Wie kan mijn profielgegevens zien in Skype voor pc?

Terug naar zoekresultaten

Jij bepaalt wie de informatie in je Skype-profiel kan zien. Sommige informatie is voor iedereen zichtbaar, maar je kunt deze leeg laten als je niet wilt dat deze zichtbaar is in je profiel.

• Iedereen ziet: je Skype-naam, locatie en profielafbeelding, als je er een hebt toegevoegd.
      • Opmerking: je kunt de instellingen zo wijzigen, dat je profielafbeelding alleen zichtbaar is voor contactpersonen. Ga naar je profiel en selecteer Instellingen >Account en profiel>Profielafbeelding > Selecteer Openbaar of Alleen contacten.
    • Contactpersonen en mensen waarmee je hebt gechat, zien: je telefoonnummer en verjaardag als je ze in je Skype-profiel hebt opgenomen.

Je e-mailadres wordt nooit weergegeven. Niemand kan dit zien wanneer je profiel wordt bekeken. Het adres wordt gecodeerd en alleen zo in onze directory opgeslagen, dat vrienden die al weten wat je e-mailadres is het kunnen gebruiken om je op te zoeken.

Leer hoe je Skype-profielinformatie bijwerkt.

Je kunt informatie in je Skype-profiel invoeren of bewerken, zoals je locatie, e-mailadres of telefoonnummer, om het je vrienden gemakkelijker te maken om je te vinden. Als je liever niet wilt worden opgenomen in de openbare directory of in de suggesties, dan kun je daarvoor afmelden. Als je afmeldt, maak je geheel onzichtbaar voor iedereen. Meer informatie. Afmelden is alleen beschikbaar in Skype op Windows, Mac, Linux, en Skype voor Windows 10 (versie 14).

Om je af te melden om opzoekbaar te zijn in Skype:

1. Selecteer je profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingen en vervolgens Contacten.
    3. Selecteer Beheren hoe mensen je vinden op Skype.
    4. Schakel Worden weergegeven in zoekresultaten of Worden weergegeven in suggesties uit. Je kunt jezelf opnieuw vindbaar maken door deze optie op elk gewenst moment weer aan te zetten.

Opmerking: als je zichtbaarheidsinstellingen hebt gewijzigd in een nieuwere versie van Skype wordt in oudere versies mogelijk niet langer nauwkeurig weergegeven of je afgemeld bent voor weergave in de zoekresultaten en de suggesties. Update naar de nieuwste versie van Skype of ga naar je Skype-profiel op het internet om de meest nauwkeurige weergave van je instellingen te zien.