Ja. Het is echter mogelijk dat u de proxyserver moet configureren voor Skype om een correcte verbinding te maken.

Mogelijk kunt u uw proxy configureren via de systeemomgevingseigenschap 'HTTPS_PROXY', met behulp van de volgende indeling:

• HTTPS_PROXY=http(s)://gebruikersnaam:wachtwoord@hostnaam:poort

Neem contact op met uw netwerkbeheerder of internetprovider voor de details van de proxyserver.

Nadat u de omgevingsvariabele hebt geconfigureerd, start u de Skype-app opnieuw op om de nieuwe proxyconfiguratie op te halen. Dit is van toepassing op Windows-bureaublad, Mac en Linux. Dit is niet beschikbaar op mobiel of tablet.

Als Skype om een of andere reden geen verbinding kan maken met uw proxyserver, neemt u contact op met uw netwerkbeheerder om uw proxy-instellingen te controleren of handmatig te configureren.