Hoe verzend ik een sms in Skype?

U kunt met Skype sms-berichten tegen geweldig lage tarieven naar mobiele telefoons verzenden. U hebt alleen maar een beetje Skype-tegoed nodig.

Lees meer over de kosten voor het verzenden van sms-berichten vanuit Skype.

Een sms-bericht verzenden naar een contactpersoon

U kunt eenvoudig een sms naar een van uw contactpersonen sturen.

1. Klik in Skype boven het chatvak op via Skype en wijzig deze optie naar Sms.

Als uw contactpersoon geen mobiel telefoonnummer in zijn of haar profiel heeft opgeslagen, wordt de optie om een nummer in te voeren, weergegeven.

Selecteer het land in de vervolgkeuzelijst, typ het telefoonnummer en klik op het vinkje.
  2. Typ uw tekstbericht in het chatvak en klik op het pictogram Verzenden.

3. Het pictogram wordt naast het bericht weergegeven wanneer dit is afgeleverd.

Een sms verzenden naar iemand die geen contactpersoon is

U kunt een sms naar iemand verzenden ook al is deze persoon geen Skype-contactpersoon. U hebt alleen maar een telefoonnummer nodig.

1. Klik in Skype op Bellen om het toetsenblok weer te geven.

2. Als u een sms naar het buitenland wilt verzenden, selecteert u het land in de vervolgkeuzelijst en typt u vervolgens het telefoonnummer of klikt u op het toetsenblok.

3. Klik op de knop Sms schrijven.

4. Typ uw bericht in het chatvak en klik vervolgens op het pictogram Verzenden.

De persoon aan wie u de sms verzendt kan u niet via Skype beantwoorden. Als u echter de nummerweergave wijzigt, zodat uw mobiele nummer wordt weergegeven in plaats van uw Skype-naam, kan de persoon uw sms-bericht beantwoorden. Het antwoord wordt naar uw telefoon verzonden en niet naar Skype.

Problemen met het verzenden van sms-berichten? Lees deze tips voor probleemoplossing.