Waarom ontbreken mijn Skype-contacten of -tegoed?

Terug naar zoekresultaten

Als je bent aangemeld bij Skype, maar je je contacten of Skype-tegoed niet ziet, heb je je waarschijnlijk aangemeld bij een ander account dan je had bedoeld.

Wat kan hiervan de oorzaak zijn?

• Je hebt misschien meerdere Microsoft-accounts zonder het te weten. Heb je ooit Outlook.com, Hotmail, Microsoft 365, OneDrive, Xbox of Windows gebruikt? Het e-mailadres dat je voor deze diensten gebruikt, kan ook worden gebruikt om je aan te melden bij Skype. Als je meer dan één account hebt, is het mogelijk dat je je hebt aangemeld bij Skype, maar niet met het juiste account waarin je contacten en Skype-tegoed zijn opgeslagen.
    • Misschien heeft iemand anders je apparaat gebruikt om zich aan te melden bij zijn of haar Microsoft-account. Een vriend, familielid, kind of echtgenoot heeft je apparaat misschien gebruikt om zich aan te melden bij zijn of haar account en is vergeten om zich af te melden.

Stappen voor probleemoplossing

1. Heb je meer dan één Skype-account?
      • Gebruik je een e-mailadres om je aan te melden bij andere Microsoft-producten of -diensten, zoals Xbox, OneDrive of Outlook.com? Als je je onlangs hebt aangemeld bij een van deze andere diensten, is het mogelijk dat je bij Skype bent aangemeld met een ander Microsoft-account. Tik of klik op je profielafbeelding en je Skype-naam. Je ziet vervolgens het account waarbij je je hebt aangemeld, zodat je kunt nagaan of je je bij het juiste account hebt aangemeld.
      • Gebruik je Skype op meer dan één apparaat, zoals bijvoorbeeld je desktopcomputer of telefoon? Het is mogelijk dat je op elk apparaat aangemeld bent op een ander account.
    2. Probeer toegang te krijgen tot je Skype-account via een ander apparaat waarop je misschien al aangemeld bent, zoals je desktopcomputer, een mobiel apparaat of Xbox. Als je vanaf een ander apparaat toegang hebt tot het juiste Skype-account, kun je de gebruikersnaam van het account waarmee je bent aangemeld opzoeken door de stappen in dit artikel te volgen om je Skype-naam te vinden.
    3. Meld je af bij Skype en meld je opnieuw aan. Zorg ervoor dat je je bij het juiste account met je e-mailadres, telefoonnummer of Skype-accountgegevens aanmeldt.
    4. Kun je je contacten of Skype-tegoed nog steeds niet vinden? Probeer je aan te melden met een e-mailadres dat je eerder hebt gebruikt om je aan te melden bij deze of andere Microsoft-services. Als je je contacten of Skype-tegoed nog steeds niet kunt vinden, meld je je weer af en meld je je opnieuw aan met een ander e-mailadres.

Als je je Skype-tegoed 180 dagen lang niet gebruikt, wordt het inactief. Het is echter heel gemakkelijk om je Skype-tegoed opnieuw te activeren.