Wegwijs worden in Skype versie 4 voor iOS

Dit artikel behandelt Skype verise 4 voor iOS en was oorspronkelijk bedoeld voor oudere Apple-apparaten niet niet verder konden worden geüpgraded dan iOS 7. Leer meer over de Skypeversie die u nu gebruikt.

Navigatie in Skype voor iPhone

Onder aan het scherm ziet u deze tabbladen:

Opties onder aan het Skype-scherm

A. Mensen: Zoek uw vrienden, voeg deze toe aan de contactenlijst en beheer uw contactpersonen. U kunt hier starten om contact op te nemen met uw vrienden.
B. Recent. Zoek uw recente gesprekken, ontvangen berichten en bestanden.
C. Bellen. Gebruik de nummertoetsen om mobiele en vaste nummers te bellen. U hebt alleen wat Skypetegoed of een abonnement nodig.
D. Profiel. Bekijk uw accountgegevens en voeg uw persoonlijke gegevens toe of bewerk ze.

Als u een contactpersoon uit uw lijst met contactpersonen selecteert, wordt een venster met zijn of haar profiel geopend:

Profiel van een contactpersoon

E. Contactpersonen blokkeren of verwijderen.
F. Profielafbeelding.
G. Stemmingsbericht.
H. Selecteer de manier waarop u uw vriend wilt bereiken.
I. Meer informatie over uw contactpersoon.

Navigatie in Skype voor iPhone

Wanneer u Skype opent op uw iPad, ziet u onderstaande opties:

Het hoofdscherm van Skype voor iOS wordt weergegeven.

1. Naam. Hier wordt uw naam weergegeven. Klik op uw naam om uw afbeelding te bewerken, uw profiel te tonen en bewerken en uw stemmingsbericht bij te werken.
  2. Beltoetsen. Gebruik de beltoetsen om mobiele of vaste nummers te bellen of of sms-berichten te verzenden naar uw vrienden. Hier hebt u alleen wat Skype-tegoed of een abonnement voor nodig.
  3. Contactpersonen toevoegen. Zoek uw vrienden en voeg ze toe aan uw contactpersonen. U kunt contactpersonen ook handmatig toevoegen wanneer u tikt op het plusteken (+).
  4. Personen. Uw contactpersonen beheren en de profielen van uw vrienden bekijken.
  5. Historie. Bekijk uw recente conversaties, ontvangen berichten en bestanden.
  6. Lijsten. Kies welke lijst met contactpersonen u wilt weergeven.
  7. Zoek. U kunt zoeken naar contactpersonen door de naam van een contactpersoon in te voeren of door te zoeken in de Skype-gids.
  8. Uw contactpersonen. De contactpersonen in de actieve lijst (vanaf F, hierboven) worden hier weergegeven. Tik op de afbeelding van een contactpersoon om het profiel bekijken en deze persoon te bellen, een videogesprek te voeren of met hem te chatten.

Als u een bepaalde contactpersoon uit uw lijst met contactpersonen selecteert, wordt een venster met zijn of haar profiel geopend:

Profielvenster van een contactpersoon

1. Profielafbeelding.
  2. De status, de naam en het stemmingsbericht van uw contactpersoon.
  3. Selecteer de manier om uw vriend te bereiken.
  4. Contactgegevens.
Toevoegen van contactpersonen in Skype voor iPhone

Een nieuwe contactpersoon toevoegen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Personen.
  3. Tik op de lijst waaraan u de contactpersoon wilt toevoegen.
  4. Tik rechtsboven op het scherm op het pictogram Toevoegen het pictogram Toevoegen .
  5. Kies Zoek in Skype-gids, Bewaar een nummer of Importeer van iPhone/Importeer van iPod.

Als u hebt gekozen voor Zoek in Skype-gids:

1. Zoek een contactpersoon door hun Skypenaam, volledige naam of e-mailadres in het zoekveld in te voeren.
  2. Selecteer de contactpersoon die u wilt toevoegen in de lijst met zoekresultaten.
  3. Tik onder aan het scherm op Voeg contact toe.
  4. U wordt gevraagd een verzoek naar een contactpersoon te sturen. Typ eventueel wat tekst om uzelf voor te stellen en tik op Stuur.

