Start De nieuwe Skype voor Android en iPhone

Hoe kan ik iemand blokkeren, deblokkeren of melden in de nieuwe Skype?

U kunt een contactpersoon eenvoudig blokkeren, zodat deze u niet meer kan bellen, u geen chatberichten meer kan sturen en uw status niet meer kan zien. Naast het blokkeren van een contactpersoon, kunt u ook misbruik melden. Op die manier kunnen wij de activiteiten van spammers zo tijdig mogelijk stoppen.

1. Zoek in het Chats-scherm de contactpersoon, die u wilt blokkeren.
    2. Tik en houd hun naam vast en tik op Blokkeren.

blokkeermenu
    3. In het venster Dit contact blokkeren? kunt u:
      • Misbruik melden en vervolgens het contact blokkeren: Tik op Misbruik van deze persoon melden, selecteer een reden en tik vervolgens op Blokkeren.
        Misbruik melden
      • Iemand blokkeren zonder misbruik te melden: Tik op Blokkeren.
        Misbruik melden

4. Zodra het contact geblokkeerd is, wordt het verwijderd uit het chatscherm en de contactenlijst.
    1. Tik in het scherm Chats op uw profielafbeelding.
    2. Tik op de knop Instellingen om uw profiel te bekijken.
    3. Tik op Privacy en vervolgens op Beheer geblokkeerde gebruikers. U zult een volledige lijst zien van door u in Skype geblokkeerde contactpersonen.
    4. Tik naast de contactpersoon die u wilt deblokkeren op de knop Deblokkeren.