Problemen met uw microfoon oplossen (Windows-bureaublad)

Als uw gesprekspartner uw stem helemaal niet hoort of u niet goed hoort, kan er een probleem zijn met uw microfoon of uw geluidsinstellingen.

Als uw gesprekspartner helemaal niets hoort vanaf uw kant, is er een probleem met uw microfoon of met het afspeelapparaat (luidsprekers of hoofdtelefoon) van uw gesprekspartner.

1. Controleer uw microfoon.
    Als u een microfoon gebruikt die in de computer is ingebouwd, controleert u of de knop Dempen niet is ingeschakeld en of u niet bent gedempt in Skype.

Als u een externe microfoon gebruikt, controleert u of deze is aangesloten of, als het een draadloze microfoon is, dat de batterijen zijn opgeladen. Als Skype geen microfoonsignaal kan detecteren, wordt er een bericht weergegeven.

Door uw microfoon bij te stellen in Skype wordt ook het microfoonvolume van het systeem bijgesteld.

2. Voer een testgesprek.
    Met het gratis testgesprek van Skype kunt u heel eenvoudig testen of er een probleem is met uw microfoon: u neemt een bericht op dat vervolgens wordt afgespeeld. Typ echo123 in het zoekveld in Skype om aan de slag te gaan, bel en volg de instructies. In onze handige handleiding wordt het uitvoeren van een testgesprek uitgelegd.

Als u het opgenomen bericht kunt horen, werkt uw microfoon goed. Er kan een probleem zijn met de verbinding of het afspeelapparaat van uw gesprekspartner. Vraag uw gesprekspartner om onze handleiding voor het oplossen van problemen met luidsprekers of hoofdtelefoon te raadplegen.

Als u het opgenomen bericht niet kunt horen, gaat u verder met de volgende stappen om uw microfooninstellingen in Skype te controleren.

3. Uw Skype-instellingen controleren.
    Bekijk deze korte video voor informatie over het controleren van uw audio- en video-instellingen of volg de stappen hieronder.

Klik in Skype op Extra > Opties en klik vervolgens aan de linkerkant op Geluidsinstellingen.

Selecteer in de vervolgkeuzelijst Microfoon de microfoon die u wilt gebruiken. Als u alleen de ingebouwde microfoon van uw computer hebt, ziet u slechts één optie.

Maak een geluid. Als de microfoon u kan horen, beweegt de groene balk Volume. Als u meerdere microfoons hebt en u niet zeker weet welke naam bij welke microfoon hoort, spreekt u in elke microfoon afzonderlijk en controleert u of er beweging is op de volumebalk.

4. Controleer uw Windows-instellingen.
    Als bovenstaande stappen niet hebben geholpen, kan er een probleem zijn met de geluidsinstellingen van Windows. Microsoft heeft een hulpprogramma voor Windows 8.1 om automatisch een diagnose te stellen en audioproblemen op te lossen.

Als de geluidskwaliteit slecht is, zodat uw gesprekspartner u wel kan horen, maar uw stem een echo heeft, gedempt klinkt of regelmatig wegvalt, kunnen de volgende tips helpen.

1. Gebruik de nieuwste versie van Skype.
    We verbeteren de gesprekskwaliteit voortdurend, zodat u en uw gesprekspartner de nieuwste versie van Skype moeten gebruiken voor de beste prestaties. De nieuwste versie downloaden.
  2. Controleer uw verbinding.
    Als er pauzes of vertragingen in het geluid optreden of als een van u klinkt als een robot, kan uw internetverbinding (of die van uw gesprekspartner) hiervan de oorzaak zijn. Raadpleeg onze handleiding voor het oplossen van verbindingsproblemen.
  3. Uw Skype-instellingen controleren.
    Klik op Extra > Opties en klik vervolgens aan de linkerkant op Geluidsinstellingen. Zorg ervoor dat Microfooninstellingen automatisch aanpassen is ingeschakeld, zodat Skype de optimale instelling kiest.
  4. Verbeter de spraak/ruis-verhouding.
    U kunt de geluidskwaliteit het beste verbeteren door het contrast tussen het geluid van uw stem en alle andere geluiden om u heen te verhogen. Dit kan op veel manieren:

• Plaats de microfoon dichterbij. Als u te ver bij de microfoon vandaan bent, kan de microfoon uw stem niet duidelijk horen. Als u de ingebouwde microfoon van uw computer gebruikt, moet u zorgen dat u weet waar deze zich bevindt en controleren of deze niet wordt geblokkeerd.

• Verminder achtergrondgeluiden. Stille ruimten zijn het meest geschikt voor een goede geluidskwaliteit, omdat uw stem dan met minder geluid hoeft te concurreren. Ingebouwde microfoons pakken vaak het geluid op vanuit de hele ruimte.

• Verminder het afspeelvolume. Als het volume van de luidsprekers te luid is of de luidsprekers zich te dicht bij de microfoon bevinden, kan dit storing of echo veroorzaken. Verlaag het volume van de luidsprekers en plaats de luidsprekers, indien mogelijk, verder weg van de microfoon.

• Gebruik een hoofdtelefoon. Bijna alle bovenstaande problemen kunnen worden verbeterd of opgelost door aan beide kanten van het gesprek een USB-headset te gebruiken. Als u al een headset gebruikt en problemen hebt met het geluid, sluit de headset dan aan op een andere USB-poort. Als u nog geen headset hebt of problemen blijft hebben met de headset die u heeft, kunt u de lijst bekijken met de beste USB-headsets volgens Skype-gebruikers.