Hoe bel ik iemand in Skype voor Windows-bureaublad?

U kunt met iedereen die Skype gebruikt bellen en videogesprekken voeren, overal ter wereld, gratis. U hoeft alleen maar vrienden, familieleden en collega's te zoeken die Skype gebruiken en ze toe te voegen aan uw lijst met contactpersonen. Wanneer u ze hebt toegevoegd, is bellen eenvoudig. En nu kunt u audio- en videogesprekken vertalen in 6 talen (voor gebruikers van Windows 7 en hoger).

1. Klik in Skype op Contactpersonen.

Klikken op Contactpersonen
  2. Zoek de persoon die u wilt bellen in uw lijst met contactpersonen. Als u heel veel contactpersonen hebt, kunt u in het zoekvak een naam typen om te zoeken.

Contactpersonen zoeken
  3. Klik op de contactpersoon. U ziet de details in het hoofdvenster.

Als de contactpersoon een van de volgende pictogrammen naast zijn naam heeft

Groen vinkje Dit betekent dat hij of zij Skype gebruikt en u hem of haar gratis kunt bellen.

Pijltje naar rechts Dit betekent dat hij of zij een vast of mobiel nummer heeft. U hebt dus wat Skype-tegoed of een abonnement nodig om hem of haar te bellen.

Vraagteken Dit betekent dat de persoon uw contactverzoek nog niet heeft geaccepteerd.
  4. Klik op de knop Bellen Knop Bellen om een videogesprek te beginnen.

Klik op de beltoets.

Het scherm verandert van kleur en u hoort de telefoon overgaan totdat de andere persoon de oproep beantwoordt.

5. Als u de andere persoon niet ziet of hoort, of als ze u niet kunnen zien of horen, klikt u op het pictogram Gesprekskwaliteit (mogelijk moet u de muis verplaatsen om dit pictogram te kunnen zien). Controleer de tabbladen om potentiële problemen te identificeren.

Kijk ook eens in onze gesprekskwaliteithandleiding als de problemen zich blijven voordoen.

6. Aan het einde van het gesprek klikt u op de knop Gesprek beëindigen De knop Gesprek beëindigen om het gesprek te beëindigen.

Iemand uitnodigen voor uw gesprek

We hebben een nieuwe manier geïntroduceerd om iemand uit te nodigen voor uw gesprek. U hoeft hun Skype-naam niet te weten en ze hoeven niet eens een Skype-account te hebben om gratis audio-, video- en chatgesprekken met u te kunnen voeren. Meer informatie.

Onbeantwoorde oproepen

Als uw oproep niet wordt beantwoord, verschijnt er een venster met opties om een chatbericht of een videobericht te verzenden of om de oproep opnieuw te proberen.

Venster voor onbeantwoorde oproep

Nuttige dingen die u bij een Skype-gesprek kunt doen

Videostatus

De knop Weergeven of verbergen Geef de lijsten Contactpersonen of Recent weer of verberg deze.

De knop Gesprekskwaliteit Controleer de gespreksinstellingen en de verbindingssnelheid en pas uw microfoon, luidsprekers en webcam aan.

De knop Chatvenster weergeven Geef het chatvenster weer zodat u een chatbericht kunt sturen naar degene met wie u praat.

De knop Video Als u een webcam hebt, schakelt u de video in en uit.

Knop Dempen Demp het geluid van de microfoon, zodat de andere persoon u niet kan horen.

Pluspictogram Verstuur bestanden, verstuur contactpersonen, deel uw scherm, voeg personen toe aan het gesprek en toon de beltoetsen.

De knop Gesprek beëindigen Beëindig het gesprek.

Schakel Skype Vertalen in of uit. Schakel Skype Vertalen tijdens het telefoongesprek in of uit.