Als u hebt gekozen voor Bewaar een nummer:

1. Voer de naam en het telefoonnummer van de contactpersoon die u wilt toevoegen in.
  2. Tik op Bewaar.

Meer informatie over het beheren van contactpersonen.

Toevoegen van contactpersonen in Skype voor iPad

Een nieuwe contactpersoon toevoegen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik in de linkerbovenhoek van het scherm op Personen.
  3. Tik in het scherm Personen op het pictogram Toevoegen Het pictogram Voeg contact toe. in de rechterbovenhoek.
  4. Kies Zoek in Skype-gids of Bewaar een nummer.

Als u hebt gekozen voor Zoek in Skype-gids:

1. Zoek een contactpersoon door hun Skypenaam, volledige naam of e-mailadres in het zoekveld in te voeren.
  2. Selecteer de contactpersoon die u wilt toevoegen in de lijst met zoekresultaten.
  3. Tik in de rechterbovenhoek van het profiel op Voeg contact toe.
  4. U wordt gevraagd een verzoek naar een contactpersoon te sturen. Typ eventueel wat tekst om uzelf voor te stellen en tik op Stuur.

Als u hebt gekozen voor Bewaar een nummer:

1. Voer de naam in, selecteer de landcode en voer het telefoonnummer van de contactpersoon die u wilt toevoegen in.
  2. Tik op Klaar om de contactpersoon op te slaan.
Bijwerken van uw status, stemmingsbericht en profielafbeelding

Tik rechtsonder op het scherm op Profiel om uw profiel te bewerken in Skype versie 4 voor iOS. U kunt vervolgens uw profiel aanpassen met de onderstaande velden:

1. Profielafbeelding: Tik op het camerapictogram om uw profielafbeelding toe te voegen of te wijzigen. U kunt een nieuwe foto nemen of een bestaande foto op uw telefoon gebruiken.
  2. Stemmingsbericht: Tik in het gebied voor het stemmingsbericht om een nieuw bericht te typen met het iPhone-toetsenbord.
  3. Status: Tik op Status om uw status in te stellen op Online, Weg, Niet storen, Onzichtbaar of Offline.
Beheer van contactpersonen in Skype voor iPhone

Contactpersonen zoeken:

1. Start Skype.
  2. Veeg in het venster Alle contacten naar beneden om het zoekvak te openen.
  3. Voer de naam, de Skypenaam of het telefoonnummer van de contactpersoon in.
  4. Tik op een van de contactpersonen in de zoekresultaten om het profiel en de manieren waarop u contact kunt maken weer te geven. Als u de contactpersoon niet meer wilt weergeven, tikt u buiten het profielscherm.

Uw contactpersonen worden weergegeven in Lijsten. Nadat u bent aangemeld, ziet u de lijst Alle contacten.

Om een lijst met al uw contactpersonen te zien, inclusief Alle contacten, Online contacten, iPhone contacten / iPod contacten en Skype-contacten, tikt u boven aan het scherm op Lijsten. Alle aangepaste lijsten die u op uw computer of ander apparaat hebt gemaakt, zijn hier ook te zien.

Contactpersonen blokkeren of verwijderen:

1. Tik op Personen.
  2. Tik op de contactpersoon die u wilt blokkeren of verwijderen.
  3. Tik op het pictogram Opties het pictogram opties.
  4. Tik op Verwijder uit contacten of Blokkeer contact.
Beheer van contactpersonen in Skype voor iPad

Contactpersonen zoeken:

1. Start Skype.
  2. Tik in de lijst Alle contacten op het zoekvak en voer de naam, Skypenaam of het telefoonnummer van de contactpersoon in.
  3. Tik op een van de contactpersonen in de zoekresultaten om het profiel en de manieren waarop u contact kunt maken weer te geven. Als u de contactpersoon niet meer wilt weergeven, tikt u buiten het profielscherm.

Uw contactpersonen worden weergegeven in lijsten. Nadat u Skype hebt gestart, ziet u de lijst Alle contacten.

