Uw toestemming, alstublieft? Uitleg over mobiele machtigingsaanvragen

U bent klaar om Skype te installeren en te beginnen met chatten wanneer u plotseling wordt gevraagd om uw toestemming te geven voor een hele lijst met dingen. Dit lijkt misschien een beetje vervelend, het is tenslotte niet eenvoudig om precies te begrijpen waarvoor u toestemming geeft. Skype is ontworpen om optimaal te profiteren van de hardware en software op uw mobiele apparaat. Wanneer u bijvoorbeeld om toestemming wordt gevraagd om toegang te krijgen tot uw exacte locatie, is dit alleen voor het geval u ooit uw locatie wilt delen met een van uw Skype-contactpersonen. Alle machtigingen zijn optioneel en vereisen toestemming (u kunt Skype blijven gebruiken zonder deze machtigingen te verlenen, maar bepaalde functies zijn mogelijk niet beschikbaar).

Hier volgt een lijst met alle mobiele machtigingen en wat deze voor u betekenen:

Machtigingscategorie

Beschrijving

Platform

Contactpersonen

U kunt uw apparaatcontactpersonen synchroniseren. Hierdoor worden uw contactpersonen geüpload naar de servers van Microsoft, zodat u eenvoudig verbinding kunt maken met uw vrienden die skype al gebruiken.

Android, iOS

Microfoon

De microfoon is nodig zodat mensen u kunnen horen tijdens audio- of videogesprekken of voor het opnemen van audioberichten.

Android, iOS

Camera

De camera is nodig zodat mensen u kunnen zien tijdens videogesprekken of dat u foto's kunt verzenden die zijn vastgelegd terwijl u Skype gebruikt.

Android, iOS

Locatie

U kunt uw locatie delen met andere gebruikers of uw locatie gebruiken om relevante plaatsen bij u in de buurt te vinden.

Android, iOS

Fotobibliotheek (iOS) / externe opslag (Android)

Opslag is nodig om foto's op te kunnen slaan of om uw foto's te delen met anderen waarmee u kunt chatten.

Android, iOS

Meldingen

Met meldingen kunt u weten wanneer berichten of oproepen worden ontvangen, zelfs wanneer Skype niet actief wordt gebruikt.

Android, iOS

Siri

Hierdoor kan Siri bellen in Skype.

iOS

Agenda

Toegang tot de agenda toestaan, zodat oproepen kunnen worden gepland en aan uw agenda kunnen worden toegevoegd.

iOS

Bewegingsgebruik

Met bewegingsgebruik kan Skype detecteren wanneer uw apparaat is gedraaid om de camera correct te oriënteren.

iOS

Telefoon

Sta toegang tot uw telefoon toe in Android 12 en hoger, zodat u Skype-oproepen kunt plaatsen en ontvangen.

Android

Telefoonstatus lezen

Met toegang tot de telefoonstatus kunt u een gesprek in de wachtstand plaatsen wanneer een normaal telefoongesprek wordt uitgevoerd.

Android

Systeemwaarschuwingsvenster

Met deze instelling kunt u skype-schermen delen, waarvoor toegang tot alle informatie op het scherm is vereist of op het apparaat moet worden afgespeeld terwijl u inhoud opneemt of uitzendt.

Android

Sms-berichten lezen

Hierdoor kunnen sms-berichten van apparaten worden gelezen wanneer dat nodig is voor bevestigingsberichten.

Android