Wat is Geldzaken en hoe gebruik ik dit in Skype?

Terug naar zoekresultaten

Met Geldzaken kunt u via PayPal geld overmaken naar uw vrienden en familie in Skype.

U hebt hiervoor een Microsoft-account en een PayPal-account nodig. Om geld te versturen, hebt u de nieuwste versie van Skype nodig op uw Android-mobiel, tablet, iPhone of desktop.

Opmerking: u kunt van elke Skype-cliënt geld ontvangen.

U kunt geld verzenden en ontvangen in Skype als u in een van de volgende landen woont:
    de Verenigde Staten van Amerika, Australië, Canada, Nieuw-Zeeland, het Verenigd Koninkrijk en landen die de euro als valuta gebruiken* (Oostenrijk, België, Cyprus, Estland, Spanje, Finland, Frankrijk, Duitsland, Griekenland, Ierland, Italië, Letland, Luxemburg, Malta, Nederland, Portugal, San Marino, Slowakije, Slovenië), Polen, Denemarken, Hongarije en Tsjechië. U kunt geld overmaken in Amerikaanse dollars, Australische dollars, Canadese dollars, Britse ponden, euro's en Nieuw-Zeelandse dollars. Poolse zloty’s, Deense kronen, Hongaarse forinten en Tsjechische kronen. Op korte termijn worden meer valuta's toegevoegd.

*Exclusief Vaticaanstad, Monaco en Litouwen. In de toekomst zullen meerdere landen worden toegevoegd.

Zowel de afzender als de ontvanger dienen in een van de landen waarin Geldzaken in Skype wordt ondersteund gevestigd te zijn.

1. Selecteer de menuknop Invoegtoepassingen tijdens een chatgesprek:
      • add-ins button in Skype voor mobiel en tablet.
      • Add-in button in Skype voor desktop.
    2. Selecteer Geldzaken.
    3. Selecteer Geld ontvangen of Geld verzenden.
    4. Selecteer de persoon aan wie u geld wilt vragen of verzenden.
    5. Als u geld verzendt, moet u het land kiezen waarin uw vriend woont en vervolgens Doorgaan kiezen.
    6. Vul het bedrag in dat u wilt aanvragen of overmaken en selecteer vervolgens Doorgaan.
    7. U wordt gevraagd om u bij uw huidige PayPal-account aan te melden en deze aan uw Microsoft-account te koppelen. Als u geen PayPal-account hebt, wordt u gevraagd een account aan te maken.
    8. Tik op Geld ontvangen of Verzenden om uw transactie te voltooien.
    9. Tik op Terugkeren naar chat en u ziet een geldkaart met de status van de overmaking in uw gesprek.

Als iemand geld naar u overmaakt via Skype, ontvangt u een Overschrijvingskaart of een bericht in uw chat om u te informeren dat u geld hebt ontvangen, met daarbij een koppeling naar de website. Via ofwel de Overschrijvingskaart ofwel via de koppeling naar de website:

1. Selecteer de optie Ontvangen. Selecteer daarna Doorgaan.
    2. Om uw geld te ontvangen, moet u ofwel een koppeling maken van een bestaande PayPal-account met uw Microsoft-account of een nieuwe PayPal-account aanmaken.
    3. Zodra de koppeling voltooid is, zal het geld naar uw PayPal-account worden overgemaakt. U kunt vervolgens het geld op uw PayPal-account laten staan, of het overmaken naar uw bankrekening door naar paypal.com te gaan.

Er zijn geen kosten om Geldzaken in Skype in te stellen. Afhankelijk van de betalingswijze of valuta, of als het een internationale betaling betreft, kan PayPal u echter transactiekosten in rekening brengen. Meer informatie over de transactiekosten van PayPal.

De transacties en status van Geldzaken kunt u in uw Skype-profiel zien.

1. In het scherm Chats selecteert u uw profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Account en profiel.
    4. Selecteer Geldzaken, waar u een overzicht van uw transacties en de status zult zien. Voor meer details over een specifieke transactie kunt u de betreffende transactie selecteren.

Om de service Geldzaken aan te kunnen bieden, deelt Skype de volgende persoonlijke gegevens met PayPal:

• uw Skype-profiel.
    • uw apparaat.
    • informatie over uw verbinding en locatie.
    • de Skype-naam van de persoon waar u geld naar overmaakt.

PayPal deelt met Skype de volgende informatie over u:

• Uw volledige naam.
    • uw e-mailadres.
    • uw adres, land, postcode en telefoonnummer.
    • de namen en de laatste 4 cijfers van de financieringsbronnen in uw PayPal-account.
    • informatie over de balans op uw PayPal-account.
    • Uw PayPal-account activiteiten via Skype.

Wilt u meer weten?
    Hoe beheer ik het overmaken en ontvangen van geld in Skype via PayPal?
    Probleemoplossing bij Geldzaken via PayPal