Start Skype voor Linux

Meer informatie over Skype voor Linux Beta

Skype voor Linux Beta is een nieuwe versie van Skype voor Linux. Skype voor Linux Beta heeft nog niet alle functies die in de definitieve versie worden opgenomen.

Gebruikers van Skype voor Linux Beta kunnen ons helpen deze versie te testen, prioriteit te geven aan functies en feedback te geven. We moedigen u aan zoveel mogelijk feedback te geven via de Skype Community of door de knop Feedback in het helpmenu te gebruiken. Dit helpt ons de gebruikerservaring en de connectiviteit en betrouwbaarheid van gesprekken te verbeteren.
    Lees verder voor meer informatie.

Waarom laten jullie gebruikers dit als bèta uitproberen?

Wij wilden deze Skype-versie zo snel mogelijk bij de gebruikers krijgen. Deze versie heeft nog niet alle Skype-functies, maar we hopen dat Linux-gebruikers ons de komende maanden helpen deze versie te ontwikkelen naar de definitieve versie door ervaringen van klanten te testen en engineers feedback te geven.

Is het een open source-programma?
    Nee. Skype voor Linux is op onze internetclient gebaseerd en is geen open bron voor Linux-gebruikers.

Hoe kom ik aan Skype voor Linux Beta?
    U kunt Skype voor Linux Beta rechtstreeks van de Skype-downloadpagina downloaden. We publiceren een 64-bits DEB-versie voor Debian/Ubuntu-versies en een 64-bits RPM-versie voor Fedora en andere versies. Voor meer informatie over de updates van Skype voor Linux Beta gaat u naar de Skype Community.

Hoe ontvang ik updates?

In tegenstelling tot de oude Skype voor Linux-client gebruikt de Beta-versie een eigen opslagplaats voor updates op https://repo.skype.com, zodat u automatisch de toepassingsupdates ontvangt via de standaardupdates van het besturingssysteem. Start de toepassing opnieuw op nadat een update is geïnstalleerd om ervoor te zorgen dat de upgrade volledig is voltooid. Als u wilt controleren of u de updates wel krijgt, controleert u de opslagplaatsen voor updates van uw systeem.

Met welke systeemconfiguraties werd Skype voor Linux Beta getest?
    Skype voor Linux Beta is getest met de volgende Linux-versies:

• Ubuntu 16.04+
    • Debian 8.5+
    • Fedora 24+
    • OpenSuse KDE 13.2+
    • OpenSuse Leap 42.1+ KDE

We hebben getest met verschillende desktopomgevingen: Gnome, Unity, Mate, Cinnamon, KDE, maar houd er rekening mee dat er verschillen zijn tussen al deze omgevingen en dat sommige zaken nauw verbonden zijn met de omgeving die u gebruikt (bijvoorbeeld meldingen).

Daarnaast is Skype voor Linux Beta momenteel afhankelijk van het gnome-keyring- en het libgnome-keyring0-pakket voor het opslaan van aanmeldingsgegevens. Beide pakketten worden geïnstalleerd als voorwaarde voor het Skype voor Linux Beta-pakket.

Opmerkingen:

• De toepassing start niet zonder de libgnome-keyring0. Als u dit probleem tegenkomt, installeer dan dit pakket.
    • Als de toepassing na iedere keer opstarten om inloggegevens vraagt, dan betekent dit dat het gnome-keyringpakket niet geïnstalleerd is op uw systeem of dat de gnome-keyring-daemon niet gestart wordt. Zorg ervoor dat aan deze twee voorwaarden voldaan wordt.
    • Bij Fedora zijn we een probleem tegengekomen met de gnome-keyring-daemon. Dit probleem deed zich voor bij gnome-keyring 3.18.2. Het is opgelost in versie 3.18.3.

Werkt Skype voor Linux Beta op een 32- of 64-bits systeem?
    We maken alleen Skype voor Linux Beta voor een 64-bits systeem. Er komt later misschien een 32-bits versie afhankelijk van de interesse van de community.

