Hoe beheer ik mijn contactpersonen in Skype voor Windows Desktop?

Wanneer u contactpersonen hebt toegevoegd aan uw lijst met Skype-contactpersonen, kunt u deze eenvoudig beheren en ordenen. Klik hieronder om contactpersonen te zoeken, sorteren, wijzigen, ordenen en verwijderen.

Zodra u een naam in het zoekvak begint te typen, wordt uw gesprekshistorie met die persoon weergegeven.

Als u personen wilt vinden die niet zijn opgenomen in uw lijst met contactpersonen, typt u hun e-mailadres of Skypenaam in het zoekvak en drukt u op Enter of klikt u op Skype-gids doorzoeken.

De optie Zoek in alle mensen op Skype.

Klik in de zoekresultaten op de persoon die u zoekt en vervolgens op Toevoegen aan contactpersonen. Verzend een contactverzoek zodat u elkaar kunt bellen, videogesprekken kunt voeren en chatberichten kunt verzenden.

U kunt uw contactpersonen sorteren op naam of online status. Standaard worden contactpersonen gesorteerd op online status, wat betekent dat contactpersonen die online zijn bovenaan worden weergegeven. Contactpersonen sorteren op naam:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik op Contactpersonen.
  3. Selecteer Contactpersonen sorteren op> Naam.

U kunt contactpersonen verbergen die offline zijn, die offline zijn maar met gesprek doorschakelen of die geen contactdetails met u hebben gedeeld. Bepaalde contactpersonen verbergen:

1. Klik op Contactpersonen.
  2. Selecteer Contactpersonen verbergen die en vervolgens Offline zijn, Offline zijn met gesprek doorschakelen of Geen contactdetails gedeeld hebben.

U kunt gemakkelijk de namen van uw contactpersonen wijzigen:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik met de rechtermuisknop op een contactpersoon en selecteer Hernoemen….
  3. Typ een nieuwe naam voor de contactpersoon en druk op Enter.

Het veld om de nieuwe naam voor de contactpersoon in te voeren.

U kunt uw contactpersonen indelen in lijsten en uw lijst met contactpersonen vervolgens filteren op basis van deze lijsten. Wanneer u een lijst selecteert, worden alleen contactpersonen in de gekozen lijst weergegeven.

Uw contactpersonen ordenen in lijsten:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Klik in het tabblad Contactpersonen op het pijltje naar beneden naast Alle om een vervolgkeuzemenu te openen. Selecteer hierin een van de mogelijke lijsten.

Het vervolgmenu dat wordt weergegeven nadat u de pijl naast Alle hebt geselecteerd.

Meer informatie over het beheren van uw lijst met Favorieten.

Contactpersonen worden automatisch toegevoegd aan de standaardlijsten. U kunt ook uw eigen lijsten maken en hier uw contactpersonen aan toevoegen.

Een nieuwe lijst maken:

1. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad Contactpersonen en selecteer vervolgens Nieuwe lijst toevoegen....
  2. Geef de nieuwe lijst een naam en druk op Enter.

De optie Nieuwe lijst toevoegen wordt weergegeven nadat u met de rechtermuisknop op het tabblad Contactpersonen hebt geklikt.

Nu kunt u contactpersonen toevoegen aan de nieuwe lijst.

Contactpersonen toevoegen aan een lijst:

1. Zoek in uw lijst met contactpersonen de contactpersoon die u wilt toevoegen aan een lijst.
  2. Klik met de rechtermuisknop op de contactpersoon, selecteer Toevoegen aan lijst... en selecteer dan de gewenste lijst. De contactpersoon wordt toegevoegd aan de lijst.

Als u deze contactpersoon al aan een andere lijst hebt toegevoegd, verschijnt de optie Lijsten beheren in plaats van Toevoegen aan lijst. Selecteer gewoon de optie Lijsten beheren en markeer een andere lijst waar u de contactpersoon aan wilt toevoegen. U kunt de contactpersoon nu vinden in alle lijsten die u hebt gemarkeerd.

U kunt Outlook-contactpersonen niet toevoegen aan lijsten die u zelf hebt gemaakt. Zij zijn automatisch toegevoegd aan de lijst Microsoft Office Outlook.

Meer informatie over het bereiken van uw Microsoft Office Outlook-contactpersonen.

Lijsten hernoemen of verwijderen:

1. Klik in uw lijst met contactpersonen op de pijl omlaag naast Alle contactpersonen.
  2. Selecteer de lijst die u wilt hernoemen of verwijderen.
  3. Plaats uw muis op de lijst en selecteer HernoemenHet pictogram Hernoemen..

De opties Hernoemen en Verwijderen.

4. U kunt nu de naam van de lijst bewerken. Typ een nieuwe naam voor de lijst en druk op Enter om de naam op te slaan. U kunt een standaardlijst niet bewerken of verwijderen.

Als u iemand uit uw lijst met contactpersonen verwijdert, wordt u voor elkaar altijd met de status Offline weergegeven, maar u kunt nog wel contact met elkaar opnemen. Als u niet wilt dat iemand contact met u opneemt, moet u deze persoon blokkeren.

Een contactpersoon verwijderen uit uw contactenlijst:

1. Meld u aan bij Skype.
  2. Zoek in de contactenlijst de persoon die u wilt verwijderen. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de contactpersoon en selecteer Verwijderen uit contactpersonen. Bevestig door te klikken op Verwijderen.
  3. De contactpersoon wordt uit de contactenlijst verwijderd, maar kan nog steeds op het tabblad Recent verschijnen met een vraagteken. Klik met de rechtermuisknop op de naam van de contactpersoon om de volgende opties weer te geven: Toevoegen aan contactpersonen of Deze persoon blokkeren.

De opties Toevoegen aan contactpersonen, Negeren en Blokkeren in het hoofdvenster nadat u de verwijderde contactpersoon hebt verwijderd.

De volgende pagina's bieden nog meer nuttige informatie: