Help Linux

Meer informatie over Skype voor Linux Alpha

Skype voor Linux Alpha is een vroege editie van een nieuwe versie van Skype voor Linux. Skype voor Linux Alpha heeft nog niet alle functies die in de definitieve versie worden opgenomen. Het kan wereldwijd geïnstalleerd worden, maar is momenteel alleen beschikbaar in het Engels.

Gebruikers van Skype voor Linux Alpha kunnen ons helpen deze nieuwe versie te testen, prioriteit te geven aan functies en feedback te geven. We moedigen u aan zoveel mogelijk feedback te geven via de Skype Community, of door de knop Feedback in het helpmenu te gebruiken. Dit helpt ons snel verbindingen en de betrouwbaarheid van gesprekken te verbeteren.
Lees verder voor meer informatie.

Wat kan ik verwachten van de release van Skype voor Linux Alpha?
Tot nu toe heeft Skype afzonderlijke Skype-versies voor verschillende besturingssystemen en apparaten ontwikkeld. Dit gaat veranderen. De afgelopen 12 maanden hebben we ons webplatform getest waarbij gebruikers Skype-gesprekken konden voeren zonder een plug-in te hoeven installeren. Het wordt steeds eenvoudiger en sneller om direct via Skype.com contact op te nemen met vrienden en familie.

Waarom laten jullie gebruikers dit als alpha in plaats van bèta uitproberen?
Wij wilden deze Skype-versie zo snel mogelijk bij de gebruikers krijgen. Deze versie heeft nog niet alle Skype-functies, maar we hopen dat Linux-gebruikers ons de komende maanden helpen deze versie te ontwikkelen naar bèta en vervolgens naar de definitieve versie door ervaringen van klanten te testen en engineers feedback te geven.

Is het een open source-programma?
Nee. Skype voor Linux is op onze internetclient gebaseerd en is geen open bron voor Linux-gebruikers.

Hoe kom ik aan Skype voor Linux Alpha?
U kunt meer te weten komen over de Skype voor Linux Alpha en deze versie downloaden op de Skype Community.

Hoe is Skype voor Linux Alpha tot nu toe getest?
Skype voor Linux Alpha is getest met de volgende Linux-versies:

• Fedora 23
  • Ubuntu Gnome 16.04
  • Ubuntu 16.04
  • OpenSuse KDE 13.2
  • Debian 8.5
  • OpenSuse Leap 42.1 KDE

We hebben getest met verschillende desktopomgevingen: Gnome, Unity, Mate, Cinnamon, KDE, maar houd er rekening mee dat er verschillen zijn tussen al deze omgevingen en dat sommige zaken nauw verbonden zijn met de omgeving die u gebruikt (bijvoorbeeld meldingen).

Daarnaast is Skype voor Linux Alpha afhankelijk van het gnome-keyring- en het libgnome-keyring0-pakket voor het opslaan van inloggegevens. Beide pakketten worden geïnstalleerd als voorwaarde voor het Skype voor Linux Alpha-pakket.

Opmerkingen:

• De toepassing start niet zonder de libgnome-keyring0. Als u dit probleem tegenkomt, installeer dan dit pakket.
  • Als de toepassing na iedere keer opstarten om inloggegevens vraagt, dan betekent dit dat het gnome-keyringpakket niet geïnstalleerd is op uw systeem of dat de gnome-keyring-daemon niet gestart wordt. Zorg ervoor dat aan deze twee voorwaarden voldaan wordt.
  • Bij Fedora zijn we een probleem tegengekomen met de gnome-keyring-daemon. Dit probleem deed zich voor bij gnome-keyring 3.18.2. Het is opgelost in versie 3.18.3.

Werkt Skype voor Linux Alpha op een 32- of 64-bitsysteem?
Wij maken Skype voor Linux Alpha alleen voor een 64-bitsysteem, omdat dit een eerste versie is en wij de ervaringen van mensen willen afwachten. Er komt later misschien een 32-bitversie.