Tik op de lijstknop naast het zoekvak om alle lijsten met contactpersonen te zien, waaronder Alle contacten, Online contacten, iPad contacten en Skype-contacten. Alle aangepaste lijsten die u op uw computer of ander apparaat hebt gemaakt, zijn hier ook te zien.

Een contactpersoon verwijderen:

1. Houd de contactpersoon die u wilt verwijderen aangetikt.
  2. Tik op X in de linkerbovenhoek van de kaart van de contactpersoon.
  3. Als de contactpersoon verwijderd is, tikt u op de knop Annuleer in de rechterbovenhoek van het scherm.
Skype-meldingen beheren

Geluid chat uit

U kunt chatmeldingen voor een bijzonder actieve chatsessie tijdelijk stoppen door het geluid van chat-functie tijdelijk te dempen.

Ga daarvoor naar de chatsessie waarvan u het geluid wilt dempen, tik op het instellingenpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteer Geluid chat uit.

Opmerking: u kunt ook alle meldingen tijdelijk opschorten, niet alleen die van Skype, met de Apple-functie Niet storen.

Skype-meldingen op iOS uitschakelen

Als u wel aangemeld wilt blijven in Skype, maar u geen meldingen voor nieuwe chatberichten of oproepen wilt ontvangen, kunt u de meldingen eenvoudig uitschakelen op uw iPhone of iPad:

1. Tik op de startpagina van iPhone/iPad op het pictogram Instellingen.
  2. Tik op Berichtencentrum.
  3. In het Berichtencentrum bladert u naar beneden tot u Skype vindt; tik hier op.
  4. Tik in Skype op het pictogram voor Geen bij de Meldingsstijl.

Als u de meldingen weer wilt inschakelen, gaat u gewoon weer terug naar de Skype-instellingen in het Berichtencentrum en tikt u op Stroken.

Afmelden bij Skype

U ontvangt ook geen meldingen meer wanneer u zich afmeldt. Zorg ervoor dat u een actieve internetverbinding hebt wanneer u zich afmeldt, anders is het mogelijk dat u nog steeds meldingen ontvangt.
Afmelden bij Skype voordat u de app afsluit:

1. Tik in Skype op het tabblad Profiel onder aan het scherm.

2. Tik in het Profiel op het pictogram Afmelden in de rechterbovenhoek.

3. Klik op Afmelden.

Chatberichten versturen in Skype voor iPhone
  1. Tik op Personen> Skype-contacten.
  2. Selecteer een contactpersoon om het profiel te openen en tik op Chat.
  3. Typ uw bericht in het tekstvak.
  4. Tik op Stuur.

Als u een foto wilt meesturen in een chatbericht, tikt u op belpictogram in de rechterbovenhoek van het scherm en selecteert u Stuur foto.

Chatberichten versturen in Skype voor iPad
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op de contactpersoon met wie u wilt chatten.
  3. Tik op Chat om het gespreksvenster te openen.
  4. Typ uw bericht in het tekstvak.
  5. Tik op Stuur.

Als u een foto wilt versturen, tikt u gewoon op het pictogram Het plusteken rechtsboven in het scherm.

Een groepsgesprek voeren met Skype voor iPhone
  1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik in de linkerbenedenhoek van het scherm op Personen.
  3. Tik op Skype-contacten.
  4. Selecteer de contactpersoon die u wilt bellen en tik vervolgens op Gesprek.

De knop Gesprek in het profiel van een contactpersoon.

Om een binnenkomend Skype-gesprek aan te nemen, tikt u op de groene beltoets De beltoets..

Nuttige dingen die u bij een Skype-gesprek kunt doen

Tik tijdens een Skype-naar-Skype-gesprek op het scherm om de gespreksbalk te openen:

• Tikken op Het camerapictogram. om uw video uit te schakelen.
  • Tikken op om te wisselen tussen de camera's aan de voorzijde en de achterzijde (deze optie is alleen tijdens een actief videogesprek beschikbaar).
  • Tikken op Het microfoonpictogram. om de microfoon in of uit te schakelen.
  • Tikken op Het luidsprekerpictogram/Het headsetpictogram/Het Bluetooth-pictogram om de luidspreker in of uit te schakelen of om een headset te gebruiken.
    Als u een Bluetooth-headset wilt gebruiken die nog niet is ingesteld, gaat u naar de Instellingen van uw iPhone en stelt u Bluetooth in op Aan. Wacht tot uw telefoon de Bluetooth-headset herkent en tik vervolgens op de headset om de apparaten te koppelen.
  • Tikken op Het chatpictogram. om uw chatberichten te bekijken.
  • Tikken op De knop Gesprek beëindigen. om een gesprek te beëindigen.