Welke functies ontbreken in vergelijking met de oudere Skype voor Linux-client?

Skype voor Linux Beta biedt momenteel geen ondersteuning voor groepsvideobellen en het delen van uitgaande schermsignalen. We doen ons uiterste best om deze functies zo snel mogelijk toe te voegen. Voorlopig gaan deze updates via de Linux-software-updater en worden doorgevoerde wijzigingen aangekondigd op de Skype Community.

Worden Skype-gesprekken via vaste en mobiele telefoon ondersteund?

Ja.

Welke talen worden ondersteund in Skype voor Linux Beta?
    Braziliaans Portugees
    Duits
    Engels
    Frans
    Hindi
    Italiaans
    Nederlands
    Oekraïens
    Russisch
    Spaans
    Vereenvoudigd Chinees
    Zweeds

Kan ik Skype voor Linux en Skype voor Linux Beta samen gebruiken? Zijn dit verschillende apps? Klinkt er voor beide apps een beltoon als ik wordt gebeld?

U kunt de apps allebei blijven gebruiken omdat het verschillende apps zijn. De meldingen tussen deze apps zijn echter niet geoptimaliseerd. Het kan daarom voorkomen dat u twee keer gebeld wordt bij inkomende gesprekken.

Wordt mijn chatgeschiedenis overgezet?

U kunt gesprekken tot 30 dagen terugvinden in uw chatgeschiedenis in Skype voor Linux Beta. We doen ons uiterste best om dit tijdsbestek voor u te verlengen.

Als u een back-up wilt maken van uw gespreksgeschiedenis van de oudere versie van Skype voor Linux, kunt u het exporthulpprogramma gebruiken dat uw geschiedenis in HTML-indeling zal opslaan. U vindt dit in het menu Extra > Chatgeschiedenis exporteren van Skype 4.3 in de toepassing.

Welke versie van de Skype-client moeten de mensen die ik bel gebruiken?

Zorg ervoor dat ze de laatst beschikbare versie voor hun platform gebruiken.

Als u het delen van inkomende schermsignalen wilt zien, moeten ze Skype voor Windows 7.33 en hoger of Skype voor Mac 7.46 en hoger gebruiken.

Kan ik Skype voor Linux Beta met twee accounts tegelijk gebruiken?

Ja, u kunt een tweede exemplaar starten met een opdrachtregelargument '--secondary'.

Kan ik de toepassing automatisch of geminimaliseerd laten starten of naar lade sluiten?

Ja, u vindt deze opties in het menu Extra.

Kan ik selecteren welke camera/microfoon ik wil gebruiken?

U vindt de instellingen voor apparaatselectie wanneer u een gesprek tot stand brengt. Klik op het +-pictogram en selecteer Audio- en video-instellingen.

Kan ik Skype voor Linux Beta met een netwerkproxy gebruiken?

Skype voor Linux Beta heeft een basisondersteuning voor de HTTPS-systeemproxy. Configureer het via omgevingseigenschap HTTPS_PROXY, met behulp van de volgende notatie:
    https_proxy=http(s)://username:password@hostname:port
    De gebruikersnaam, het wachtwoord en poortonderdelen zijn niet vereist. Wanneer geleverd, moeten de gebruikersnaam en het wachtwoord met URL-codering zijn.

Lost dit het probleem op dat ik momenteel heb met inkomende groepsgesprekken op Skype voor Linux?
    Ja, het probleem met de inkomende groepsgesprekken wordt in Skype voor Linux Beta opgelost. Zorg ervoor dat de mensen die u belt of door wie u gebeld wordt de nieuwste Skype-versie gebruiken.