Functievergelijking tussen Skype voor Linux (huidig) en Skype voor Linux Alpha

Lijst met functies Skype voor Linux (huidig) Skype voor Linux Alpha
Eén op één videogesprekken
Wordt uitgevoerd als beide partijen
Skype voor Linux Alpha, of Skype voor Web gebruiken in de Chrome-browser voor Linux of Chromebook.
Bellen via PSTN met Skype
Sms’jes verzenden met Skype
Skype-tegoed kopen
Deelnemers toevoegen aan actieve oproep
Apparaatinstellingen wijzigen
Eén op één chatberichten
Groepschatberichten
Skype-emoticons
Doorschakelen
Vrienden toevoegen als Skype-contact
Een gesprek starten
Eén op één audiogesprekken
Groepsaudiogesprekken
Contactpersonen delen
Nieuwe emoticonpakketten

Wanneer kan er een videogesprek gevoerd worden?
Wij voeren momenteel één-op-één-videogesprekken uit als beide partijen Skype voor Linux Alpha, of Skype voor Web gebruiken in de Chrome-browser voor Linux of Chromebook. Videogesprekken zijn alleen mogelijk als beide personen op deze platforms zitten.

Alleen audiogesprekken zijn momenteel mogelijk tussen:

• Alle overige voor Skype geschikte platforms (zoals Android, iOS, Mac en Windows) en
  • Skype voor Linux Alpha of Chrome/Chromebooks

Wij ontvangen graag nu al graag uw feedback over de introductie van videogesprekken voor gebruikers van Linux Chrome. Laat ons weten wat u vindt via de Skype Community, met behulp van de Feedback-knop in het helpmenu, of via #skypefeedback op Twitter.

Worden Skype-gesprekken via vaste en mobiele telefoon ondersteund?
Nee. Deze functie wordt momenteel niet ondersteund in Skype voor Linux Alpha. Maar blijf ons volgen!

Wanneer kunnen we de overige functies verwachten?
We hopen ongeveer elke 2 weken met een update te komen. Voorlopig gaan deze updates via de Linux-software updater en worden doorgevoerde wijzigingen aangekondigd op de Skype Community.
Het ligt in de planning om de komende maanden alle overige functies toe te voegen als we van de alpha- naar de bètaversie en vervolgens naar de definitieve versie schakelen.

Welke talen worden ondersteund in Skype voor Linux Alpha?
Vereenvoudigd Chinees
Nederlands
Engels
Frans
Duits
Hindi
Italiaans
Braziliaans Portugees
Russisch
Spaans
Zweeds
Oekraïens

Kan ik Skype voor Linux en Skype voor Linux Alpha samen gebruiken? Zijn dit verschillende apps? Klinkt er voor beide apps een beltoon als ik wordt gebeld?
U kunt de apps allebei blijven gebruiken omdat het verschillende apps zijn. De meldingen tussen deze apps zijn echter niet geoptimaliseerd. Het kan daarom voorkomen dat u twee keer gebeld wordt bij inkomende gesprekken. Dit wordt niet verder geoptimaliseerd in de alpha- en bètaperiode, omdat we het liefst zien dat alle gebruikers één client gaan gebruiken.

Wordt mijn chatgeschiedenis overgezet?
U kunt gesprekken tot 30 dagen terugvinden in uw chatgeschiedenis in Skype voor Linux Alpha. Wij werken tijdens de alphaperiode aan een functie om uw volledige gesprekgeschiedenis te kunnen bekijken.

Welke versie van de Skype-client moeten de mensen die ik bel gebruiken?
Zorg ervoor dat zij ten minste de volgende versies van de Skype-client gebruiken in combinatie met Skype voor Linux Alpha: Mac 7.26, Android 6.31, Windows 7.24, Skype voor Web, en iOS 6.15.

Kan ik Skype voor Linux Alpha met een netwerkproxy gebruiken?
Skype voor Linux Alpha heeft een basisondersteuning voor de HTTPS-systeemproxy. Configureer het via omgevingseigenschap HTTPS_PROXY, met behulp van de volgende notatie:
https_proxy=http(s)://username:password@hostname:port
De gebruikersnaam, het wachtwoord en poortonderdelen zijn niet vereist. Wanneer geleverd, moeten de gebruikersnaam en het wachtwoord met URL-codering zijn.

Lost dit het probleem op dat ik momenteel heb met inkomende groepsgesprekken op Skype voor Linux?
Ja, het probleem met de inkomende groepsgesprekken wordt in Skype voor Linux Alpha opgelost. Zorg ervoor dat de mensen die u belt of door wie u gebeld wordt de nieuwste Skype-versie gebruiken.

Waarom kan ik niet bellen of gebeld worden via een bestaande client van Skype voor Linux als ik Skype voor Linux Alpha gebruik?
In Skype voor Linux Alpha wordt een nieuwe architectuur in de cloud toegepast om de kwaliteit van de gesprekken betrouwbaarder te maken. Deze vormt daarnaast een goede basis om verbeterde functies veel sneller te kunnen ontwikkelen dan binnen de oudere architectuur zoals toegepast in Skype voor Linux 4.3. We zijn ons ervan bewust dat er nog wat problemen kunnen ontstaan bij de overgang van Skype voor Linux 4.3 naar Skype voor Linux Alpha.