Meedoen met een groepsgesprek

U kunt met Skype voor iPhone meedoen met een Skype-groepsgesprek waaraan u bent toegevoegd.

Als u wordt uitgenodigd voor een groepsgesprek, verschijnt er een melding voor een binnenkomend gesprek. Tik op de groene beltoets De beltoets. om deel te nemen aan het gesprek.

Een videogesprek starten met Skype voor iPad

Ga als volgt te werk om een videogesprek te starten met Skype voor iPad:

De knop Videogesprek is geselecteerd in het profielvenster van de contactpersoon

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Personen.
  3. Tik op de contactpersoon die u wilt bellen om hun profiel te bekijken en tik op de knop Videogesprek.

U ziet op het volledige scherm een afbeelding van de video van uw contactpersoon en uw eigen video in de rechterbenedenhoek van het scherm.

Tijdens een videogesprek kunt u:

• Tikken op Het minimaliseerpictogram om de zijbalk te openen of te verbergen, om een chatbericht te sturen of om chat- en sms-berichten weer te geven die u van andere contactpersonen hebt ontvangen.
  • Tikken op Het videocamerapictogram. om te wisselen tussen de camera aan de voor- en achterkant of om video uit te schakelen.
  • Tikken op Het microfoonpictogram. om de microfoon in of uit te schakelen.
  • Tikken op Het luidsprekerpictogram./Het headsetpictogram/Het Bluetooth-pictogram om de luidspreker in of uit te schakelen of om een headset te gebruiken. Als Bluetooth nog niet is ingesteld, gaat u naar het iPad-menu en tikt u op Instellingen> Bluetooth, en stelt u Bluetooth in op Aan. Wacht tot uw iPad de Bluetooth-headset herkent en tik vervolgens op de headset om de apparaten te koppelen.
  • Tikken op Het chatpictogram. om een chatbericht te sturen naar de contactpersoon die u nu belt of om de chatsessie met die contactpersoon te bekijken.
  • Tikken op Het pictogram Gesprek beëindigen om een gesprek te beëindigen.

Met Skype voor iPad kunt u niet videobellen door gebruik te maken van de beltoetsen van Skype.

Welke camera kan ik gebruiken voor een videogesprek en hoe pas ik de afbeelding aan?

U kunt tijdens een Skype-videogesprek wisselen tussen de camera's aan de voor- en achterkant. Tik op het scherm om de belopties te openen, tik dan op het camerapictogram om Camera voor, Camera achter of Geen camera te kiezen.

Als u de camera uitschakelt, kunt u het eenvoudig weer inschakelen door opnieuw op het camerapictogram te tikken en de gewenste camera te kiezen.

Het menu dat wordt weergegeven na het tikken op het camerapictogram.

Als u het apparaat liggend gebruikt, wordt het beeld van de camera automatisch gedraaid.

Bestanden ontvangen

Afbeeldingen verzenden

Het is niet moeilijk om een afbeelding te verzenden:

1. Meld u aan bij Skype en selecteer de contactpersoon naar wie u een afbeelding wilt sturen.
  2. Tik in de Contactkaart op Meer> Stuur foto.

Contactkaart met opties

Als u een iPad van de eerste generatie gebruikt zonder de mogelijkheid voor het versturen van Videoberichten, is er geen Meer-pictogram. Tik in de Contactkaart rechtstreeks op Stuur foto.

