Toegankelijkheidsfuncties in de nieuwe Skype voor Windows, Mac en Linux

Terug naar zoekresultaten

Hulpfuncties helpen mensen met een handicap om hun apparaat te bedienen en bij het navigeren.

Je thema personaliseren

Skype biedt vele manieren om je ervaring aan te passen aan je behoeften.

1. Selecteer je profielafbeelding
    2. Selecteer Instellingen settings button.
    3. Selecteer Algemeensettings button om het volgende aan te passen:
      • Thema Theme button.
      • Kleurcolor button.

Sneltoetsen voor thema's

Snel de thema-selector openen:
    • Op Mac - Cmd + T
    • Op Windows - Ctrl + T
    Om te schakelen tussen de lichte en donkere modus van je huidige thema:
    • Op Mac - Cmd + Shift + T
    • Op Windows - Ctrl + Shift + T

Toetsenbord-sneltoetsen

Je kunt snel door Skype navigeren met behulp van sneltoetsen. Meer informatie.

Grootte lettertype

Je kunt de standaard lettertype grootte van Skype instellen.

• Gebruik op de Mac het menu Beeld om in en uit te zoomen of terug te keren naar de ware grootte
      • Cmd + + voor inzoomen
      • Cmd + - voor uitzoomen
      • Cmd + 0 voor de ware grootte
    • Gebruik in Windows Alt + V om het menu Beeld te openen om in en uit te zoomen en terug te keren naar de ware grootte
      • Ctrl + Shift + = om in te zoomen
      • Ctrl + - om uit te zoomen
      • Ctrl + 0 voor de ware grootte

Oproepen automatisch beantwoorden

Je kunt Skype instellen om automatisch oproepen te beantwoorden als je dat wilt.
    • Selecteer je avatar.
    • Scroll naar Bellen.
    • Schakel Binnenkomende oproepen automatisch beantwoorden in.
    • Optioneel kun je Start mijn video automatisch instellen als secundaire optie.

Skype gebruiken met technologieën voor toegankelijkheid

Skype is ontworpen om met technologieën voor toegankelijkheid te werken, inclusief schermlezers die worden geleverd bij Windows en MacOS.

Meer informatie over het instellen van Windows Verteller.

Meer informatie over het instellen van Mac VoiceOver.