Hoe kan ik iemand blokkeren, deblokkeren of melden in Skype op mobiel of tablet?

Terug naar zoekresultaten

Je kunt een contact eenvoudig blokkeren, zodat deze je niet meer kan bellen, je geen chatberichten meer kan sturen en je status niet meer kan zien in Skype. Naast het blokkeren van een contact, kun je ook misbruik melden. Op die manier kunnen wij de activiteiten van spammers zo tijdig mogelijk stoppen.

Android (6.0+), Android-tablet, iPhone en iPad

1. Op het profiel van degene die je wilt blokkeren, kun je op de knop BewerkenEdit button tikken, of naar de onderkant scrollen en op Contact blokkeren tikken.
    2. In het venster Dit contact blokkeren? kun je het volgende doen:
      • Iemand blokkeren zonder misbruik te melden: Tik opnieuw op Blokkeren.
      • Iemand blokkeren en misbruik melden: Schakel Misbruik van deze persoon melden in, selecteer een reden en tik vervolgens opnieuw op Blokkeren.

Nadat het contact is geblokkeerd, wordt dit uit je Chats en contactenlijst verwijderd.

Opmerking: Als je een ongewenste oproep van een onbekend telefoonnummer krijgt, heb je de optie om het telefoonnummer direct vanuit het chatvenster te blokkeren. Selecteer de link + het nummer blokkeren om het nummer te blokkeren.

Android 4.0.4 - 5.1

1. Zoek in je chats naar het contact dat je wilt blokkeren.
    2. Tik en houd de naam vast en vervolgens kun je...
      • Iemand blokkeren zonder misbruik te melden: Tik op de menuknop Menu button Android 4.0.3 en tik op Contact blokkeren.
      • Iemand blokkeren en misbruik melden: Tik op de menuknop Menu button Android 4.0.3, schakel Misbruik van deze persoon melden in, selecteer een reden en tik vervolgens op Blokkeren.
    Nadat het contact is geblokkeerd, wordt dit uit je chats en contactenlijst verwijderd.

Je kunt contacten deblokkeren als je ooit weer oproepen of berichten van hen wilt ontvangen.