Problemen met uw luidsprekers of hoofdtelefoon oplossen (Windows-bureaublad)

Als u uw gesprekspartner helemaal niet hoort of niet goed hoort, kan er een probleem zijn met uw afspeelapparaat (luidsprekers of hoofdtelefoon) of uw instellingen.

Als u de geïntegreerde microfoon en luidsprekers van uw computer of tablet gebruikt, kunt u overwegen een USB-headset te gebruiken voor een betere geluidskwaliteit. Bekijk onze lijst met best beoordeelde apparaten voor Skype.

Als u helemaal niets hoort vanaf de andere kant, is er een probleem met de microfoon van uw gesprekspartner of met uw afspeelapparaat.

1. Controleer uw afspeelapparaat.
    Speel in een muziekspeler zoals Windows Media Player muziek af om te testen of uw luidsprekers of hoofdtelefoon werken. Als u deze horen kunt, werkt uw afspeelapparaat goed. Het probleem wordt mogelijk veroorzaakt door de microfoon van de andere persoon. Vraag uw gesprekspartner onze handleiding voor het oplossen van problemen met een microfoon te raadplegen.

Controleer het volgende als u de muziek niet hoort of als u de muziek wel hoort maar uw gesprekspartner op Skype niet hoort.

• Als u externe luidsprekers of een hoofdtelefoon gebruikt, moet u controleren of deze zijn aangesloten.

• Controleer of het luidsprekervolume niet is gedempt en hoog genoeg is om te horen.

2. Voer een testgesprek.
    Met het gratis testgesprek van Skype kunt u heel eenvoudig controleren of er een probleem is met het afspeelapparaat. Typ echo123 in het zoekveld in Skype om aan de slag te gaan, bel en volg de instructies. In onze handige handleiding wordt het uitvoeren van een testgesprek uitgelegd.

Als u de stem in het testgesprek hoort, werkt uw geluid goed. Er kan een probleem zijn met de verbinding of de microfoon van uw gesprekspartner. Probeer iemand anders te bellen met Skype en controleer of u die persoon hoort. Vraag indien mogelijk uw gesprekspartner die u niet kunt horen dan om onze handleiding voor het oplossen van problemen met een microfoon te raadplegen.

Als u de stem in het testgesprek niet hoort, gaat u door met de volgende stappen om uw geluidsinstellingen in Skype te controleren.

3. Controleer uw Skype-instellingen.
    Bekijk deze korte video voor informatie over het controleren van uw audio- en video-instellingen of volg de stappen hieronder.

Klik in Skype op Extra> Opties en klik vervolgens aan de linkerkant op Geluidsinstellingen.

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Luidsprekers het afspeelapparaat dat u wilt gebruiken. Als u alleen de ingebouwde luidsprekers van uw computer hebt, ziet u slechts één optie in de vervolgkeuzelijst. Als u een hoofdtelefoon of externe luidsprekers gebruikt, moet u de juiste optie selecteren.

Door het volume van uw speakers of microfon in Skype bij te stellen, wordt ook het algemene appvolume bijgesteld.

Klik op het pictogram Afspelen om uw luidsprekers te testen.

4. Controleer uw Windows-instellingen.
    Als bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kan er een probleem zijn met de geluidsinstellingen van Windows. Microsoft heeft een hulpprogramma om automatisch een diagnose te stellen en audioproblemen op te lossen.

Als de geluidskwaliteit slecht is, zodat u de andere persoon wel kunt horen, maar diens stem een echo heeft, gedempt klinkt of regelmatig wegvalt, kunnen de volgende tips helpen.

1. Gebruik de nieuwste versie van Skype.
    We verbeteren de gesprekskwaliteit voortdurend, zodat u en uw gesprekspartner de nieuwste versie van Skype moeten gebruiken voor de beste prestaties. De nieuwste versie downloaden.

2. Controleer uw afspeelapparaat.
    Als de andere persoon zacht klinkt, moet u mogelijk het luidsprekervolume verhogen.

3. Controleer uw verbinding.
    Als er pauzes of vertragingen in het geluid optreden, kan er een probleem zijn met uw internetverbinding (of die van uw gesprekspartner). Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van verbindingsproblemen.

4. Verbeter het geluid aan de andere kant.
    Vraag de andere persoon om de tips in onze handleiding voor het oplossen van problemen met een microfoon te raadplegen. Er zijn verschillende manieren om de spraak/ruis-verhouding te verbeteren waardoor u hem of haar beter kunt horen.