Hoe bel ik iemand via Skype?

Skype-naar-Skype gesprekken zijn gratis, maar u hebt wel een beetje Skype-tegoed of een abonnement nodig om mobiele of vaste nummers te bellen.

1. Zoek de persoon of groep die u wilt bellen in uw lijst met contactpersonen of gebruik Zoeken.
  2. Selecteer de contactpersoon die u wilt bellen en vervolgens...
    • Een audiogesprek starten: Selecteer de beltoets .
    • Een videogesprek starten: Selecteer de knop videogesprek .
    • Een groepsgesprek starten: Selecteer het nieuwe pictogram (of menuknop op Android) om deelnemers toe te voegen en selecteer vervolgens de bel- of videoknop. Selecteer de groepsavatar om een ​​naam te maken voor uw groep of om een ​​groepsfoto toe te voegen.
  3. Aan het einde van het gesprek selecteert u de knop Ophangen om het gesprek te beëindigen.

Als u bij Skype bent aangemeld, kunt u Skype-oproepen ontvangen. U ziet een meldingsscherm voor een binnenkomende oproep. Tik of klik op de belknop om de oproep te beantwoorden. Als u de oproep niet wilt beantwoorden, tikt u op de knop gesprek beëindigen om te negeren. Als u offline bent en Spraakberichten hebt geactiveerd, kan de beller een bericht achterlaten, of kunt u doorschakelen instellen om oproepen naar een ander nummer door te schakelen.

U hebt wat Skype-tegoed of een abonnement nodig om mobiele of vaste nummers te bellen. Als u de contactgegevens van de persoon al hebt opgeslagen, kunt u vanuit uw lijst met contactpersonen tikken of klikken op de naam. U kunt ook de toetsenblokknop gebruiken om het telefoonnummer in te voeren.

• Uw video in- of uitschakelen.
  • Uw microfoon in- of uitschakelen.
  • Deelnemers toevoegen aan een gesprek.
  • Het toetsenblok gebruiken
  • Uw scherm delen tijdens een gesprek (alleen beschikbaar op het Windows-bureaublad en Mac).
  • Het gesprek beëindigen.

Opmerking: Als u een MacBook Pro-gebruiker bent, kunt u ook uw Touch Bar gebruiken tijdens Skype-gesprekken om video's te tonen of te verbergen en om een gesprek te dempen, het dempen op te heffen en om een gesprek te beëindigen.

Er kunnen maximaal 25 personen (24 plus uzelf) deelnemen aan hetzelfde audiogesprek. Het maximale aantal videostreams varieert afhankelijk van het platform en apparaat dat u gebruikt.

Ja, maar u hebt een Skype-nummer nodig waar ze u op kunnen bellen.

Ja, gebruik het toetsenblok om gratis telefoonnummers in te voeren op Skype. In de volgende landen worden de volgende nummers ondersteund; gebruikers kunnen deze nummers gratis bellen.

Frankrijk: +33 800, +33 805, +33 809
Polen: +48 800
Verenigd Koninkrijk: +44 500, +44 800, +44 808
Verenigde Staten: +1 800, +1 866, +1 877, +1 888
Taiwan: +886 80

Nee, u kunt geen alarmnummers bellen via Skype. U moet uw mobiele telefoon of vaste telefoon gebruiken om alarmnummers te bellen als dat nodig is. Lees voor meer informatie de Gebruiksvoorwaarden van Skype.

Wilt u meer informatie?
Hoe vind ik contactpersonen en hoe kan ik contactpersonen toevoegen in Skype?
Hoe stel ik Skype Vertalen in en hoe gebruik ik het?
Problemen met Skype-gesprekken oplossen
Wat gebeurt er wanneer iemand mij via Skype belt terwijl ik een ander gesprek voer?