Help Android

Wegwijs worden in Skype MOD voor Cyanogen

In Skype MOD voor Cyanogen worden uw Skype-contactpersonen rechtstreeks geïntegreerd met de app Contactpersonen op uw Cyanogen-apparaat, en het zorgt ervoor dat u Skype-gesprekken kunt voeren rechtstreeks uit de Telefoon-app. Lees verder voor meer informatie over de functies van Skype MOD voor Cyanogen.

U kunt zich aanmelden bij Skype MOD voor Cyanogen op dezelfde manier als u zich aanmeldt bij Skype voor Android. Ook kunt u zich aanmelden vanaf het toetsenblok en de contactpersonen-app:

• Aanmelden vanaf het toetsenblok: U wordt gevraagd zich aan te melden bij uw Skype-account waar uw tegoed wordt weergegeven. Dit brengt u naar de Skype-app.
  • Aanmelden vanaf de contactpersonen-app: U wordt gevraagd zich aan te melden onder het tabblad Skype. U kunt ook worden gevraagd zich aan te melden wanneer u een contactkaart vergroot.

U kunt uw Skype-contactpersonen en Skype-favorieten direct bekijken, zoeken en bellen vanuit de contactpersonen-app:

• Skype/contactpersonen worden automatisch samengevoegd met uw telefooncontacten. Als een Skype/contactpersoon een telefoonnummer heeft dat overeenkomt met een telefoonnummer in de contactpersonen van uw apparaat, worden de contactpersonen zo samengevoegd dat u alle contactgegevens op 1 plek ziet. Mogelijk moet u tikken op Alles bekijken om een contactkaart te vergroten.
  • Skype-contactpersonen worden weergegeven onder het tabblad Alle contactpersonen . Er is ook een tabblad Skype waarin alleen uw Skype-contactpersonen en hun status worden weergegeven. En Skype-favorieten worden weergegeven onder het tabblad Favorieten .
    Het kan iets langer duren voordat de nieuw toegevoegde contactpersonen in de lijst verschijnen.
  • Om contactpersonen zonder Skype uit te nodigen gaat u naar hun contactkaart en tikt u op Skype-map doorzoeken.
    uitnodigen

Als u uw Skype-contactpersonen niet in de app Contactpersonen ziet, probeert u het volgende:

1. Zorg ervoor dat u bent aangemeld bij Skype
  2. Tik in de app Contactpersonen op Accounts in het menu. Of ga naar Instellingen > Accounts.
  3. Tik op Skype, zorg ervoor dat Contactpersonen synchroniseren staat ingesteld op Aan.
  4. Als de contactpersonen nog steeds niet verschijnen op het tabblad Skype, gaat u naar Skype > Instellingen > Contactpersonenen selecteert u Kopiëren naar telefoonboek.

In sommige gevallen, wanneer gebruikers zich afmelden bij een Skype-account dat bezig was Skype-contactpersonen te synchroniseren, en zich aanmelden bij een ander Skype-account, kan het zijn dat de app Contactpersonen niet juist wordt bijgewerkt. Probeer in dat geval het volgende om de app-gegevens van zowel Skype als de Skype-invoegtoepassing volledig te wissen:

1. Ga naar Instellingen > Apps en kies Skype.
  2. Tik op Opslag en selecteer Gegevens wissen.
  3. Herhaal deze stap voor de Skype-invoegtoepassing.
  4. Ga naar Instellingen > Accounts, zorg ervoor dat Contactpersonen synchroniseren Aan staat.
  5. Start het apparaat opnieuw op.

Als een Skype-contactpersoon niet automatisch wordt samengevoegd met een contactpersoon uit de telefoonlijst, probeert u het volgende:

1. Controleer of de Skype-contactpersoon het telefoonnummer heeft ingesteld in zijn/haar profiel.
  2. Als dat het geval is, gaat u naar Instellingen > Accounts > Skype, selecteert u Nu synchroniseren in het menu en wacht u enige tijd (b.v. een uur).

U kunt ook het volgende doen:

1. Ga naar de app Contactpersonen en zoek de contactpersoon in de telefoonlijst.
    2. Tik om te bewerken en tik vervolgens op Samenvoegen.
    3. Selecteer de Skype-contactpersoon om mee samen te voegen.

U kunt gesprekken naar uw Skype-contactpersonen direct vanuit de Telefoon-app starten. U kunt met uw Skype-tegoed of een abonnement ook goedkope gesprekken voeren met mobiele en vaste nummers.

Vanuit de Telefoon-app kunt u:

• Gebruikmaken van contactpersonen zoeken, T9-zoeken, of een telefoonnummer typen om een gesprek te beginnen.
  • Wisselen van mobiele gesprekken naar Skype-gesprekken met gebruik van de vervolgkeuzelijst in de kiezer.
    gesprek wisselen
  • Bekijk uw Skype-tegoed, waardeer op, of koop een abonnement of tegoed vanaf het toetsenblok door te tikken op Abonnement kopen, selecteer dan Koop Abonnement of Tegoed kopen.
  • Schakel van een mobiel telefoongesprek over naar een Skype-videogesprek wanneer u een vriend belt die gebruik maakt van een Cyanogen- of Android-apparaat.

Wanneer u in een mobiel telefoongesprek zit, tikt u op videoknop om een Skype-gesprek te starten.

Uw vriend ontvangt een inkomend gesprek terwijl uw huidige gesprek niet wordt beëindigd of in de wacht wordt gezet. Wanneer de oproep wordt beantwoord, wordt uw oproep automatisch omgezet naar een Skype-videogesprek.

Wanneer uw vriend geen Skype-contactpersoon is, krijgt u na het tikken op de videoknop de gelegenheid om hem uit te nodigen. Uw vriend moet dan de uitnodiging accepteren voordat u hem via Skype kunt bellen.

• Bekijk uw gespreksgeschiedenis, Skype-gesprekken inbegrepen. Skype-gesprekken worden weer gegeven met het Skype-pictogram pictogram.
  • Voor meer opties zoals een videogesprek tikt u vanuit een contactkaart op Alles bekijken.