Hoe formatteer ik tekst in chatberichten in Skype?

U kunt speciale opmaak gebruiken in uw chatbericht om tekst vet, cursief, doorstreept en monospace te maken. Bij Skype voor Windows-bureaublad kunt u ook de grootte en type van het lettertype wijzigen.

Plaats *sterretjes* voor en achter de woorden die u vet wilt maken.

Voorbeeld chattekst met vette tekst

Plaats _onderstrepingstekens_ voor en achter de woorden die u wilt benadrukken.

Voorbeeld chattekst met cursieve tekst

Plaats een ~tilde~ voor en achter de tekst om deze doorgehaald weer te geven. U kunt dit bijvoorbeeld gebruiken om sarcasme over te brengen of wijzigingen weer te geven.

Voorbeeld chattekst met doorgehaalde tekst

Voor een tekst met een eenvoudig uiterlijk voegt u {code} voor en achter woorden toe. Dit doet u als volgt:
{code}Hier wordt monospace gebruikt{code}.

Als u het hele chatbericht met een monospace-lettertype wilt verzenden, start u het bericht met twee uitroeptekens en een spatie (!! ).

Voorbeeld chattekst met monospace tekst

Plaats aan het begin van een bericht twee apenstaartjes en een spatie (@@ ) om speciale opmaak te voorkomen. U kunt opmaak ook uitschakelen in uw chatinstellingen. De opmaak van anderen wordt nog steeds weergegeven, maar u verzendt geen opmaak.