Hoe gebruik ik Cortana in een chat met Skype?

Terug naar zoekresultaten

Cortana is een cloudgebaseerde persoonlijke assistent die op al je apparaten en in alle Microsoft-services werkt. Je kunt Cortana in Skype gebruiken om herinneringen in te stellen of informatie te vinden zoals restaurants of de begintijd van een film. Cortana in Skype doet ook nuttige suggesties in je Skype-gesprekken. Momenteel is Cortana in Skype alleen in het Engels beschikbaar op de meeste mobiele en desktopplatformen (behalve Skype voor Windows 10). We rollen dit binnenkort uit naar nog meer landen.

Cortana werkt het best wanneer je haar machtiging geeft om je aan te melden en gegevens van Skype te gebruiken, zoals locatie en chatgesprekken, om de werking van Cortana in Skype en op alle apparaten of services waarvoor je Cortana hebt ingeschakeld, te personaliseren. Je vindt meer informatie over de manier waarop Cortana gegevens gebruikt op onze site Cortana en privacy. Je wordt bij Cortana aangemeld met dezelfde Microsoft-account die je gebruikt om je aan te melden bij Skype.

Als je ervoor kiest om haar geen machtiging te geven, kan Cortana je wel nog niet-gepersonaliseerde antwoorden en suggesties geven. Cortana gebruikt je gegevens alleen om antwoorden te geven en suggesties te doen binnen Skype.

Je hebt zelf de controle over de gegevens die je deelt en we willen zeker weten dat dit de juiste keuze is voor jou.

Om je af te melden van een gepersonaliseerde werking van Cortana en om je af te melden van Cortana:

1. Selecteer je profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingensettings button.
    3. Selecteer Algemeen settings button.
    4. Schakel in Cortana Personalisatie uit.

Opmerking: als je personalisatie uitschakelt, kun je niet chatten met Cortana.

Om niet-gepersonaliseerde suggesties uit te schakelen:

1. Selecteer je profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingensettings button.
    3. Selecteer Algemeen settings button.
    4. Schakel in Cortana Suggesties uit.

Hoe chat ik met Cortana om een herinnering in te stellen of om informatie te zoeken?

1. Cortana wordt automatisch toegevoegd als contactpersoon. Ga naar je chatscherm en selecteer of zoek Cortana.
    2. Wanneer je start met chatten zal ze je vragen om machtiging om je aan te melden en je locatie en chatgesprekken te gebruiken om antwoorden en suggesties te personaliseren in Skype en in Cortana op andere apparaten waarop Cortana is ingeschakeld.
    3. Selecteer Akkoord.
    4. Begin met chatten.

Opmerking: als je je Skype-account nog niet hebt bijgewerkt naar een Microsoft-account, word je door het proces geleid zodat je Cortana kunt inschakelen. Meer informatie.

Hoe kan ik suggesties in gesprekken gebruiken?

In een chatgesprek zie je suggesties zoals slimme antwoorden, emoticons of hulpmiddelen zoals GIF-bestanden, weer, films of restaurants. Selecteer gewoon de suggestie om een antwoord te verzenden of om inhoud te zoeken en te delen.

Indien de suggesties van Cortana niet nuttig zijn, kun je het menu naast de suggestie selecteren om feedback te verzenden.

Als je Cortana geen machtiging hebt gegeven om aan te melden, zul je bij sommige suggesties, zoals Herinnering maken, de vraag krijgen om machtiging te geven om je aan te melden en om je locatie en chatgesprekken te gebruiken.

Hoe verwijder ik Cortana?

1. In Chats houd je je Cortana-chat ingedrukt of klik je erop met de rechtermuisknop.
    2. Tik op Gesprek verwijderen in het menu.
    3. Selecteer in het bevestigingsvenster opnieuw Verwijderen.

Als je het chatbericht verwijdert, worden alle berichten in het gesprek verwijderd. Ze worden ook niet meer weergegeven op je scherm met chats. De chat wordt op dat specifieke apparaat uit Skype verwijderd, maar is nog steeds zichtbaar op andere apparaten totdat je het daar ook verwijdert.

Werkt Cortana in audio- of videogesprekken?

Nee, Cortana werkt momenteel alleen in chatgesprekken