Wat moet ik doen als ongewenste berichten of koppelingen worden verzonden vanaf mijn account?

Sommige Skype-klanten hebben gemeld dat hun accounts werden gebruikt om ongewenste chatberichten naar hun contactpersonen te verzenden. Ongewenste berichten omvatten koppelingen naar sites zoals Baidu, LinkedIn en andere populaire diensten. Als u denkt dat uw Skype-account op deze manier is gehackt, volgt u deze stappen om uw account te beveiligen.

1. Combineer uw Skype-account volledig met uw Microsoft-account.

Zelfs als u uw Skype-account eerder aan uw Microsoft-account hebt gekoppeld, raden wij u ten zeerste aan dat u uw accounts bijwerkt zodat deze volledig gecombineerd zijn. Hiermee vereenvoudigt u het aanmelden, verbetert u de beveiliging en kunt u uw account gemakkelijker herstellen als u uw wachtwoord vergeten bent.

Nadat u uw accounts hebt bijgewerkt, gebruikt u het wachtwoord van uw Microsoft-account om u aan te melden, zelfs voor Skype.

2. Bescherm uw account.

Als u uw account extra wilt beveiligen, stelt u verificatie in twee stappen in op uw Microsoft-account. Hiermee is uw account beter beveiligd waardoor het moeilijker wordt voor iemand anders om zich bij uw account aan te melden.

Krijg meer informatie over het beveiligen van uw account.

Wij denken dat hackers combinaties van gebruikersnaam en wachtwoord die op andere websites worden gebruikt, op illegale wijze hebben verkregen en dat zij vervolgens hebben geprobeerd om deze te gebruiken bij hun aanmelding bij Skype. Als u referentiegegevens hergebruikt op verschillende sites en diensten, dan kan een aanval op een van deze sites ertoe leiden dat deze referentiegegevens overal kunnen worden gebruikt. Daarom raden wij u aan om een unieke combinatie van gebruikersnaam en wachtwoord te gebruiken en om verificatie in twee stappen in te stellen op uw Microsoft-account.