Hoe bel ik iemand via Skype?

Skype-naar-Skype gesprekken zijn gratis, maar u hebt wel een beetje Skype-tegoed of een abonnement nodig om mobiele of vaste nummers te bellen.

1. Zoek de persoon of groep die u wilt bellen in uw lijst met contactpersonen of gebruik Zoeken.
  2. Selecteer de contactpersoon die u wilt bellen en vervolgens...
    • Een audiogesprek starten: Selecteer de beltoets .
    • Een videogesprek starten: Selecteer de knop videogesprek .
    • Een groepsgesprek starten: Selecteer het nieuwe pictogram (of menuknop op Android) om deelnemers toe te voegen en selecteer vervolgens de bel- of videoknop. Selecteer de groepsavatar om een ​​naam te maken voor uw groep of om een ​​groepsfoto toe te voegen.
  3. Aan het einde van het gesprek selecteert u de knop Ophangen om het gesprek te beëindigen.

Als u bij Skype bent aangemeld, kunt u Skype-oproepen ontvangen. U ziet een meldingsscherm voor een binnenkomende oproep. Tik of klik op de belknop om de oproep te beantwoorden. Als u de oproep niet wilt beantwoorden, tikt u op de knop gesprek beëindigen om te negeren. Als u offline bent en Spraakberichten hebt geactiveerd, kan de beller een bericht achterlaten, of kunt u doorschakelen instellen om oproepen naar een ander nummer door te schakelen.

U hebt wat Skype-tegoed of een abonnement nodig om mobiele of vaste nummers te bellen. Als u de contactgegevens van de persoon al hebt opgeslagen, kunt u vanuit uw lijst met contactpersonen tikken of klikken op de naam. U kunt ook de toetsenblokknop gebruiken om het telefoonnummer in te voeren.

• Uw video in- of uitschakelen.
  • Uw microfoon in- of uitschakelen.
  • Deelnemers toevoegen aan een gesprek.
  • Het toetsenblok gebruiken
  • Uw scherm delen tijdens een gesprek (alleen beschikbaar op het Windows-bureaublad en Mac).
  • Het gesprek beëindigen.

Er kunnen maximaal 25 personen (24 plus uzelf) deelnemen aan hetzelfde audiogesprek. Het maximale aantal videostreams varieert afhankelijk van het platform en apparaat dat u gebruikt.

Ja, maar u hebt een Skype-nummer nodig waar ze u op kunnen bellen.

Ja, gebruik het toetsenblok om gratis telefoonnummers in te voeren op Skype. In de volgende landen worden de volgende nummers ondersteund; gebruikers kunnen deze nummers gratis bellen.

Frankrijk: +33 800, +33 805, +33 809
Polen: +48 800
Verenigd Koninkrijk: +44 500, +44 800, +44 808
Verenigde Staten: +1 800, +1 866, +1 877, +1 888
Taiwan: +886 80

Nee, u kunt geen alarmnummers bellen via Skype. U moet uw mobiele telefoon of vaste telefoon gebruiken om alarmnummers te bellen als dat nodig is. Lees voor meer informatie de Gebruiksvoorwaarden van Skype.

Wilt u meer informatie?
Hoe vind ik contactpersonen en hoe kan ik contactpersonen toevoegen in Skype?
Hoe stel ik Skype Vertalen in en hoe gebruik ik het?
Problemen met Skype-gesprekken oplossen
Wat gebeurt er wanneer iemand mij via Skype belt terwijl ik een ander gesprek voer?