Hoe geef ik mijn mobiele nummer weer als ik sms-berichten verstuur via Skype?

Terug naar zoekresultaten

Wanneer u een sms-bericht via Skype verzendt, ziet de ontvanger de eerste 11 tekens van uw Skype-naam. Als uw Skype-naam bijvoorbeeld ditismijnskypenaam is, ziet de ontvanger ditismijnsk. Hij of zij kan uw sms-bericht niet beantwoorden.

U kunt echter uw afzender-ID zo wijzigen, dat in plaats daarvan uw mobiele nummer wordt weergegeven. Dat betekent dat de ontvanger uw sms-bericht kan beantwoorden en dat het antwoord naar uw mobiele telefoon gaat (niet naar Skype).

Als u de afzender-ID wilt wijzigen, moet u uw mobiele nummer in Skype verifiëren.

Om uw mobiele nummer te verifiëren in Skype voor Windows Desktop, gaat u naar Extra >Opties >Chatten en sms >Sms-instellingen,klik op de link Uw mobiele nummer controleren en volg de instructies.

Om uw mobiele nummer in Skype voor Mac te controleren, gaat u naar Skype >Voorkeuren >Berichten>Uw nummer controleren en volgt u de instructies.

Belangrijk: zorg ervoor dat u uw telefoonnummer in de juiste internationale indeling invoert, anders ontvangt u mogelijk geen sms-bericht ter verificatie.

Nadat u uw mobiele nummer hebt gevalideerd, wordt uw mobiele nummer weergegeven als de afzender-ID in alle sms-berichten die u vanuit Skype verzendt.

In sms-tekstberichten die naar mobiele telefoons in Canada, China, Tsjechië, Polen, Taiwan en de VS worden verzonden, worden uw Skype-naam of een gevalideerd mobiel nummer niet weergegeven. Deze sms-berichten bevatten een algemeen, vooraf bepaald nummer als afzender-ID. De Skype-naam wordt niet weergegeven voor sms-tekstberichten die naar mobiele telefoons in Rusland worden verzonden. Er wordt een generiek nummer weergegeven, tenzij u uw mobiele nummer als afzender-ID hebt ingesteld.