Start De nieuwe Skype voor Windows, Mac en Linux

Hoe kan ik iemand blokkeren, deblokkeren of melden in de nieuwe Skype op desktop?

U kunt een contactpersoon eenvoudig blokkeren, zodat deze u niet meer kan bellen, u geen chatberichten meer kan sturen en uw status niet meer kan zien. Naast het blokkeren van een contactpersoon, kunt u ook misbruik melden. Op die manier kunnen wij de activiteiten van spammers zo tijdig mogelijk stoppen.

1. Zoek in de recente chats naar de contactpersoon die u wilt blokkeren.
    2. Rechtsklik op diens naam en selecteer Blokkeren.

Optie Blokkeren
    3. In het venster Dit contact blokkeren? kunt u:
      • Misbruik melden en vervolgens het contact blokkeren: Selecteer Misbruik van deze persoon melden, selecteer een reden en selecteer vervolgens Blokkeren.
        Misbruik melden
      • Iemand blokkeren zonder misbruik te melden: Selecteer Blokkeren.
        Een contact blokkeren:
    4. Zodra de contactpersoon geblokkeerd is, wordt deze verwijderd uit het chatscherm en de contactenlijst.
    1. Selecteer uw profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Blader omlaag naar Privacy en selecteer Beheer geblokkeerde gebruikers.
    4. Klik naast de contactpersoon die u wilt deblokkeren op de knop Deblokkeren.