Start Skype voor Windows 10

Wegwijs worden in Skype voor Windows 10

Bent u al toegetreden tot Skype? Dan bent u nu klaar om te starten.

Skype voor Windows 10 is ingebouwd in de nieuwste versie van Windows 10 en is ingesteld in de standaard OS-taal. Om Skype voor Windows 10 te starten, selecteert u het Startmenu vanaf de linkerbenedenhoek van uw scherm. In de lijst met beschikbare toepassingen, scroll naar beneden naar Skype voor Windows 10 en klik om het te openen. Voor gemakkelijkere toegang tot Skype voor Windows 10, kunt u Vastmaken aan start of Vastmaken aan taakbalk.

Deze gids maakt u wegwijs in Skype voor Windows 10, nadat u Skype hebt geopend en bent aangemeld.

Wegwijs worden in Skype
    A. Nieuw gesprek: Selecteer het pictogram om een nieuw 1:1-gesprek of groepsgesprek waaraan iedereen kan deelnemen, te starten of om te zoeken naar coole bots om mee te praten.
    B. Profiel: Selecteer dit om de profielweergave, waar u de volgende functies kunt uitvoeren, te openen:

• Informatie over mijn stemming, status en profiel bijwerken
    • Skype-tegoed toevoegen
    • Uw Skype-instellingen beheren
    • Uw account herstellen
    • Feedback verzenden
    • Hulp zoeken
    • Informatie over uw huidige versie weergeven
    • Afmelden

C. Toetsenbord weergeven: Gebruik het toetsenbord om mobiele en vaste nummers te bellen. U hebt alleen wat Skype-tegoed of een abonnement nodig.
    D. Zoeken: Begin te typen om te zoeken naar:

• Contactpersonen: Uw bestaande contactpersonen en nieuwe toe te voegen contactpersonen
    • Bots: De bots die u al hebt toegevoegd en nieuwe toe te voegen bots
    • Groepschats
    • Berichten

E. Contactpersonen: Geef al uw contactpersonen en bots weer. Voeg favorieten toe of verwijder deze en gebruik Zoeken om te zoeken naar nieuwe contactpersonen en bots in de Skype-directory.

Overzicht contacten, oproepknoppen en instellingen voor vertalen

F. Overzicht contacten: Wordt weergegeven wanneer u een contactpersoon selecteert. Biedt een overzicht van de status en de stemmingsberichten van uw vrienden. Voor meer informatie over uw vriend, klikt u op de naam. Via een pop-upvenster worden de volledige profielgegevens weergegeven.
    G. Oproepknoppen: Gebruik deze knoppen om te bellen, videogesprekken te starten of extra personen toe te voegen om een groepsgesprek te starten.
    H. Instellingen voor vertalen: Selecteer dit om livevertaling voor Skype-gesprekken en chatberichten te activeren. Hiermee wordt een pop-upvenster geopend waarin u Vertalen kunt inschakelen en waarin u kunt opgeven welke talen u en uw contactpersonen zullen gebruiken zodat Skype voor u kan vertalen.

Gespreksvenster
    I. Gespreksvenster: Wordt weergegeven als u een bestaand gesprek selecteert, een nieuw gesprek start of een groepschat instelt. Toont uw chatsessie en oproepgeschiedenis met deze contactpersoon of deze groep.
    J. Gespreksvak: Wordt weergegeven als u een bestaand gesprek selecteert, een nieuw gesprek start of een groepschat instelt. In het vak typt u de chatberichten die u naar contactpersonen stuurt. Hier ziet u ook de pictogrammen voor het selecteren van emoji's, afbeeldingen en bestanden om te delen, het maken van videoberichten en het selecteren van contactpersonen om deze naar het huidige gesprek te sturen.

De volgende pagina's bieden nog meer nuttige informatie: