Hoe beheer ik mijn gespreksgeschiedenis in Skype voor Windows-bureaublad?

Uw gespreksgeschiedenis bevat alle chatberichten die u hebt verzonden naar of ontvangen van uw contactpersonen of groepen, naast de details van alle gesprekken die u hebt gevoerd in Skype.

Uw gesprekken worden een tijd lang opgeslagen op uw harde schijf. De tijd kunt u opgeven in uw geschiedenisinstellingen. De laatste 30 dagen van uw gespreksgeschiedenis worden ook in de cloud opgeslagen, waardoor u, als u bij Skype bent aangemeld, deze op elk apparaat kunt raadplegen.

Meer informatie over het verwijderen of verbergen van uw gespreksgeschiedenis.

In uw gespreksgeschiedenis bladeren:

1. Onder Contactpersonen of Recent klikt u op de contactpersoon of groep waarvoor u de gespreksgeschiedenis wilt zien.

Uw chatberichten en gespreksgeschiedenis van die contactpersoon of groep worden weergegeven in het hoofdvenster.
    2. Als u de persoon of groep niet kunt zien de lijst Contactpersonen of Recent, typt u de naam in het vak Zoeken of bladert u naar de onderkant en klikt u op Eerdere berichten tonen.

Als u een bepaald bericht zoekt in uw gespreksgeschiedenis met een contactpersoon of groep, kunt u een specifiek woord of een specifieke woordgroep in het gesprek opzoeken.

1. Selecteer het gesprek waarnaar u wilt zoeken in de lijst Contactpersonen of Recent.
    2. Druk op Ctrl + F op uw toetsenbord of selecteer Gesprek > Zoeken in de menubalk.

3. Typ het woord of de woordgroep waarnaar u zoekt in het zoekvak dat verschijnt en druk op Enter. U kunt de knoppen Volgende en Vorige gebruiken om door de zoekresultaten te bladeren.

Als u een bericht hebt gelezen, maar wilt onthouden om er later terug naar te gaan, klikt u met de rechtermuisknop op het gesprek en selecteert u Markeren als ongelezen. Hierdoor wordt het gesprek oranje in het tabblad Recent en wordt een melding toegevoegd aan het Skype-pictogram in uw taakbalk die u eraan herinnert om het later te lezen.

Uw gespreksgeschiedenis wordt een tijd lang opgeslagen op de harde schijf van uw computer.

Wijzigen hoe lang uw Skype-geschiedenis wordt bewaard op uw computer.

1. Selecteer Skype in de menubalk en selecteer daarna Privacy....

2. Kies onder Historie bewaren uit de vervolgkeuzelijst altijd, 3 maanden, 1 maand, 2 weken of geen historie.

3. Klik op Opslaan onder aan het optievenster.

De laatste 30 dagen van uw gespreksgeschiedenis worden in de cloud opgeslagen, waardoor u, als u bij Skype bent aangemeld, deze op elk apparaat kunt raadplegen.

Geschiedenis ouder dan 30 dagen wordt volgens uw geschiedenisinstellingen opgeslagen op de harde schijf.

U kunt een back-up maken van uw geschiedenis als u om de een of andere reden Skype moet verwijderen, of als u de geschiedenis naar een andere computer wilt overbrengen, bijvoorbeeld van een Windows-pc naar een andere Windows-pc, of van een Windows-pc naar een Mac. Daarvoor hoeft u alleen maar het hoofddatabasebestand in de map met uw Skypenaam te kopiëren.

Gespreksgeschiedenis opslaan en overbrengen:

1. Druk op de Windows-toets op uw toetsenbord en houd deze vast. Druk vervolgens op R om het venster Uitvoeren te openen.
    2. Typ %appdata%\Skype in het venster Uitvoeren en druk op OK.
    3. Open de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.
    4. Klik met de rechtermuisknop op de map zelf en selecteer Kopiëren. Dit kopieert de hele map inclusief de volledige inhoud.
    5. Sla de map op een extern medium op.
    6. Installeer Skype op de nieuwe computer en meld u aan, zodat de benodigde map wordt gemaakt, en meld u weer af bij Skype.
    7. Ga op de nieuwe computer nogmaals naar het venster Uitvoeren, typ %appdata%\Skype en druk op OK.
    8. Open de map met dezelfde naam als uw Skype-naam.
    9. Vervang de hele map (met uw Skype-naam) door de map die u hebt opgeslagen in stap 4 en 5.
    10. Meld u aan bij Skype. Uw chatgeschiedenis is aanwezig als u door uw gesprekken bladert.

Met de exportfunctie van de chatgeschiedenis in Skype voor Windows kunt u uw gespreksgeschiedenis in CSV-indeling exporteren zodat u deze buiten Skype kunt opslaan.

Let op: de laatste 30 dagen van uw gespreksgeschiedenis worden opgeslagen in de cloud en worden dus niet geëxporteerd. Alleen de geschiedenis die volgens de instelling Historie bewaren op uw harde schijf is opgeslagen, wordt geëxporteerd.

Uw chatgeschiedenis exporteren:

1. Selecteer Extra > Opties.
    2. Selecteer Privacy aan de linkerkant.
    3. Selecteer de knop Chatgeschiedenis exporteren.

Knop Chatgeschiedenis exporteren
    4. Kies waar u het bestand wilt opslaan en selecteer Opslaan.

U kunt het CSV-bestand gebruiken met elk spreadsheetprogramma, zoals Microsoft Excel. Houd er rekening mee dat sommige inhoud, zoals mediabestanden, niet wordt geëxporteerd, dat gedeelde URL's en soortgelijke inhoud worden geëxporteerd in XML-codes en dat sommige berichten mogelijk in afzonderlijke rijen worden gesplitst vanwege opmaakproblemen.