Wat is Skype Sms-koppeling en hoe gebruik ik het?

Terug naar zoekresultaten
    Ooit gewild dat je rechtstreeks vanaf je desktopcomputer sms-berichten kon verzenden en ontvangen? Met Skype Sms-koppeling kun je je Android-telefoon aan je Windows-pc of Mac koppelen, zodat je rechtstreeks vanaf je computer kunt sms’en.

Ontdek de verschillen tussen Skype-sms en Skype Sms-koppeling.

Om Skype Sms-koppeling in te schakelen en berichten via Skype Sms-koppeling vanaf je desktopcomputer te verzenden of ontvangen, heb je het volgende nodig:
    • Skype op je Android-telefoon (6.0+).
      EN
    • Skype (versie 8) op Windows of Mac, of Skype voor Windows 10 (versie 14).

Skype Sms-koppeling instellen

Op je Android-telefoon:

1. Meld je aan bij Skype op je Android-telefoon.
    2. Tik op je profielafbeelding.
    3. Tik op Instellingen.
    4. Tik op Berichten.
    5. Tik op Sms.
    6. De stappen om je computer te synchroniseren, zijn afhankelijk van of je Skype-tegoed hebt:
      • Ik heb Skype-tegoed: Selecteer het keuzerondje naast Via je telefoon met Sms-koppeling en tik vervolgens op Installatie.
      • Ik heb geen Skype-tegoed: Tik op Installatie .
    7. Bevestig je telefoonnummer en tik vervolgens op Doorgaan.
    8. De naam van je computer wordt weergegeven, samen met een verificatiecode.
      Voor extra beveiliging raden we je aan verder te gaan met de onderstaande stappen om te bevestigen dat deze code overeenkomt met de code die naar je computer is verzonden. Meer informatie over waarom je een verificatiecode nodig hebt om Sms-koppeling in te stellen.

Controleer of je Android-verificatiecode overeenkomt met de code die naar je computer is verzonden:

1. Meld je op je computer aan bij Skype met hetzelfde account dat je hebt gebruikt om je aan te melden op je Android.
    2. Selecteer je profielafbeelding.
    3. Selecteer Instellingen.
    4. Selecteer Berichten.
    5. Selecteer Sms.
    6. Bevestig dat je computernaam en verificatiecode overeenkomen met wat er wordt weergegeven op je Android-telefoon.

Bevestig tot slot op je Android-telefoon dat je verificatiecodes overeenkomen:

1. Tik in het meldingsvenster op je Android op Ja om te bevestigen dat je verificatiecodes overeenkomen.
    2. De naam van je gekoppelde computer wordt weergegeven op je Android.

Nadat je je Android-telefoon met je computer hebt gekoppeld en iemand een sms-bericht naar je Android stuurt, ontvang je het ook in je Skype-chats als je bent aangemeld. Ga als volgt te werk om een nieuw gesprek in Sms-koppeling te starten:

1. Selecteer de knop Nieuwe chat.
    2. Selecteer Nieuwe sms.
    3. Kies een of meer ontvangers uit je lijst met contactpersonen, gebruik Zoeken of voer een telefoonnummer in, en selecteer vervolgens Gereed.
    4. Typ je bericht en selecteer de knop Verzenden.

Wanneer je Sms-koppeling uitschakelt vanaf je gekoppelde apparaten, worden alle sms-berichten verwijderd die waren verzonden terwijl de apparaten waren gekoppeld.

Op je Android-telefoon of computer:

1. Selecteer je profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Berichten.
    4. Selecteer Sms en vervolgens...
      • Op je Android-telefoon: Tik op Alles verwijderen om alle apparaten te ontkoppelen.
      • Op je computer: Selecteer de knop Meer en selecteer vervolgens Dit apparaat verwijderen.
    5. Bevestig dat je het apparaat wilt verwijderen en al je sms-gesprekken wilt verwijderen van je gekoppelde apparaten, en tik vervolgens op Verwijderen of Alles verwijderen.

