Hoe gebruik ik Cortana in een chatgesprek met de nieuwe Skype op mobiel?

Terug naar zoekresultaten

Cortana is een cloudgebaseerde persoonlijke assistent die op al uw apparaten en in alle Microsoft-services werkt. U kunt Cortana in Skype gebruiken om herinneringen in te stellen of informatie te vinden zoals restaurants of de begintijd van een film. Cortana in Skype doet ook nuttige suggesties in uw Skype-gesprekken. Momenteel wordt Cortana geleidelijk uitgerold met de nieuwe Skype op Mobiel in de Verenigde Staten.

Cortana werkt het best wanneer u haar machtiging geeft om u aan te melden en gegevens van Skype te gebruiken, zoals locatie en chatgesprekken, om de werking van Cortana in Skype en op alle apparaten of services waarvoor u Cortana hebt ingeschakeld, te personaliseren. U vindt meer informatie over de manier waarop Cortana gegevens gebruikt op onze site Cortana en privacy. U wordt bij Cortana aangemeld met dezelfde Microsoft-account die u gebruikt om u aan te melden bij Skype.

Als u ervoor kiest om haar geen machtiging te geven, kan Cortana u wel nog niet-gepersonaliseerde antwoorden en suggesties geven. Cortana gebruikt uw gegevens alleen om antwoorden te geven en suggesties te doen binnen Skype.

U hebt zelf de controle over de gegevens die u deelt en we willen zeker weten dat dit de juiste keuze is voor u.

Om u af te melden van een gepersonaliseerde werking van Cortana en om af te melden van Cortana:

1. Tik op uw profielafbeelding.
    2. Tik op de knop Instellingen.
    3. Schuif omlaag en tik op Cortana.
    4. Schakel Personalisatie uit.

Opmerking: als u personalisatie uitschakelt, kunt u niet chatten met Cortana.

Om niet-gepersonaliseerde suggesties uit te schakelen:

1. Tik op uw profielafbeelding.
    2. Tik op de knop Instellingen.
    3. Schuif omlaag en tik op Cortana.
    4. Schakel Suggesties uit.

Hoe chat ik met Cortana om een herinnering in te stellen of om informatie te zoeken?

1. Cortana wordt automatisch toegevoegd als contactpersoon. Ga naar uw chatscherm en tik op of zoek Cortana.
    2. Wanneer u start met chatten zal ze u vragen om machtiging om u aan te melden en uw locatie en chatgesprekken te gebruiken om antwoorden en suggesties te personaliseren in Skype en in Cortana op andere apparaten waarop Cortana is ingeschakeld.
    3. Selecteer Akkoord.
    4. Begin met chatten.

Opmerking: als u uw Skype-account nog niet hebt bijgewerkt naar een Microsoft-account, wordt u door het proces geleid zodat u Cortana kunt inschakelen. Meer informatie

Hoe kan ik suggesties in gesprekken gebruiken?

In een chatgesprek ziet u suggesties zoals slimme antwoorden, emoticons of hulpmiddelen zoals GIF-bestanden, weer, films of restaurants. Tik gewoon op de suggestie om een antwoord te verzenden of om inhoud te zoeken en te delen.

Indien u de suggesties van Cortana niet nuttig zijn, kunt u op het menu naast de suggestie tikken om feedback te verzenden.

Als u Cortana geen machtiging hebt gegeven om aan te melden, zult u bij sommige suggesties, zoals Herinnering maken,de vraag krijgen om machtiging te geven om u aan te melden en om uw locatie en chatgesprekken te gebruiken.

Hoe verwijder ik Cortana?

1. Houd in het scherm Chats het chatgesprek met Cortana ingedrukt.
    2. Tik op Chat verwijderen in het menu.
    3. Tik in het bevestigingsvenster opnieuw op Verwijderen.

Als u het chatbericht verwijdert, worden alle berichten in het gesprek verwijderd. Ze worden ook niet meer weergegeven op uw scherm met chats. Het chatbericht wordt op dat specifieke apparaat uit de nieuwe Skype verwijderd, maar is nog steeds zichtbaar op andere apparaten totdat u het daar ook verwijdert.

Werkt Cortana in audio-of videogesprekken?

Nee, Cortana werkt momenteel alleen in chatgesprekken