Problemen oplossen met video's en webcams in Skype Voorbeeld voor Windows 10

Dit artikel helpt u bij het oplossen van problemen als uw video of webcam een slechte kwaliteit levert, vastloopt, niet meer werkt, of als u de video niet kunt zien.

Begin hier:

1. Gebruik de nieuwste versie van Skype.
    We verbeteren de gesprekskwaliteit voortdurend. Zorg er dus voor dat u en uw gesprekspartner de nieuwste versie van Skype gebruiken voor de beste prestaties. De nieuwste versie downloaden.

2. Controleer uw verbinding.
    Als het beeld vastloopt, blokkerig is of bewegingen wazig zijn, kan er een probleem zijn met uw internetverbinding (of die van uw gesprekspartner). Als Skype een zwakke verbinding detecteert, wordt de kwaliteit verminderd om ervoor te zorgen dat het gesprek niet wordt verbroken. Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van verbindingsproblemen.

3. Controleer de webcam.
    Zorg ervoor dat de webcam is geïnstalleerd, op de computer is aangesloten en is ingeschakeld. Als u een externe camera gebruikt en problemen hebt met video, sluit de camera dan aan op een andere USB-poort. Als u een USB-hub gebruikt, probeer dan om hem rechtstreeks op uw computer aan te sluiten.

Als de camera nog steeds niet werkt, probeer dan de stappen in een van deze secties:

Als u de video van uw gesprekspartner niet kunt zien, wordt het probleem veroorzaakt door zijn/haar video/webcam of uw instellingen.

Controleer uw privacyinstellingen.
Klik in Skype op Extra en Instellingen. Controleer in het venster Skype-instellingen of onder Automatisch video ontvangen en scherm delen met of de optie iedereen of alleen mijn contactpersonen is geselecteerd. Als u niemand selecteert, kunt u geen video zien.

Als u de video van uw gesprekspartner nog steeds niet kunt zien, ligt het probleem waarschijnlijk niet bij u. Adviseer uw gesprekspartner om dezelfde stappen uit dit artikel te volgen.

1. Controleer eerst of uw webcam naar u is gericht en of niets de webcam blokkeert.
    Als de ruimte te donker is, zal de webcam proberen het licht te versterken en de afbeelding helderder te maken, waardoor de beeldkwaliteit afneemt.

2. Is uw video ingeschakeld in Skype?
    Als u een videogesprek voert, controleert u of het beeld is ingeschakeld. Als er een streep door de videoknop staat (zie de afbeelding), betekent dit dat het beeld is uitgeschakeld. Klik op de video-knop om het beeld in te schakelen.

3. Wordt uw webcam gebruikt door een andere toepassing?
    Sluit alle toepassingen die uw webcam kunnen gebruiken, zoals videobewerkingssoftware, virtuele-camerasoftware, chatprogramma's en internetbrowsers. Als op uw webcam een lampje brandt wanneer de camera in gebruik is en dat brandt wanneer u geen Skype-gesprek voert, dan gebruikt een andere toepassing uw camera.

4. Hebt u meerdere camera's?
    Als er meerdere webcams zijn aangesloten op uw computer (de ingebouwde camera en een externe camera), kiest u een andere camera voor Skype. Klik op Extra en Instellingen. Selecteer in het venster Skype-opties Video-instellingen. Selecteer een ander apparaat.

5. Is uw webcam correct geïnstalleerd?
    Druk op de Windows-toets en typ apparaatbeheer, selecteer in de zoekresultaten Apparaatbeheer. Controleer of uw camera wordt weergegeven onder Beeldapparaten. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Inschakelen (als de optie Uitschakelen wordt weergegeven, is de camera al ingeschakeld). Als de camera niet wordt weergegeven of als er een vraagteken of uitroepteken bij staat, moet u de camera opnieuw installeren. Rechtsklik erop en selecteer Stuurprogramma's bijwerken en vervolgens Automatisch naar bijgewerkte stuurprogramma's zoeken. Als Windows geen nieuw stuurprogramma vindt, kijk dan op de website van de fabrikant.

6. Hebt u onlangs bijgewerkt vanaf Windows 8?

• Druk op de Windows-toets en typ Uitvoeren, selecteer in de zoekresultaten Uitvoeren.

• Typ: %localappdata%\Microsoft\Windows\1033 en klik op OK.

• Verwijder het bestand StructuredQuerySchema.bin.

• Start de pc opnieuw.

7. Ga naar de website van de fabrikant.
    Met zoveel merken webcams kunnen er veel redenen zijn waarom iets niet werkt. Elk merk is anders, dus het is altijd een goed idee om naar de website van de fabrikant te gaan voor handleidingen of hulp bij het oplossen van problemen.

Nog steeds problemen met video?
Ingebouwde camera's in oudere laptops leveren mogelijk niet de beste resultaten. Het kan de moeite waard zijn om te investeren in een nieuwere webcam. Bekijk onze lijst met best beoordeelde USB-webcams voor Skype.