Overslaan naar hoofdinhoud

Alle producten

We gaan afscheid nemen van Skype Interviews

Terug naar zoekresultaten

Wat is Skype Interviews?

Skype Interviews is een aangepaste webtoepassing die planningen, een gedeeld canvas, notities en de kracht van Skype-videogesprekken tot één hulpprogramma combineert.

Waarom stellen jullie Skype Interviews buiten gebruik?

Tijdens de previewversie van Skype Interviews hebben we veel gehad aan jullie feedback. Aan de hand daarvan hebben we de standaard-Skype-ervaring kunnen verbeteren. Microsoft heeft ook nieuwe functies toegevoegd die overlap hebben met Skype Interviews. Daarom hebben we besloten om met Skype Interviews te stoppen. Bedankt voor je deelname aan de previewversie en voor je feedback.

Ik heb nog een sollicitatiegesprek gepland staan in Skype Interviews. Wat gebeurt er nu?

We willen dat je overstap van Skype Interviews op een andere oplossing (zoals de Skype-videogesprekken die standaard beschikbaar zijn) probleemloos verloopt. Daarom kun je tot en met 31 augustus 2019 nog gewoon sollicitatiegesprekken voeren. Na 31 augustus 2019 worden bezoekers van de Skype Interviews-website omgeleid naar een Skype-website waarop je alternatieve opties en hulpmiddelen voor je sollicitatiegesprekken kunt vinden, zoals Skype en Microsoft Whiteboard. Hieronder vind je enkele aanbevolen Skype-functies en andere hulpmiddelen die je na 31 augustus 2019 bij sollicitatiegesprekken kunt gebruiken. Klik op jouw situatie voor meer informatie.

Als recruiter wil je contact opnemen met sollicitanten, vooronderzoek naar ze doen, ze door de sollicitatieprocedure leiden en na het sollicitatiegesprek met ze evalueren.

• In contact komen met sollicitanten:
      Zoek in de Skype-gebruikerslijst naar een Skype-naam, e-mailadres of telefoonnummer om de sollicitant te vinden. Daarna kun je hem of haar een bericht sturen, zelfs wanneer jullie geen contacten zijn. Je kunt ook het PSTN-nummer van de sollicitant bellen met behulp van Skype to Phone. Daarmee kun je bellen naar mobiele en vaste telefoons (hiervoor heb je Skype-tegoed of een abonnement nodig).

• Vooronderzoek doen naar sollicitanten en sollicitatiegesprekken afnemen:
      Het kan nuttig zijn om het sollicitatiegesprek op te nemen, zodat je dit met andere interviewers kunt delen en je notities kunt teruglezen. Met Skype kun je oproepen opnemen, zodat je het gesprek kunt bewaren en later kunt terugzien.
      Microsoft OneNote is een uitstekende oplossing voor het maken van notities tijdens een sollicitatiegesprek. Je kunt secties en pagina's maken en deze delen met anderen, zodat zij ernaar kunnen kijken en erop kunnen reageren.

• Sollicitatiegesprekken plannen:
      Als een sollicitant het vooronderzoek doorkomt, kun je een sollicitatiegesprek plannen tussen hem of haar en anderen binnen je organisatie. Maak een groepschat en deel de koppeling van die groepschat met de andere interviewers en de sollicitant. Zij kunnen Skype vervolgens gebruiken met hun Microsoft-account of met een gastaccount (aanmelden bij Skype niet vereist), op Windows, Mac, iOS, Android of vanuit een webbrowser. Je kunt ook een koppeling naar je profiel delen voor een-op-een-chatsessies. Ten slotte kun je in Skype een gesprek plannen om een tijdstip af te spreken met de sollicitant. Je ontvangt dan een melding wanneer de geplande oproep begint.

Interviewers beoordelen de vaardigheden van de sollicitant. Met Skype (en enkele andere Microsoft-hulpprogramma's) kunnen interviewers deelnemen aan het sollicitatiegesprek, de sollicitant beoordelen en feedback geven aan de recruiter.

• Deelnemen aan een sollicitatiegesprek:
      Klik op de koppeling die je recruiter of planner met je heeft gedeeld en neem deel aan de groepschat en de oproep via Skype op je favoriete apparaat. (Houd er rekening mee dat sommige functies niet beschikbaar zijn op alle apparaten. Controleer hier of de functie die je wilt gebruiken beschikbaar is op jouw apparaat.)

• Een sollicitant beoordelen:
      Voer een audio- of videogesprek via Skype om de sollicitant vragen te stellen. Tijdens het videogesprek kun je achtergrondvervaging (op Windows en Mac) gebruiken om je omgeving voor de sollicitant te verbergen.
      Skype biedt ook ondersteuning voor scherm delen, waarmee je je volledige scherm of een bepaald venster of programma kunt delen. De sollicitant kan deze functie gebruiken om zijn of haar cv, programmeervaardigheden, vorig werk of andere dingen te laten zien, aan de hand waarvan jij kunt bepalen of de sollicitant geschikt is. Met Skype kun je oproepen opnemen, zodat je het gesprek kunt bewaren en later kunt terugzien.
      Heb je een whiteboard nodig waaraan je kunt samenwerken? Download en gebruik dan Microsoft Whiteboard. Zorg ervoor dat de sollicitant en jijzelf de software vóór het sollicitatiegesprek hebben gedownload. Als je een technisch sollicitatiegesprek voert en een programmeertest moet afnemen, kan de sollicitant de functie Scherm delen gebruiken om zijn of haar vaardigheden te demonstreren. Als alternatief kun je Microsoft Visual Studio Live Share gebruiken.
      Je kunt ook Microsoft OneNote gebruiken om notities te maken en deze te delen met anderen in je organisatie. Met Skype kun je schermopnamen maken tijdens een gesprek. Deze kun je vervolgens toevoegen aan je OneNote-notitieblok.
    • Test je instellingen:
      Test je instellingen voor je sollicitatiegesprek. Zorg ervoor dat je Skype op je computer hebt geïnstalleerd, of, als je de webversie van Skype gebruikt, dat je bent aangemeld en machtigingen voor audio en video hebt verleend. Test je geluid met de Echo-/Geluidstestservice. Test je video, en je bent klaar voor het gesprek.

• Deelnemen aan het sollicitatiegesprek:
      Klik op de koppeling die je van de recruiter of interviewer hebt ontvangen. Het gesprek wordt dan geopend, waarin je berichten kunt verzenden, een audio- of videogesprek kunt voeren, je scherm kunt delen, enzovoort. Daarnaast kun je achtergrondvervaging (op Windows en Mac) gebruiken om je omgeving voor de interviewers te verbergen.