Overslaan naar hoofdinhoud

Alle producten

Wat kan ik doen tijdens een Skype-gesprek?

Terug naar zoekresultaten

Tijdens een gesprek kun je het volgende doen:

• microphone button Tik of klik om je microfoon in of uit te schakelen. Als je in Skype op desktop de microfoon aanwijst, worden extra audio-instellingen weergegeven.
    • Video call button Schakel je video in of uit. Als je in Skype op desktop de videoknop aanwijst, worden extra audio-instellingen weergegeven.
    • mobile swap camera button Verwissel je camera van voor naar achter (alleen videogesprekken op je mobiel).
    • Merge calls Het huidige en het binnenkomende gesprek samenvoegen. (niet beschikbaar in Skype voor Web)
    • end call button Beëindig je gesprek.

Opmerking: tijdens een Skype-gesprek op je mobiel zijn sommige bedieningselementen voor gesprekken wellicht verborgen. Tik gewoon op je scherm om ze zichtbaar te maken.

Android (6.0+), Android-tablet, iPhone en iPad

Afhankelijk van je platform of apparaat, kunnen er extra functies beschikbaar zijn tijdens je Skype-gesprek.

• chat button Keer tijdens je gesprek terug naar je chat.
    •  Grid view button Schakel van Rasterweergave naarSprekersweergave.
    • Speaker buttonLuidspreker in- of uitschakelen tijdens de oproep.
    • snapshot button Neem een snapshot van je gesprek en deel het met je vriend.

Als u meer opties wilt zien, tik op de knop more menumeer:

• Video call button Binnenkomende video toestaan, in- of uitschakelen.
    • add people button Voeg deelnemers toe aan je gesprek.
    • mobile call recording button Neem je Skype-gesprek op.
    • reactions button Verzend een reactie tijdens je gesprek.
    • share screen button  Deel je scherm tijdens het gesprek.

Zie wie je wilt zien (alleen videogesprekken). Schakelen tussen uw video-feed of die van uw vrienden. Tikken en vasthouden op elke deelnemer in de oproep en sleep ze naar het hoofdgespreksvenster.

Chatten met iemand 1:1 vanuit een groepsgesprek. Tik tijdens een groepsgesprek op de deelnemer en houd de muisknop ingedrukt en selecteer Verzend bericht.

Demp of Verwijder uit gesprek (alleen groepsgesprekken). Tik op een deelnemer naar keuze in de oproep, houd de muisknop ingedrukt en selecteer vervolgens dempen of verwijderen uit gesprek. Als u iemand dempt of verwijdert, ontvangen ze een melding van Een andere deelnemer dempt je microfoon of U bent door een andere deelnemer uit het gesprek verwijderd.

Skype op Windows, Mac, Linux, Web en Skype voor Windows 10 (versie 14)

Afhankelijk van je platform of apparaat kunnen er extra functies beschikbaar zijn tijdens je Skype-gesprek. Bekijk meer menu-opties:

• switch view desktop Schakel van Rasterweergave naar Sprekersweergave. (niet beschikbaar in Skype voor Windows 10 (versie 14))
    • microphone button Wijs de microfoon aan om extra audio-opties te zien:
      • Selecteer een ander microfoonapparaat als er een is aangesloten.
      • Selecteer een andere luidspreker als er een is aangesloten. Hiermee wordt ook je telefoon luidspreker ingeschakeld als optie.
    • Video call buttonWijs de videoknop aan om extra video-opties weer te geven:
      • Selecteer een andere camera als er een is aangesloten.
      • Selecteer Mijn achtergrond vervagen. Op deze manier kunt u uzelf als prioriteit stellen en de achtergrond vervagen in een videogesprek. (wordt niet ondersteund in Linux)
      • Selecteer Webcam instellingen als u daar correcties wilt aanbrengen.
    • add people button Voeg deelnemers toe aan je gesprek.
    • chat button Open uw chat tijdens het gesprek.
      • Add-in button Contactpersonen, locatie en andere invoegtoepassingen delen.
    • share screen button Deel je scherm tijdens het gesprek. (niet beschikbaar in Skype voor Web)
    • snapshot button Neem een snapshot van je gesprek en deel het met een vriend. (niet beschikbaar in Skype voor Web)
    • reactions button Verzend een reactie tijdens je gesprek.
    • more menu during a call Voor meer opties, zoals Beginnen met opnemen, Ondertiteling inschakelen, Binnenkomende video uitschakelen, Gesprek in de wachtstand, gaat u naar Audio- en video-instellingen of indien mogelijk naar Mijn achtergrond vervagen (niet beschikbaar in Skype voor Web) tijdens een videogesprek.

Zie wie je wilt zien (alleen videogesprekken). Schakel over van jouw videofeed naar die van je gesprekspartner of omgekeerd door op de naam van een deelnemer in het gesprek te klikken en de naam naar het hoofdgespreksvenster te slepen.

Wijzig het formaat van uw videovoorbeeld. Wijs tijdens een videogesprek met je muis de je video preview aan en gebruik Expand vergroten om het groter of smaller te maken.

Wissel camera‘s (alleen videogesprekken). Als je tijdens een videogesprek met de rechtermuisknop op je avatar klikt, kun je een andere camera selecteren.

Chatten met iemand 1:1 vanuit een groepsgesprek. Tik met de rechtermuisknop tijdens een groepsgesprek op de deelnemer, houd het ingedrukt en selecteer Verzend bericht.

Dempen of Uit het gesprek verwijderen (alleen groepsgesprekken). Wijs een deelnemer van het gesprek naar keuze aan en klik vervolgens op het pijltje omlaag naast de naam om de deelnemer te dempen of uit het gesprek te verwijderen. Als u iemand dempt of verwijdert, ontvangen ze een melding van Een andere deelnemer dempt je microfoon of U bent door een andere deelnemer uit de het gesprek verwijderd.

Wil je meer informatie?
    Hoe bel ik iemand via Skype?
    Hoe beantwoord ik een oproep in Skype?