Hoe stuur en ontvang ik bestanden met Skype Preview voor Windows 10?

U kunt afbeeldingen en andere soorten bestanden verzenden en ontvangen met Skype Preview. Ga naar  Bestanden delen in Skype voor meer informatie over tijds- en groottelimieten voor gedeelde bestanden.

Een bestand verzenden tijdens een één-op-één chatsessie of een groepschat:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik op het tabblad Contacten of Recent op de contactpersoon of het gesprek waar u het bestand naartoe wilt sturen.
  3. Selecteer in het gespreksvenster op het pictogram  Afbeelding verzenden of  Bestand verzenden naast het gespreksvak.
  4. Blader naar en selecteer het bestand dat u wilt verzenden. Klik op Openen.
  5. Het bestand wordt verzonden naar alle deelnemers aan het gesprek.

U kunt tijdens een spraakoproep, groepsgesprek, videogesprek of groepsvideogesprek een bestand sturen naar een contactpersoon.  Ga hiertoe als volgt te werk:

1. Meld u aan bij Skype Preview.
  2. Begin een gesprek.
  3. Selecteer het gesprekspictogram in de rechterbovenhoek van het venster.
  4. Klik in het gespreksvak op de knop  Afbeelding verzenden of op de knop  Bestand verzenden.
  5. Blader naar en selecteer de afbeelding of het bestand dat u wilt verzenden.
  6. Klik op Openen. Het bestand wordt verzonden naar de deelnemers aan het gesprek.

Wanneer iemand probeert u een bestand te sturen, wordt het bestand weergegeven in uw chatvenster.

Als het bestand een afbeelding is, kunt u ervoor kiezen het op uw computer op te slaan door met de rechtermuisknop te klikken en Opslaan te kiezen.

Andere bestandstypen (zoals documenten of spreadsheets) worden automatisch door Skype voor u gedownload als u er op klikt. U kunt het bestand openen door erop te dubbelklikken. Als u wilt zien naar welke locatie het bestand wordt gedownload, klikt u met de rechtermuisknop op het bestand en kiest u Tonen in map..

U kunt bestanden die u eerder van een contactpersoon hebt ontvangen terugvinden in de chathistorie bij die contactpersoon: Ga naar het gesprek en scroll omhoog naar het bestand dat u eerder hebt ontvangen.

Net als in een e-mailprogramma, andere programma's voor bestandsoverdracht of bestanden die u rechtstreeks via internet hebt gestuurd, moet u voorzichtig zijn als u bestanden van anderen accepteert. We raden u ten zeerste aan een bijgewerkt antivirusprogramma te gebruiken om alle binnenkomende bestanden te scannen, zelfs als ze afkomstig zijn van mensen die u kent.