Wat is Geld overmaken en hoe gebruik ik dit in Skype?

Geld overmaken maakt het mogelijk dat u via PayPal geld overmaakt naar uw vrienden en familie via Skype.

U hebt hiervoor een Microsoft-account en een PayPal-account nodig. Om geld te kunnen overmaken dient versie 8.3 van Skype of hoger op uw iOS of Android-apparaat geïnstalleerd te zijn. U hebt het bericht Binnenkort gezien? Controleer dan later nog eens, Geld overmaken wordt geleidelijk uitgerold.

Opmerking: U kunt van elke Skype client geld ontvangen.

Vanaf 2 augustus 2017 zal de service beschikbaar zijn voor klanten in de Verenigde Staten van Amerika, Canada, het Verenigd Koninkrijk en landen die de Euro als valuta gebruiken* (Oostenrijk, België, Cyprus, Estland, Spanje, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, San Marino, Slowakije, Slovenië). U kunt geld overmaken in Amerikaanse dollars, Canadese Dollars, Britse ponden en Euro's. Op korte termijn worden meer valuta's toegevoegd.
    *Exclusief Vaticaanstad en Monaco. In de toekomst zullen meerdere landen worden toegevoegd.

Zowel de afzender als de ontvanger dienen gevestigd te zijn in een van de landen waarin Geld overmaken wordt ondersteund.

1. Tik in een Skype chat op het scherm Zoeken, of veeg naar rechts.
    2. Kies Geld overmaken uit de invoegtoepassingen.
    3. Selecteer het land waarin u woont. Selecteer vervolgens het land waar uw vriend woont en tik op Volgende.
    4. Voer het bedrag in dat u wilt overmaken en tik op Volgende.
    5. U wordt gevraagd om u bij uw huidige PayPal-account aan te melden en deze aan uw Microsoft-account te koppelen. Als u geen PayPal-account hebt, wordt u gevraagd een account aan te maken.
    6. Tik op Verzenden om uw overmaking te voltooien.
    7. Tik op Terugkeren naar chat en u zult een geldkaart met de status van de overdracht in uw gesprek zien.

Als iemand via de nieuwe Skype geld naar u overmaakt, zal in uw chat een Geldoverdracht-kaart worden weergegeven. Als iemand geld naar u overmaakt via andere Skype clients, ontvangt u een bericht in uw chat om u te informeren dat u geld hebt ontvangen, met daarbij een koppeling naar de website. Via ofwel de Geldoverdracht-kaart ofwel via de koppeling naar de website:

1. selecteer de optie Ontvangen. Selecteer daarna Doorgaan.
    2. Om uw geld te ontvangen, moet u ofwel een koppeling maken van een bestaande PayPal-account met uw Microsoft-account of een nieuwe PayPal-account aanmaken.
    3. Zodra de koppeling voltooid is, zal het geld naar uw PayPal-account worden overgemaakt. U kunt vervolgens het geld op uw PayPal-account laten staan, of het overmaken naar uw bankrekening door naar paypal.com te gaan.

Er zijn geen kosten vereist om Geld overmaken via Skype in te stellen. Afhankelijk van de betalingswijze of valuta, of als het een internationale betaling betreft, kan PayPal u echter transactiekosten in rekening brengen. Meer informatie over de transactiekosten van PayPal.

De transacties en status van Geld overmaken kunt u in uw Skype-profiel zien.

1. Tik in het scherm Chats op uw profielafbeelding.
    2. Tik op de knop Instellingen.
    3. Tik op Instellingen Geld overmaken waar u een overzicht van uw transacties en de status zult zien. Voor meer details over een specifieke transactie, kunt u op de betreffende transactie tikken.

Om de service Geld overmaken aan te kunnen bieden, deelt Skype de volgende persoonlijke gegevens met PayPal:

• uw Skype-profiel.
    • uw apparaat.
    • informatie over uw verbinding en locatie.
    • de Skype-naam van de persoon waar u geld naar overmaakt.

PayPal deelt met Skype de volgende informatie over u:

• Uw volledige naam.
    • uw e-mailadres.
    • uw adres, land, postcode en telefoonnummer.
    • de namen en de laatste 4 cijfers van de financieringsbronnen in uw PayPal-account.
    • informatie over de balans op uw PayPal-account.
    • op uw PayPal-account uitgevoerde activiteiten via Skype.

Hoe kan ik het via Skype geld overmaken en ontvangen, beheren via PayPal?
    Probleemoplossing bij Geld overmaken via PayPal