden bieden.

V: Welke functies krijgt Skype voor Windows 10 op de Windows 10-telefoon?
A: De Skype voor Windows 10 Mobile-app krijgt alle functies die Skype voor Windows 10 op pc's heeft. Daarom kunt u nu groepsvideogesprekken voeren op Windows 10-telefoons, een van de meest gevraagde mogelijkheden voor Skype.

V: En als ik Skype niet wil gebruiken op mijn Windows 10-telefoon?
A: Skype voor Windows 10 wordt geïnstalleerd geleverd op nieuwe Windows 10-telefoons om aanmelden en aan de slag gaan met Skype gemakkelijker te maken. Na de upgrade naar Windows 10 op bestaande mobiele apparaten vervangt Skype voor Windows 10 de huidige Silverlight-app. Met deze app op uw mobiele apparaat kunt u kiezen of u zich wilt aanmelden en dit gebruiken.

V: Waarom heb ik de nieuwe Skype voor Windows 10 Mobile-app niet?
A: Afhankelijk van de versie van Skype die op uw Windows-telefoon is geïnstalleerd, hebt u mogelijk niet de nieuwste Skype met de laatste updates ontvangen. Verwijder Skype en installeer het opnieuw vanuit de Windows app store.

V: Hoe krijg ik Windows 10 Mobile? Hoe weet ik of Windows 10 op mijn telefoon wordt ondersteund?
A: Om te controleren of uw telefoon in aanmerking komt voor Windows 10 Mobile en voor aanwijzingen over het opwaarderen van uw telefoon, gaat u naar de pagina Windows 10 specificaties onder Mobile.