Wat zijn privégesprekken in Skype?

Terug naar zoekresultaten

Privégesprekken in Skype maken gebruik van het signaalprotocol volgens de industriestandaard, zodat je end-to-endversleutelde Skype-audiogesprekken kunt voeren en tekstberichten, afbeeldingen, audio- en videobestanden kunt verzenden. De inhoud van deze gesprekken is verborgen in de chatlijstmeldingen om de informatie die je deelt, privé te houden. Privégesprekken zijn alleen beschikbaar in de nieuwste versie van Skype voor Windows, Mac, Linux, Windows 10 (versie 14), iOS en Android (6.0+).

Opmerking: privégesprekken zijn slechts op één apparaat tegelijk toegankelijk.

Een privégesprek starten:

1. Begin een nieuwe chat...
      • Op mobiel: tik op de knop Nieuwe chat edit button en selecteer vervolgens Privégesprekprivate conversation button.
      • Op pc: selecteer de knop Nieuwe chat new chat button en selecteer vervolgens Nieuw privégesprek.
    2. Selecteer de contactpersoon waarmee je het privégesprek wilt starten. Er zal een uitnodiging naar je contactpersoon worden verzonden, met de vraag om je uitnodiging te accepteren. Deze uitnodiging is 7 dagen geldig. Als hij of zij de uitnodiging tegen het einde van deze periode niet accepteert, vervalt deze en moet je een nieuwe sturen.

accept or decline a private conversation
    3. Nadat je vriend je uitnodiging heeft geaccepteerd, is je privégesprek beschikbaar op het apparaat waarop hij of zij deze heeft geaccepteerd. Als jij of je vriend het gesprek naar een ander apparaat wil verplaatsen, accepteer je de uitnodiging via het apparaat dat je wilt gebruiken.
    4. Schakel tussen je Skype en privégesprek door de tab Skype of Privé bovenaan je gesprek te selecteren.
    Als je al in gesprek bent met iemand, kun je ook een privégesprek met hem of haar beginnen door Nieuw privégesprek te selecteren in het profiel van de betreffende persoon.

Een privégesprek starten:

1. Start een nieuw privégesprek of selecteer een bestaand gesprek.
    2. Selecteer de tab Privé private conversation tab bovenaan het gesprek.
    3. Klik op de knop Privégesprek private call button.

Een privégesprek verwijderen

Als je een privégesprek verwijdert, kun je het gesprek en de berichten van je apparaat verwijderen en kun je het gesprek later starten zonder een nieuwe uitnodiging te hoeven sturen.

1. Selecteer de kop van de chat.
    2. Selecteer Chatinstellingen.
    3. Selecteer Privégesprek verwijderen.
    4. Ga naar het venster Privégesprek verwijderen en selecteer Verwijderen.
    Als je een privégesprek verwijdert, worden alle berichten in dat privégesprek van je apparaat verwijderd.

Een privégesprek beëindigen

1. Selecteer de kop van de chat.
    2. Selecteer Chatinstellingen.
    3. Selecteer Privégesprek beëindigen.
    4. Ga naar het venster Privégesprek beëindigen en selecteer Gesprek beëindigen.
    Stuur een nieuwe uitnodiging als je nog een privégesprek met deze persoon wilt beginnen.

Eigenschappen die uniek zijn voor privégesprekken:

• Een privégesprek bevat een tabblad Privé private conversation button in je gesprek.
    • Voor extra privacy worden voorbeelden van privégesprekken niet weergegeven in je chatlijst of meldingen.
    • De mogelijkheden van privégesprekken zijn beperkt. Je kunt geen bericht bewerken of verwijderen en je kunt geen bestand doorsturen. Via het chatvenster kun je alleen emoticons, bestanden en audioberichten verzenden.
    • Privégesprekken worden beperkt tot een bepaald apparaat. Om over te schakelen op een ander apparaat, moet een nieuwe uitnodiging worden verzonden en geaccepteerd.
    • Voor privégesprekken moet de andere partij de uitnodiging accepteren voordat je berichten naar hem of haar kunt verzenden.
    • Berichten in een privégesprek zijn alleen toegankelijk op het apparaat met de geaccepteerde uitnodiging. Als je van apparaat wisselt voor het gesprek, worden de berichten in het privégesprek op het andere apparaat niet overgebracht.

Je vindt de technische details over de implementatie van privégesprekken in het witboek voor privégesprekken.