Toegankelijkheid van functies in de nieuwe Skype voor Windows, Mac en Linux:

Terug naar zoekresultaten

Hulpfuncties helpen mensen met een handicap om hun apparaat te bedienen en bij het navigeren.

Uw thema personaliseren

Skype biedt vele manieren om uw ervaring aan te passen aan uw behoeften, inclusief High Contrast-modi voor een betere leesbaarheid.

• Selecteer uw avatar om uw profiel te bekijken.
    • Selecteer Thema om uw profiel aan te passen.
    • U kunt een thema selecteren dat aan uw behoeften voldoet.
      Opmerking: als u problemen ondervindt bij het lezen van tekst op een veelkleurige achtergrond, selecteert u een thema met een hoog contrast.

Sneltoetsen voor thema's

Snel de thema-selector openen:
    • Op Mac - Cmd + T
    • Op Windows - Ctrl + T
    Om te schakelen tussen de lichte en donkere modus van uw huidige thema:
    • Op Mac - Cmd + Shift + T
    • Op Windows - Ctrl + Shift + T

Toetsenbord-sneltoetsen

U kunt snel door Skype navigeren met behulp van sneltoetsen. Meer informatie.

Grootte lettertype

U kunt de standaard lettertype grootte van Skype instellen.

• Gebruik op de Mac het menu Beeld om in en uit te zoomen of terug te keren naar de ware grootte
      • Cmd + + voor inzoomen
      • Cmd + - voor uitzoomen
      • Cmd + 0 voor de ware grootte
    • Gebruik in Windows Alt + V om het menu Beeld te openen om in en uit te zoomen en terug te keren naar de ware grootte
      • Ctrl + Shift + = om in te zoomen
      • Ctrl + - om uit te zoomen
      • Ctrl + 0 voor de ware grootte

Oproepen automatisch beantwoorden

U kunt Skype instellen om automatisch oproepen te beantwoorden als u dat wilt.
    • Selecteer uw avatar.
    • Scroll naar Bellen.
    • Schakel Binnenkomende oproepen automatisch beantwoorden in.
    • Optioneel kunt u Start mijn video automatisch instellen als secundaire optie.

Skype gebruiken met technologieën voor toegankelijkheid

Skype is ontworpen om met technologieën voor toegankelijkheid te werken, inclusief schermlezers die worden geleverd bij Windows en MacOS.

Meer informatie over het instellen van Windows Narrator.

Meer informatie over het instellen van Mac VoiceOver.

Microsoft is op de hoogte van potentiële prestatieproblemen bij het gebruik van de nieuwe versie van Skype met VoiceOver in oudere versies van MacOS. Microsoft beveelt aan MacOS bij te werken tot de nieuwste versie en beschikbare updates te installeren.

We werken er continu aan de toegankelijkheid in Skype te verbeteren, maar als u de vorige ervaring verkiest, kunt u deze downloaden door de onderstaande stappen te volgen.

Mac-gebruikers:

1. sluit uw Skype, als het momenteel wordt uitgevoerd.
    2. Download de vorige versie.
    3. Selecteer Installeren.
    4. Selecteer de opdracht om de toepassing te vervangen wanneer daarom wordt gevraagd.
    5. De vorige versie wordt geïnstalleerd en vervangt uw huidige versie.

Windows-gebruikers:

1. Download de vorige versie.
    2. Volg de aanwijzingen om te installeren.
    3. De vorige versie wordt geïnstalleerd en vervangt uw huidige versie.

Als u technische assistentie wenst met Skype op Mac of Windows, neem dan contact op met de Microsoft Disability Answer Desk. Ga naar de site van Microsoft Disability Answer Desk om de contactgegevens voor uw regio te achterhalen.