Welke voor Skype geschikte apparaten en platforms worden niet meer ondersteund?

We verbeteren Skype steeds, met betere kwaliteit, grotere betrouwbaarheid en verbeterde beveiliging. Omdat we willen dat iedereen kan genieten van de best mogelijke Skype-ervaring, is het soms nodig om oudere versies van Skype en voor Skype geschikte apparaten terug te trekken. Niet-ondersteunde voor Skype geschikte apparaten en platforms ondervinden mogelijk problemen met oproepen en chatgesprekken, verloren en verbroken gesprekken en chatberichten. Soms is het ook mogelijk dat Skype helemaal niet meer werkt.

Voer een update uit naar de nieuwste versie van Skype voor uw platform. Als u niet kunt bijwerken naar de nieuwste versie, kunt u mogelijk Skype voor Web gebruiken op bepaalde platforms. Lees meer over browsers met ondersteuning voor Skype voor Web.

Meer informatie over systeemvereisten en ondersteunde platforms.

Skype biedt geen ondersteuning meer voor de volgende systemen:

• Amazon Fire Phone
    • Android 4.0.2 en lager
    • Blackberry OS
      Opmerking: Op Android gebaseerde Blackberry-apparaten worden niet beïnvloed
    • iOS 7 en lager
    • Mac OS X 10.8 en lager
    • Vaste Skype-telefoons, draadloze DECT-telefoons en analoge telefoonadapters (ATA)
      Opmerking: Skype-telefoons en -adapters zijn mogelijk nog beschikbaar via derden, maar worden niet meer ondersteund
    • Skype Mobiel voor Verizon
    • Skype op 3
    • Skype op Telkomsel
    • Skype op tv
    • Symbian
    • Windows 10-apps voor berichten en bellen op Windows 10-versie 1511 (OS Build 10586) en lager.
      Opmerking: Skype UWP-app voor Windows 10-versie 1607 (Anniversary Update) en hoger wordt niet beïnvloed
    • Windows Phone 8.1 en lager
    • Windows RT