Wat is een statusinstelling en hoe wijzig ik dit in Skype voor Windows Desktop?

Met uw status laat u uw contactpersonen weten of u beschikbaar bent voor een gesprek. De status wordt automatisch ingesteld, maar u kunt het op elk gewenst moment handmatig wijzigen. Klik op het statuspictogram naast uw profielfoto en kies de juiste status in de lijst.

Verschillende statuspictogrammen naast de Skypenaam.
Uw contactpersonen hebben allemaal een status naast hun naam in de contactenlijst, zodat u weet hoe u ze het beste kunt bereiken. Iedereen met de status is aanwezig op Skype. Deze personen kunt u gratis bellen.

Als u de muisaanwijzer boven het statuspictogram van een contactpersoon houdt, kunt u extra informatie over hun status zien. Als ze offline zijn, ziet u of ze doorschakelen of voicemail hebben ingeschakeld, op welke datum en tijd ze voor het laatst online waren en wanneer u het laatst Skype-contact met ze had:

Aanvullende gegevens voor een contactpersoon met een offline status: opties voor doorschakelen, de datum van de laatste activiteit en het laatste gesprek met u.

De onderstaande tabel beschrijft de verschillende statuspictogrammen die u voor uzelf kunt selecteren of die voor uw contactpersonen worden weergegeven.

Status Beschrijving
Online
Dit is de gebruikelijke instelling wanneer u zich voor het eerst bij Skype aanmeldt. Uw contactpersonen kunnen zien dat u online bent en kunnen contact met u opnemen. Chatberichten wordt rechtstreeks bij u afgeleverd.

Afwezig
Uw contactpersonen kunnen zien dat u bij Skype bent aangemeld, maar niet noodzakelijkerwijs aanwezig bij uw computer. Chatberichten worden onmiddellijk bij u afgeleverd en uw contactpersonen kunnen nog steeds proberen om u te bellen.

U kunt instellen na hoeveel minuten inactiviteit van de computer de status Afwezig wordt getoond. Dit werkt zo:

1. Klik op Extra> Instellingen.
  2. Tik onder Algemene instellingen op Instellen als 'Afwezig' als ik niets heb gedaan gedurende [x] minuten en voer in het veld het aantal minuten in.
  3. Klik op Opslaan.

Als u de waarde 0 hebt ingevoerd, wordt u nooit weergegeven als Afwezig, tenzij u deze status handmatig hebt ingesteld door op uw statuspictogram te klikken en het te selecteren in de lijst.

Niet storen
Uw contactpersonen kunnen zien dat u online bent, maar niet gestoord wilt worden. Ze kunnen nog steeds chatberichten naar u sturen en u bellen, maar u hoort geen geluid als er een bericht binnenkomt.

Onzichtbaar
U wordt offline weergegeven voor al uw contactpersonen, maar u kunt Skype gebruiken zoals gebruikelijk. Dit is een goede manier om Skype te gebruiken zonder dat u wordt gestoord door chatberichten of oproepen van uw contactpersonen.

Offline
Deze status wordt automatisch weergegeven wanneer u niet bij Skype bent aangemeld. U kunt uw status ook instellen op offline door op het statuspictogram te klikken en het in de lijst te selecteren.

Wanneer u offline bent, kunt u geen chatberichten sturen of telefoongesprekken voeren. U kunt naar u verzonden chatberichten pas zien wanneer u zich aanmeldt bij Skype, onafhankelijk van de online-status van de afzender.

Gesprekken doorgeschakeld
Deze optie wordt weergegeven naast een contactpersoon als deze niet beschikbaar is maar wel doorschakelen of voicemails heeft ingesteld.

Als u doorschakelen op uw Skype-account instelt, worden oproepen doorgeschakeld naar uw werk-, thuis- of mobiele telefoonnummer als u ze niet online kunt beantwoorden. Op deze manier mist u geen enkele Skype-oproep.

Contactverzoek in behandeling
Deze optie staat naast personen die u aan uw contactenlijst hebt toegevoegd, maar op wie u nog steeds wacht tot ze uw contactverzoek accepteren.
Geblokkeerd
Wordt weergegeven naast een contactpersoon die u hebt geblokkeerd.