Gegevens van Sms-koppeling kunnen worden verwijderd via je desktopcomputer of via je Android-telefoon:

Op je gekoppelde computer:

1. Selecteer je profielafbeelding.
    2. Selecteer Instellingen.
    3. Selecteer Berichten.
    4. Selecteer Sms.
    5. Selecteer de knop Meer en selecteer vervolgens Alle gekoppelde sms-berichten verwijderen uit Skype. Alle eerdere gegevens worden dan verwijderd. Aangezien je apparaten nog zijn gekoppeld, verschijnen nieuwe berichten zoals normaal.
    6. Selecteer Verwijderen in het venster Gegevens van Sms-koppeling verwijderen.

Op je Android (hiermee worden alle gekoppelde apparaten verwijderd en alle gegevens van Sms-koppeling gewist):

1. Tik op je profielafbeelding.
    2. Tik op Instellingen.
    3. Tik op Sms.
    4. Tik op Installatie.
    5. Tik op Doorgaan.
    6. Tik op Alle berichten van Sms-koppeling verwijderen uit Skype. Hiermee worden alle gekoppelde apparaten verwijderd en alle gegevens van Sms-koppeling gewist.

Ik heb mijn desktopcomputer toegevoegd aan Skype Sms-koppeling. Waarom zie ik mijn sms-gesprekken niet?
    Skype Sms-koppeling synchroniseert eerdere berichten van je telefoon niet voordat het je telefoon aan je desktopcomputer koppelt. Zodra je desktopcomputer aan Sms-koppeling is toegevoegd, ontvang je alle nieuwe berichten.

Waarom zie ik mijn Skype-sms-gesprekken niet in Skype op Android?
    Skype Sms-koppeling is momenteel een alleen-relay ervaring. Blijf je bestaande sms-app op je telefoon gebruiken.

Ik probeer mijn desktopcomputer te koppelen, maar deze wordt niet als beschikbaar weergegeven op mijn Android-telefoon.
    Hier kunnen verschillende redenen voor zijn. Controleer het volgende:

• Zorg ervoor dat de nieuwste versie van Skype op je desktopcomputer is geïnstalleerd.
    • Zorg ervoor dat je op je computer en op je Android-telefoon bij hetzelfde account bent aangemeld.

Ik ontvang mijn berichten niet, of ze zijn vertraagd
    De meestvoorkomende reden voor niet-bezorgde of vertraagde berichten is dat Skype wordt uitgevoerd onder batterijbeheer (Android Doze). Ga als volgt te werk om Android Doze uit te schakelen:
    1. Tik op je profielafbeelding.
    2. Tik op Instellingen.
    3. Tik op Berichten.
    4. Tik op Sms.
    5. Tik op Installatie.
    6. Tik op Doorgaan.
    7. Tik op Skype op de achtergrond uitvoeren.

Waarom kan ik geen foto’s of video’s verzenden via Skype op mijn desktopcomputer?
    We bieden momenteel geen ondersteuning voor het verzenden van media-inhoud. We bieden echter wel ondersteuning voor het ontvangen van foto’s en video’s.

Waarom kan ik Skype-sms-berichten die via Skype op mijn desktopcomputer zijn verzonden, niet verwijderen?
    We bieden momenteel alleen ondersteuning voor het verwijderen van een volledig gesprek via Skype op een desktopcomputer. Je kunt ook één bericht in de sms-app van je telefoon verwijderen, waarna het wordt verwijderd uit Skype.

Waarom zie ik mijn telefooncontactpersonen niet in Skype op mijn desktopcomputer?
    Skype gebruikt alleen het lokale adresboek van het apparaat waarop het is geïnstalleerd. Als je apparaat geen toegang tot het lokale adresboek heeft, tonen we de naam van het adresboek van je Android-telefoon als je toestemming hebt gegeven om je adresboek te synchroniseren met je Skype-contactpersonenlijst.