Ik heb een probleem met sms-en in Skype...

Als u een sms-bericht wilt verzenden, hebt u eerst wat Skypetegoed nodig. Vervolgens kunt u een sms-bericht verzenden naar een contactpersoon, een telefoonnummer of naar meerdere mensen tegelijk.

Weet u niet hoe u kunt sms-en vanuit Skype? Kijk eens in deze handige gids.

Meer informatie over de sms-tarieven in Skype.

Raadpleeg de volgende tabel als u problemen hebt met het verzenden van een sms:

Probleem Oplossing
Ik kan geen sms-berichten ontvangen in Skype. Deze functionaliteit is momenteel niet beschikbaar in Skype.
Mijn sms-bericht is verzonden, maar mijn vriend heeft het niet ontvangen.

Nadat u uw sms-bericht verzendt, wordt de leveringsstatus links naast het berichtvak in het grijs weergeven.

Wanneer de status 'bezorgd' is, betekent dat dat het bericht is aangekomen op de telefoon van de ontvanger.

Als de status 'verzonden' is, betekent dat dat het bericht naar het netwerk is verstuurd, maar nog niet is bezorgd.

Skype blijft 24 uur lang proberen een verzonden bericht te bezorgen. Als we het bericht niet kunnen versturen, worden de kosten voor het verzenden van het sms-bericht automatisch teruggestort op uw saldo.

Mijn sms-bericht is bezorgd, maar mijn vriend heeft het niet ontvangen.

We kunnen helaas niet altijd garanderen dat het juiste bezorgingsbericht wordt weergegeven in Skype. Sms-bezorgingsrapporten worden meestal verstuurd door de netwerkoperator van de ontvanger en vervolgens doorgestuurd naar Skype, en wij hebben geen mogelijkheid om de geldigheid van de bezorgingsrapporten die we ontvangen, te controleren.

Vanwege de technische eigenaardigheden van de markt in de VS, kunnen onjuiste statusberichten vaker optreden wanneer u sms-berichten verstuurt naar mobiele telefoons in de VS.

Ik heb een foutmelding gekregen na het versturen van een sms-bericht. Als een van deze foutmeldingen naast het berichtvak wordt weergegeven, kunt u dit als volgt oplossen:
  • Fout 'dit bericht opnieuw verzenden': het bezorgen is mislukt. Klik op dit bericht opnieuw verzenden om nogmaals te proberen het bericht te verzenden.
  • Fout 'Onvoldoende tegoed': u hebt niet genoeg Skypetegoed om het sms-bericht te verzenden. Koop wat Skypetegoed en probeer het bericht opnieuw te versturen.
  • Fout 'Nummer onjuist': er is iets mis met het nummer, zoals een onjuist landnummer, of de telefoon is niet geschikt voor tekst. Controleer het nummer en bel opnieuw.
Als u een sms-bericht verstuurt naar iemand in de VS, ondersteunen alleen de volgende providers het ontvangen van Skype-sms-berichten: Alltel, AT&T, Cellular One Dobson, Cellular South, Centennial, Cincinnati Bell, Nextel, Ntelos, Sprint, T-Mobile, Unicel, U.S. Cellular®, Verizon Wireless, Virgin Mobile USA.
Ik heb een sms-bericht naar een vriend gestuurd, maar hij of zij kan het niet beantwoorden. Wanneer u een sms-bericht verzendt vanuit Skype, ziet de ontvanger de eerste 11 tekens van uw Skypenaam, en hij of zij kan het sms-bericht niet beantwoorden.

U kunt dit oplossen door het afzender-ID zo te wijzigen dat uw mobiele nummer wordt weergegeven in plaats van uw Skypenaam. De ontvanger kan dan antwoorden op uw sms-bericht en het antwoord wordt naar uw mobiel verstuurd (en niet naar Skype).
Mijn vrienden kunnen geen sms-berichten naar mijn Skype-nummer verzenden. Het is momenteel niet mogelijk sms-berichten te versturen naar Skype-nummers. Uw vrienden kunnen u bereiken via sms-berichten op elk mobiel nummer of op een vast nummer dat geschikt is voor tekst.
Ik heb een ongewenst sms-bericht ontvangen van een van deze nummers:
  • 678910
  • 20757
  • 447507319741
Als u geen sms-berichten meer wilt ontvangen van de volgende nummers: 678910, 20757, 447507319741; sms't u gewoon 'STOP' naar het nummer waarvan u het bericht hebt ontvangen.*

Als u hulp nodig hebt, sms't u 'HELP' naar het nummer waarvan u het ongewenste sms-bericht hebt ontvangen.*

*Er kunnen standaard-sms-tarieven van toepassing zijn.

U kunt ook naar onze ondersteuningsverzoekpagina gaan voor meer hulp bij dit probleem.
Ik ontvang ongewenste sms-berichten van iemand op Skype.

Als u geen sms-berichten van Skype meer wilt ontvangen, sms't u het woord 'STOP' naar 75973. Dit voorkomt dat sms-berichten van mensen op Skype naar uw mobiele telefoon worden verzonden. Het is helaas niet mogelijk sms-berichten van specifieke personen te blokkeren.

Als u hulp nodig hebt, sms't u 'HELP' naar 75973.