Waarom ontvang ik een melding als iemand me probeert te bellen - "Deze persoon heeft geprobeerd contact met u op te nemen maar er was een probleem met de verbinding van het gesprek. Wilt u deze persoon terugbellen"?
Skype voor Linux Alpha past een nieuwe architectuur in de cloud toe. Skype-clients op Windows, Mac OS X, iPhone, iPad en Android zijn nog niet volledig gemigreerd naar de nieuwe architectuur in de cloud. Als alle Skype-clients volledig gemigreerd zijn, ontvangt u deze foutmelding niet meer.

Deze foutmelding kan ook optreden als degene door wie u gebeld wordt een oudere versie van Skype gebruikt.

Waarom komen gesprekken die ik probeer te starten met mijn contacten soms niet tot stand binnen Skype voor Linux Alpha?
Skype voor Linux Alpha past een nieuwe architectuur in de cloud toe. Skype-clients op Windows, Mac OS X, iPhone, iPad en Android zijn nog niet volledig gemigreerd naar de nieuwe architectuur in de cloud. Als alle Skype-clients volledig gemigreerd zijn, zult u geen problemen meer ondervinden met het tot stand brengen van gesprekken.

U kunt uw contact ook proberen te bellen via versie 4.3 van Skype voor Linux.

Waarom kan ik geen videogesprekken voeren via Linux of Chromebook?
Wij voeren momenteel één-op-één-videogesprekken uit als beide partijen Skype voor Linux Alpha, of Skype voor Web gebruiken in de Chrome-browser voor Linux of Chromebook. Videogesprekken zijn alleen mogelijk als beide personen op deze platforms zitten.
Alleen audiogesprekken zijn momenteel mogelijk tussen:

• Alle overige voor Skype geschikte platforms (zoals Android, iOS, Mac en Windows) en
  • Skype voor Linux Alpha of Chrome/Chromebooks

Wij ontvangen graag nu al graag uw feedback over de introductie van videogesprekken voor gebruikers van Linux Chrome. Laat ons weten wat u vindt via de Skype Community, met behulp van de Feedback-knop in het helpmenu, of via #skypefeedback op Twitter.

Bent u van plan Skype voor Linux nog een tijdje te ondersteunen?
Ja, we blijven ons inspannen voor het platform. Onze Linux-gebruikers zijn erg belangrijk voor ons.

Via welke kanalen kan ik feedback geven voor Skype voor Linux Alpha?
U kunt feedback geven via de Skype Community, of met behulp van de Feedback-knop in het helpmenu, of via #skypefeedback op Twitter.

Ik wil graag foutopsporingsgegevens/logbestanden verzenden. Hoe kan ik dit doen?
Wij stellen feedback van gebruikers altijd op prijs. Logbestanden zijn standaard uitgeschakeld in onze app. U moet het inschakelen om logbestanden te kunnen maken. Als u een logbestand maakt, worden er bepaalde persoonlijke gegevens opgeslagen in overeenstemming met het privacybeleid van Skype. We hebben de verzamelde gegevens nodig om uw probleem te kunnen analyseren en oplossen. Logbestanden bevatten geen gegevens zoals gesprekken, chatberichten of videoberichten.

Als u problemen ondervindt, doe dan het volgende:

1. Schakel het foutopsporingsmenu in met de volgende toetsencombinatie: Ctrl+Shift+Alt+D.
  2. Klik in het foutopsporingsmenu op Logbestanden inschakelen.
  3. Probeer exact dezelfde stappen opnieuw te volgen om weer op het probleem te stuiten.
  4. Verzamel de logbestanden zodra het u is gelukt de fout op te sporen.
    • Ga voor logbestanden voor toepassingen naar ~/.config/skypeforlinux/logs (in de map HOME, onder .config/skypeforlinux/logs).
    • Maak een archief voor deze map. Bijvoorbeeld
      $ tar -zcvf skypeforlinux-logs.tar.gz
    • U moet de app misschien afsluiten omdat de bestanden gewijzigd worden zodra er een archief wordt gemaakt als de app is ingeschakeld.
  5. U kunt logbestanden hierna uitschakelen door te klikken op Logbestanden uitschakelen in het foutopsporingsmenu.
  6. Als u via de Skype Community feedback geeft over het probleem dat u ondervindt, dan neemt één van onze engineers zeker contact met u op als hij of zij logbestanden nodig heeft.