Hoe beheer ik meldingen in Skype voor pc?

Terug naar zoekresultaten
    1. Selecteer je profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Meldingen en schakel de meldingstypen in de lijst in of uit.

Je kunt ook vanuit je profiel je aanwezigheid instellen op Niet storen om chatmeldingen te blokkeren en je contacten te laten weten dat je op dit moment niet beschikbaar bent. Oproepen komen wel door. Meer informatie over hoe je bepaalt van wie je oproepen ontvangt

Ja, je kunt waarschuwingen voor specifieke gesprekken in Skype beheren.

In Skype voor Windows, Mac, Linux, Web en Skype voor Windows 10 (versie 14):

1. Selecteer een gesprek of groep uit je lijst met recente chats.
    2. Selecteer de contactpersoon of de groepsnaam boven in het chatvenster.
    3. Scrol omlaag naar Chat of Groepsinstellingen en schakel meldingen in of uit voor die chat.

Als alternatief voor groepschats kun je Slimme meldingen inschakelen, zodat je alleen op de hoogte wordt gesteld wanneer je wordt geciteerd of @vermeld.
    Als je het hebt ingeschakeld, ontvang je een melding wanneer een van je contacten van offline/onzichtbaar naar actief overgaat. Schakelt weergeven aanwezigheidsmeldingen uit om deze optie uit te schakelen.

In Skype voor Windows 10 (versie 12):

1. Vanuit je tabblad Contacten of Recent selecteer je het gesprek waarvoor je meldingen wilt uitschakelen.
    2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer Profiel bekijken.
    3. Om de ontvangst van meldingen van nieuwe berichten te stoppen, selecteer je Melden en schakel je de optie uit.

Er kunnen een paar redenen zijn waarom u geen meldingen ontvangt.

• U ontvangt geen meldingen meer wanneer u zich heeft afgemeld. Zorg ervoor dat u bent ingelogd.
    • Zorg ervoor dat de modus Meldingen voor gesprekken is ingeschakeld.
    • Zorg ervoor dat meldingsgeluiden zijn ingeschakeld.
    • In de stand Niet storen ontvang je standaard geen chatmeldingen. Je kunt dat gedrag veranderen door je profielafbeelding te selecteren en vervolgens in Instellingen op Meldingen te tikken.  Selecteer Toon meldingen voor berichten terwijl Niet storen is ingeschakeld.
    • Controleer of je Skype-meldingen niet hebt uitgeschakeld via je apparaatinstellingen. Instellingen worden op elk apparaat anders beheerd. Als je niet zeker weet hoe je apparaatinstellingen kunt controleren, moet je wellicht de website van de fabrikant raadplegen.
    • Zorg ervoor dat u meldingen niet heeft uitgeschakeld voor een bepaalde chat.
    • Zorg ervoor dat je de meest recente versie van Skype gebruikt.
    • Controleer of je Concentratiehulp niet hebt ingeschakeld in Windows 10. Meer informatie.

Als je de Skype-app sluit zonder je eerst af te melden, kun je nog steeds meldingen ontvangen. Als je deze meldingen niet meer wilt ontvangen, kun je deze functie uitschakelen in Instellingen of je afmelden voordat je de app sluit.

Op je computer wordt mogelijk nog steeds een geluid voor nieuwe berichten afgespeeld nadat je meldingen in Skype hebt uitgeschakeld. Als je niet langer een geluid op je computer wilt horen wanneer je een nieuw Skype-bericht ontvangt, selecteer je Instellingen > Meldingen en schakel je Meldingsgeluiden uit of in.

Op zoek naar de mobiele versie van dit artikel? Hoe beheer ik meldingen in Skype op een mobiel of tablet?