Waarom kan ik niet bellen of gebeld worden via een bestaande client van Skype voor Linux als ik Skype voor Linux Beta gebruik?
    In Skype voor Linux Beta wordt een nieuwe architectuur in de cloud toegepast om de kwaliteit van de gesprekken betrouwbaarder te maken. Deze vormt daarnaast een goede basis om verbeterde functies sneller dan vroeger te kunnen ontwikkelen dan binnen de oudere architectuur zoals toegepast in Skype voor Linux 4.3. Bij het uitfaseren van Skype voor Linux 4.3 kunnen er compatibiliteitsproblemen optreden tijdens de overgangsperiode.

Waarom ontvang ik dit bericht als iemand me probeert te bellen: "Deze persoon heeft geprobeerd contact met u op te nemen maar er was een probleem met de verbinding van het gesprek. Wilt u deze persoon terugbellen"?
    Deze fout kan optreden als degene door wie u gebeld wordt een oudere versie van Skype gebruikt.

Waarom kan ik geen videogesprekken doen?
    Eén-op-één videogesprekken worden nu volledig ondersteund tussen alle belangrijke Skype-clients. Groepsvideobellen wordt echter pas in de toekomst toegevoegd. Momenteel kunt u voor groepsgesprekken alleen audio gebruiken.

Tijdens het installeren of bijwerken ontvang ik een fout 'Handtekeningverificatie is mislukt'. Wat moet ik doen?
    De opslagplaats voor updates van Skype is ondertekend en gebruikt HTTPS. Als u deze fout krijgt in Ubuntu, kunt u het volgende proberen:

codefragment
    Of probeer de opdracht 'sudo c_rehash' uit te voeren.

Ik kan het systeemvakpictogram niet zien. Hoe kan ik dit oplossen?
    De toepassing gebruikt GtkStatusIcon of libappindicator1 om de toepassingsindicator (het systeemvakpictogram) weer te geven. Zorg ervoor dat u deze installeert.

Bent u van plan Skype voor Linux nog een tijdje te ondersteunen?
    Ja, wij blijven inzetten op een voortdurende ondersteuning voor het platform. Onze Linux-gebruikers zijn erg belangrijk voor ons.

Hoe kan ik feedback geven over Skype voor Linux Beta?
    U kunt feedback geven via de Skype Community, met behulp van de Feedback-knop in het helpmenu of via #skypefeedback op Twitter.

Ik wil graag foutopsporingsgegevens/logboekbestanden verzenden. Hoe kan ik dit doen?
    Wij stellen feedback van gebruikers altijd op prijs. Logboekregistratie is standaard uitgeschakeld in onze app. U moet dit inschakelen om logbestanden te kunnen maken. Als u een logboekbestand maakt, worden er bepaalde persoonlijke gegevens opgeslagen in overeenstemming met het privacybeleid van Skype. We hebben de verzamelde gegevens nodig om uw probleem te kunnen analyseren en oplossen. Logbestanden bevatten geen gegevens zoals gesprekken, chatberichten of videoberichten.

Als u problemen ondervindt, doe dan het volgende:

1. Druk op Ctrl+Shift+Alt+D om het foutopsporingsmenu in te schakelen.
    2. Klik in het foutopsporingsmenu op Logboekregistratie inschakelen.
    3. Probeer het probleem opnieuw op te roepen door exact dezelfde stappen opnieuw te volgen.
    4. Nadat u de fout opnieuw hebt opgeroepen, verzamelt u de logboekbestanden:
      • Ga voor logboekbestanden voor toepassingen naar ~/.config/skypeforlinux/logs (in de map HOME, onder .config/skypeforlinux/logs).
      • Maak een archief voor deze map. Bijvoorbeeld
        $ tar -zcvf skypeforlinux-logs.tar.gz
      • U moet de app misschien afsluiten omdat de bestanden gewijzigd worden zodra er een archief wordt gemaakt als de app is ingeschakeld.
    5. Als u klaar bent, klikt u op Logboekregistratie uitschakelen in het foutopsporingsmenu.
    6. Als u via de Skype Community feedback geeft over het probleem dat u ondervindt, dan neemt een van onze engineers zeker contact met u op als hij of zij logboekbestanden nodig heeft.