Updaten naar de nieuwste versie van Skype

Terug naar zoekresultaten

De ondersteuning voor Skype voor Windows XP en Vista is beëindigd. Je moet je besturingssysteem bijwerken naar Windows 7 of hoger om van Skype gebruik te kunnen blijven maken op hetzelfde apparaat. Je kunt je ook aanmelden bij Skype op een ondersteund apparaat. Als je de nieuwste versie van Skype niet kunt gebruiken, kun je een kopie van je recente gespreksgeschiedenis of gedeelde bestanden exporteren.

Stappen om de update uit te voeren:

1. Controleer het versienummer van de versie van Skype die je op je pc of mobiele apparaat gebruikt.
    2. Als je versie 7 of lager gebruikt, selecteer je hieronder de link om de nieuwste versie te downloaden voor jouw platform:
    3. We helpen je bij het installeren van de recentste versie van Skype.

Meer informatie als je Skype voor Windows 10 gebruikt:

Veelgestelde vragen over updaten

Waarom moet ik updaten naar de nieuwste versie van Skype?
    We verbeteren Skype steeds, met betere kwaliteit, grotere betrouwbaarheid en verbeterde beveiliging. Omdat we willen dat iedereen de beste versie van Skype kan gebruiken, stellen we oudere versies buiten gebruik.

Moet ik updaten naar de nieuwste versie?
    Ja. De ondersteuning voor Skype-versie 7 en lager loopt af op 1 november 2018 op desktops en op 15 november 2018 op mobiele apparaten en tablets. Wanneer de ondersteuning is beëindigd, worden de updates naar de nieuwste versie verplicht.

Hoe kan ik mijn oudere chatgeschiedenis bekijken nadat ik deze heb bijgewerkt?
    Voor Mac, Windows 7 en hoger: wanneer je de Skype-toepassing op je apparaat bijwerkt, krijg je toegang tot je chatgeschiedenis van het afgelopen jaar. Geschiedenis ouder dan een jaar wordt alleen lokaal opgeslagen op je pc. Er wordt geen back-up van gemaakt in de cloud. We raden je aan het geschiedenisbestand te exporteren vanuit Skype en op te slaan naar de gewenste opslaglocatie van je voorkeur.

Om dat geschiedenisbestand te vinden:

1. Selecteer de bovenste knop menu menu button en vervolgens Instellingen.
    2. Selecteer Berichten.
    3. Selecteer Chatgeschiedenis exporteren.
    4. We begeleiden je door de stappen om je geschiedenis te exporteren.

Voor Android en iOs: wanneer je de Skype-toepassing op je apparaat bijwerkt, krijg je toegang tot je chatgeschiedenis van het afgelopen jaar. Oudere chatgeschiedenis is mogelijk niet beschikbaar na de update.

Waarom ontbreken mijn contactpersonen, geschiedenis en tegoed volledig na de update?
    Controleer of je wel degelijk bent aangemeld bij de nieuwe Skype-toepassing met dezelfde Skype-aanmeldingsgegevens die je op een vorige versie voor Skype gebruikte.

Wat heb ik nodig om Skype te gaan gebruiken?
    Lees meer informatie over systeemvereisten en ondersteunde platforms. Als je systeem niet voldoet aan de eisen om de nieuwste versie Skype uit te voeren, kun je de toegang tot sommige van je oudere, lokaal opgeslagen gespreksgeschiedenis verliezen. Je kunt de recente gespreksgeschiedenis ophalen door in te loggen op Skype op een ondersteund besturingssysteem op een ander apparaat.

Is de Skype-update gratis?
    Ja. Je kunt de nieuwste versie van Skype gratis downloaden en installeren.

Ik heb geprobeerd te upgraden, waarom ziet mijn Skype er nog steeds hetzelfde uit?
    Controleer nogmaals de stappen aan het begin van dit artikel om te controleren of je wel degelijk een upgrade naar de nieuwste versie van Skype hebt uitgevoerd. Zo niet, probeer het updateproces dan opnieuw uit te voeren.

Waar vind ik meer informatie over de meest recente versie van Skype?
    Ga naar skype.com voor meer informatie over de nieuwste functies die beschikbaar zijn in de nieuwste Skype-versies.

Mijn IT-beheerder heeft Skype geïnstalleerd. Wat moet ik doen?
    Meer informatie over het bijwerken van je Skype-toepassing.

Op basis van feedback van klanten geven we voortdurend updates van onze toepassing vrij. Bekijk Wat is er Nieuw in de laatste updates voor Skype op bureaublad en mobiel.

Naarmate we verbeteringen blijven aanbrengen, willen we graag jouw suggesties en ideeën krijgen, zodat we nieuwe functies kunnen toevoegen die handig zijn voor jou. We kijken uit naar je feedback!