Hoe kan ik meerdere Skype-accounts op hetzelfde moment gebruiken?

Het is mogelijk om meerdere Skype-accounts tegelijk te gebruiken op uw computer. Dit kan handig zijn als u bijvoorbeeld een Skype-account hebt dat u gebruikt voor uw werk en een ander account voor persoonlijk gebruik. Als u bij beide accounts tegelijk aangemeld wilt zijn, moet u een nieuw exemplaar van Skype starten.

Let erop dat als u meerdere exemplaren van Skype uitvoert, u Skype mogelijk moet sluiten met behulp van Taakbeheer.

Een ander exemplaar van Skype op het bureaublad van Windows uitvoeren:

1. Druk tegelijkertijd op de Windows-toets en de toets R op het toetsenbord.
    2. Typ % programfiles(x86) %/skype/phone/ in het venster Uitvoeren en klik op OK.

Als u een foutmelding krijgt, probeer het dan opnieuw, maar typ nu %programfiles%/skype/phone/ in het venster Uitvoeren.
    3. Klik met de rechtermuisknop op het bestand Skype.exe en selecteer Kopiëren naar> Bureaublad (snelkoppeling maken).

4. Zoek de snelkoppeling die u net hebt gemaakt op uw bureaublad, klik erop met de rechtermuisknop en selecteer Eigenschappen.
    5. Voeg op het tabblad Snelkoppeling in het veld Doel de tekst /secondary toe aan het eind van het pad. In het veld Doel staat nu "C:\Program Files\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary (of "C:\Program Files (x86)\Skype\Phone\Skype.exe" /secondary als u een 64-bits besturingssysteem gebruikt).

6. Klik op OK. Telkens als u nu dubbelklikt op de Skype-snelkoppeling op het bureaublad, wordt een nieuw exemplaar van Skype geopend.