De bandbreedte die Skype nodig heeft, hangt af van het type gewenste gesprekken. Controleer de volgende informatie voor de minimale en de aanbevolen snelheid voor de beste prestaties.

De volgende tabel bevat de minimale download- en uploadsnelheden die vereist zijn, evenals de aanbevolen snelheden voor de beste prestaties.

Gesprekstype

Minimale download

/ uploadsnelheid

Aanbevolen download

/ uploadsnelheid

Bellen

30 kbps / 30 kbps

100 kbps /100 kbps

Videogesprekken /

Scherm delen

128 kbps / 128 kbps

300 kbps / 300 kbps

Videogesprekken

(van hoge kwaliteit)

400 kbps / 400 kbps

500 kbps / 500 kbps

Videogesprekken

(HD)

1,2 Mbps / 1,2 Mbps

1,5 Mbps / 1,5 Mbps

Groepsvideo

(3 personen)

512 kbps / 128 kbps

2 Mbps / 512 kbps

Groepsvideo

(5 personen)

2 Mbps / 128 kbps

4 Mbps / 512 kbps

Groepsvideo

(7+ personen)

4 Mbps / 128 kbps

8 Mbps / 512 kbps

Als u zich hebt aangemeld bij Skype, maar u bent niet aan het bellen, dan gebruikt Skype gemiddeld 0-4 kbps. Wanneer u belt, gebruikt Skype gemiddeld 24-128 kbps.

Audiogesprekken moeten mogelijk zijn met de meeste internetverbindingen. Videogesprekken gebruiken veel meer bandbreedte, dus als u problemen hebt met de kwaliteit van uw videogesprekken, raden we het volgende aan:

• Sluit alle andere toepassingen die gebruikmaken van het internet, in het bijzonder toepassingen die muziek of video’s afspelen.

• Annuleer alle lopende opdrachten voor bestandsoverdracht.

Als uw probleem dan nog niet opgelost is, is het mogelijk dat u uw bandbreedte moet verhogen. Neem contact op met uw internetprovider als u meer informatie nodig hebt over uw download- en uploadsnelheid.