Hoe kan ik iemand blokkeren, deblokkeren of misbruik melden in Skype?

Terug naar zoekresultaten

Je kunt een contactpersoon blokkeren, zodat deze je niet kan bellen, je geen chatberichten kan sturen en je aanwezigheidsstatus niet kan zien in Skype. Naast het blokkeren van een contactpersoon, kun je er ook voor kiezen om misbruik te melden. Op die manier kunnen wij de activiteiten van spammers in een vroeg stadium stoppen.

Opmerking: Als je een ongewenste oproep van een onbekend telefoonnummer krijgt, heb je de optie om het nummer direct vanuit de chat te blokkeren. Selecteer de koppeling + het nummer blokkeren om dat nummer te blokkeren.

1. Ga in Skype naar de chat waar je misbruik wilt melden.
    2. Als je het bericht, de afbeelding of een ander item wilt rapporteren:
      • Op mobiel - tik op het item en houd het vast.
      • Op desktop - klik met de rechtermuisknop op het item.
    3. Kies Melden in het menu.
    4. Kies in het venster Dit melden de reden voor het melden van het item. Je hebt ook de mogelijkheid om deze contactpersoon te blokkeren.
    5. Kies nogmaals Melden om te bevestigen.

1. Klik met de rechtermuisknop of tik en houd in Skype in het tabblad Chats of Contactpersonen de contactpersoon vast die je wilt blokkeren en kies Profiel weergeven.
    2. Schuif naar de onderkant van het profielvenster en kies Contactpersoon blokkeren.

Opmerking: Op desktop kun je ook de knop Bewerken Edit button kiezen en vervolgens Contactpersoon blokkeren.
    3. In het venster Dit contactpersoon blokkeren? kun je het volgende doen:

• Misbruik melden en vervolgens het contactpersoon blokkeren: Schakel Misbruik door deze persoon melden in, selecteer een reden en kies vervolgens Blokkeren.
      • Iemand blokkeren zonder misbruik te melden: Kies Blokkeren.
    4. Kies nogmaals Blokkeren om te bevestigen.
    5. Nadat het contactpersoon is geblokkeerd, wordt deze uit je contactenlijst verwijderd.

Opmerking: Als je iemand blokkeert die zich in een van je groepen bevindt, zijn de berichten van deze persoon nog steeds zichtbaar in die groep. Je moet de deelnemer uit die groep verwijderen om berichten van deze persoon niet meer te ontvangen. Als het echter een gecontroleerde groep is, ben je mogelijk niet gemachtigd om hem/haar te verwijderen.

Android 4.0.4 - 5.1

1. Tik op het tabblad Contactpersonen op de contactpersoon die je wilt verwijderen en houd deze vast.
    2. Kies Contactpersoon blokkeren.
    3. In het venster Deze persoon blokkeren? kun je het volgende doen:
      • Misbruik van deze persoon melden: Schakel Misbruik melden van deze persoon in, selecteer een reden en kies vervolgens Blokkeren.
      • Blokkeren zonder misbruik te melden: Kies Blokkeren.
    4. Als het contactpersoon eenmaal is geblokkeerd, wordt deze uit je chats- en contactenlijst verwijderd.
    1. Kies je profielafbeelding in Skype.
    2. Kies Settings button Instellingen.
    3. Kies Contacts button Contactpersonen en vervolgens Geblokkeerde contactpersonen.
    4. Klik naast de contactpersoon die je wilt deblokkeren op de knop Deblokkeren.

Android 4.0.4 - 5.1

1. Tik in Skype op het tabblad Chats op de knop Menu menu button  en vervolgens op Instellingen Settings button.
    2. Schuif omlaag en tik op Geblokkeerde gebruikers beheren. Dan wordt een volledige lijst weergegeven van door jou geblokkeerde Skype-contactpersonen.
    3. Tik naast de contactpersoon die je wilt deblokkeren op de knop Deblokkeren.