Wat is het maximum aantal tekens voor een sms-bericht?

Het maximum aantal tekens voor een sms-bericht dat via Skype wordt verzonden is 160*. Als u een langer bericht typt, wordt dit in twee of meer sms-berichten opgedeeld (afhankelijk van hoelang het bericht is) en worden er dienovereenkomstig kosten in rekening gebracht.

In het sms-venster van Skype staat hoe veel tekens u nog over hebt terwijl u het bericht typt, en worden de kosten van het sms-bericht weergegeven.

*Er zijn twee indelingen voor sms-berichten: een GSM-tekenset en een Unicode-tekenset. U kunt 160 tekens verzenden met GSM-ondersteunde tekens, maar als u een teken invoert dat niet wordt ondersteund, verandert de indeling van het bericht naar Unicode. Het maximum aantal tekens voor een Unicode-sms-bericht in Skype is 70.