De knop Stuur foto in de Contactkaart

1. Selecteer een afbeeldingsbestand dat u hebt opgeslagen op uw iPhone of iPad of maak een nieuwe foto. Het afbeeldingsbestand mag niet groter zijn dan 25 MB.
  2. Zodra uw contactpersoon het bestand heeft geaccepteerd kunt u het verzenden. Een voortgangsbalk geeft aan hoe lang het nog duurt om de afbeelding te verzenden. U kunt op elk gewenst moment het verzenden van het bestand beëindigen door te tikken op x.

Voortgangsbalk

Afbeeldingen ontvangen

Als u een afbeelding van uw contactpersoon ontvangt, gaat u als volgt te werk:

1. Meld u aan bij Skype. Er verschijnt een melding dat iemand u een bestand wil sturen.
  2. Tik op Accepteer als u de afbeelding wilt ontvangen of op Weiger om de overdracht af te wijzen.
  3. Als de bestandsoverdracht voltooid is, wordt de afbeelding die u hebt ontvangen automatisch geopend.

Om de afbeeldingen die u hebt ontvangen te zien, opent u de app Foto's op uw iPad.

Als uw contactpersoon u een ander soort bestand probeert te sturen, krijgt u een melding van de bestandsoverdracht, maar u kunt het bestand niet accepteren.

SMS-berichten verzenden in Skype voor iPhone

Een sms-bericht verzenden via de nummertoetsen

U kunt heel eenvoudig een sms sturen via de nummertoetsen in de Skype-app:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Bellen.
  3. Voer het mobiele nummer in en tik op sms-pictogram..
  4. Typ de tekst voor uw sms-bericht en tik op Stuur.

Helaas kan de persoon aan wie u het sms-bericht stuurt u niet via Skype beantwoorden.

Een sms verzenden naar het telefoonnummer van een Skype-contactpersoon

Als uw Skype-contactpersoon een mobiel of vast nummer aan zijn Skype-profiel heeft gekoppeld, kunt u hem een sms sturen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Personen.
  3. Tik op een contactpersoon aan wie u een sms wilt sturen.
  4. Tik op Meer en selecteer Sms.
  5. Typ de tekst voor uw sms-bericht en tik op Stuur.

Dit werkt alleen als uw Skype-contactpersoon zijn mobiele of vaste nummer heeft gekoppeld aan zijn Skype-profiel. Als de sms-optie niet aanwezig is, kunt u de nummertoetsen gebruiken om het telefoonnummer handmatig in te voeren. Helaas kan de persoon aan wie u het sms-bericht stuurt u niet via Skype beantwoorden.

Een sms sturen naar uw iPhone/iPod-contactpersonen

Via Skype een sms sturen naar een van uw contactpersonen in uw iPhone/iPod:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Personen en selecteer iPhone contacten/iPod contacten.
  3. Tik op de contactpersoon naar wie u een sms wilt sturen en selecteer het telefoonnummer.
  4. Tik op het sms-pictogram. , voer uw bericht in en tik op Stuur.
SMS-berichten verzenden in Skype voor iPad

Het is gemakkelijk een sms-bericht te sturen via de nummertoetsen:

Nummertoetsen met sms-pictogram geselecteerd

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op het pictogram voor de nummertoetsen.
  3. Voer het nummer waar u een sms naartoe wilt sturen in en tik dan op het sms-pictogram.
  4. Voer uw bericht in en tik op Stuur.

Een sms verzenden naar het mobiele of vaste nummer van uw Skype-contactpersoon:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op de contactpersoon aan wie u een sms wilt sturen. Het profiel wordt weergegeven.
  3. Tik op Meer en selecteer Sms.
  4. Voer uw bericht in en tik op Stuur.

Dit werkt alleen als uw contactpersoon een mobiel of vast nummer heeft gekoppeld aan zijn of haar Skype-profiel. Als de sms-optie niet aanwezig is, kunt u de nummertoetsen gebruiken om het telefoonnummer handmatig in te voeren. Helaas kan de persoon aan wie u het sms-bericht stuurt u niet via Skype beantwoorden.

Sms-berichten verzenden naar een contactpersoon in uw iPad-adresboek:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Tik op Personen> Lijsten> iPad contacten.
  3. Tik op de contactpersoon aan wie u een sms wilt sturen en tik dan op sms.
  4. Voer uw bericht in en tik op Stuur.