Hoe kan ik in Skype op pc een chatbericht verzenden?

Terug naar zoekresultaten
    1. Selecteer in het scherm Chats de persoon of groep waarnaar je een chatbericht wilt verzenden.
    2. Typ je bericht in het chatvenster en selecteer de knop Verzendensend button .

Selecteer de knop dubbele punthaak omlaag down chevron button om naar je recentste bericht in een chat te springen. De optie om naar je meest recente bericht binnen een chat te springen, is alleen beschikbaar in Skype op Windows, Mac, Linux en Skype voor Windows 10 (versie 14).

Rechtsklik op het bericht. Vanuit het menu kun je:

• Je bericht bewerken.
    • Je bericht Kopiëren om het in een gespreksvenster te plakken.
    • Je bericht citeren in een gespreksvenster.
    • Je bericht doorsturen naar een ander gesprek.
    • Berichten selecteren om berichten te kiezen om te kopiëren, door te sturen of te verwijderen.
    • Je bericht verwijderen.
    Opmerking: de optie om berichten te selecteren is alleen beschikbaar in Skype op Windows, Mac, Linux en Skype voor Windows 10 (versie 14).

Reageren op berichten die je hebt ontvangen

Tik op de knop met de smiley smiley face button in de rechterbovenhoek van een chatbericht dat je hebt ontvangen. Er verschijnt een selectie van beschikbare reacties. Er worden regelmatig nieuwe reacties toegevoegd en deze kunnen per regio verschillen. Klik op de pijlen om uit aanvullende reacties te kiezen.

Als je de emoticon selecteert, wordt deze automatisch verzonden.

Een ontvangen bericht kopiëren, citeren, doorsturen en rapporteren

Rechtsklik op het bericht dat je hebt ontvangen. Vanuit het menu kun je:

• Het bericht dat is een gespreksvenster moet worden geplakt, kopiëren.
    • Dat bericht in een gespreksvenster citeren.
    • Het bericht doorsturen naar een ander contact.
    • Berichten selecteren om berichten te kiezen om te kopiëren of door te sturen.
    • Het bericht markeren als Ongelezen vanaf hier.
    • Het gesprek rapporteren als spam of als een gesprek dat ongewenst materiaal bevat.
    Opmerking: de optie om berichten te selecteren is alleen beschikbaar in Skype op Windows, Mac, Linux en Skype voor Windows 10 (versie 14).

Skype op Windows, Mac, Linux, en Skype voor Windows 10 (versie 14)

1. In het scherm Chats klik je in de zoekbalk van Skype op de knop Omlaag down chevron button.
    2. In het menu Sorteren op kun je chats filteren op:
      • Tijdstip
      • Ongelezen
      • Actief

Skype voor Windows 10 (versie 12)

1. In het scherm Chats klik je in de zoekbalk van Skype op de knop Omlaag down chevron button.
    2. In het menu Sorteren op kun je chats filteren op:
      • Alles
      • Ongelezen
      • Alle gesprekken als gelezen markeren
    1. Selecteer in de chat de knop Emoticons smiley face button of Moji's  Moji button.
    2. Blader door de opties om de gewenste emoticon of Moji te vinden. Je kunt ook Zoeken gebruiken om een beschrijving of naam te typen van de emoticon of Moji van je keuze. Terwijl je typt, worden de opties verkleind tot overeenkomsten met je zoekopdracht.
    3. Nadat je de emoticon of Moji hebt geselecteerd, selecteer je Verzenden.