Tijdens een gesprek kun je het volgende doen:

• Audio & Knop Videomicrofoon Schakel de microfoon in of uit.

• knop videogesprek Schakel uw video in of uit.

• mobiele cameraknop wisselen Schakel uw camera van voor naar achteren (alleen mobiele videogesprekken).

• Aanroepen samenvoegen Voeg uw huidige en binnenkomende oproep samen (niet beschikbaar in Skype voor Web).

• Knop Hand omhoog Verhoog of verlaag uw hand in groepsgesprekken, waarbij u de groep laat zien dat u iets moet toevoegen zonder te onderbreken.

• knop nieuwe groep Bekijk de lijst met deelnemers in een groepsgesprek.

• knop gesprek beëindigen Beëindig uw gesprek vanuit de gespreksbesturingselementen of vanuit de lopende oproep in uw Recente chats .

Opmerking : Tijdens een mobiel Skype-gesprek zijn sommige besturingselementen voor gesprekken mogelijk verborgen. Tik gewoon op uw scherm om ze zichtbaar te maken.

Afhankelijk van je platform of apparaat, kunnen er extra functies beschikbaar zijn tijdens je Skype-gesprek.

• Knop Berichten Terug tijdens het gesprek naar uw chat.

• Tik op de oproepknop om terug te keren naar het gespreksscherm.

• Knop Rasterweergave Overschakelen van Rasterweergave naar sprekerweergave .

• Luidsprekerknop Luidspreker in- of uitschakelen tijdens het gesprek.

Als u meer opties wilt zien, tikt u op meer knop meer opties Knop:

• Achtergrond van iOS vervagen Vervaag mijn achtergrond.

• knop videogesprek Binnenkomende video toestaan, in- of uitschakelen.

• Knop Ondertitels Ondertitels in- of uitschakelen.

• Pictogram Deelnemers toevoegen Voeg personen toe aan uw oproep.

• knop momentopname Maak een momentopname van uw gesprek en deel dit met uw vriend.

• Skype-gespreksopname Neem uw Skype-gesprek op.

• knop reacties Stuur een reactie tijdens uw gesprek.

• Knop scherm delen rasterweergave naar sprekerweergave tijdens het gesprek.

• Knop Hand omhoog Steek uw hand op of laat zakken in een groepsgesprek.

Zien wie u wilt zien (alleen videogesprekken). Schakelen tussen uw video-feed of die van uw vrienden. Tikken en vasthouden op elke deelnemer in de oproep en sleep ze naar het hoofdgespreksvenster. Het gesprek beëindigen wanneer u dat wilt . Selecteer bovenaan uw lopende gesprek de Knop Berichten knop chats > vervolgens de pijl-terug > selecteer vervolgens Einde gesprek in uw Recente chats Lijst. U ziet ook hoe lang u al aan het gesprek bent.

Opmerking: U kunt een gesprek op uw iPad ook beëindigen door de cover te sluiten.

Chatten met iemand 1:1 vanuit een groepsgesprek . Tik tijdens een groepsgesprek op de deelnemer en houd deze vast en selecteer Bericht verzenden .

Mute Of Verwijderen uit gesprek (alleen groepsgesprekken). Tik op een deelnemer naar keuze in de oproep, houd de muisknop ingedrukt en selecteer vervolgens dempen of verwijderen uit gesprek. Als u iemand dempt of verwijdert, ontvangt deze persoon een melding van Een andere deelnemer heeft uw microfoon gedempt Of U bent verwijderd uit het gesprek door een andere deelnemer .

• Knop Rasterweergave rasterweergave naar sprekerweergave :

• 3x3 Rasterweergave (alleen beschikbaar in Skype voor Windows, Mac en Linux).

• Rasterweergave.

• Sprekerweergave.

• Audio & Knop Videomicrofoon Selecteer de pijl naast de microfoon om extra audioopties weer te geven:

• Selecteer een ander microfoonapparaat als er een is aangesloten.

• Ruisonderdrukking in- of uitschakelen.

• Selecteer een andere luidspreker als er een is aangesloten. Hiermee wordt ook je telefoon met luidspreker ingeschakeld als optie.

• knop videogesprek Selecteer de pijl naast de videoknop om extra video-opties weer te geven:

• Selecteer een andere camera als er een is aangesloten.

• Selecteer Achtergrondeffect kiezen. Hiermee kunt u uzelf de prioriteit geven en uw achtergrond vervagen of wijzigen in een videogesprek. (Niet ondersteund in Linux)

• Selecteer Webcam instellingen als u daar correcties wilt aanbrengen.

• Pictogram Deelnemers toevoegen Voeg personen toe aan uw oproep.

• Knop Berichten Open uw chat tijdens het gesprek.

• Knop Invoegtoepassing Delen Contactpersonen , Locatie , en andere invoegtoepassingen.

• Uitbreiden Open het chatvenster in volledig scherm.

• Selecteer de knop Terug naar gesprek om terug te keren naar de oproepweergave in het volledige scherm.

• Knop Hand omhoog Verhoog of verlaag uw hand in groepsgesprekken.

• Hand opheffen tijdens een gesprek ontvangt de groep een melding dat u uw hand opsteekt.

• Nadat u bent bevestigd of als u van gedachten verandert over het spreken, selecteert u Onderhand .

• In gemodereerde groepen kan de moderator de handen van de deelnemers verlagen.

• Knop scherm delen Deel uw scherm tijdens het gesprek.

• knop reacties rasterweergave naar sprekerweergave tijdens uw gesprek.

• knop meer opties Meer opties, naar Opname starten , Momentopname maken , Ondertitels inschakelen , Binnenkomende video uitschakelen , Oproep in wachtstand houden Ga naar Audio- en video-instellingen of indien mogelijk, Achtergrondeffecten kiezen (niet beschikbaar in Skype voor Web) tijdens een videogesprek.

Zien wie u wilt zien (alleen videogesprekken). Schakel tussen u of de videofeed van uw vrienden door een deelnemer aan het gesprek te selecteren en deze naar het hoofdvenster te slepen.

Beëindig het gesprek wanneer u dat wilt. Selecteer Knop Recente chats openen Recente chats openen om het gesprek te beëindigen vanuit uw lopende gesprek in uw Recente chats en kijk hoe lang je al aan het bellen bent.

Het formaat van uw videovoorbeeld wijzigen . Beweeg tijdens een videogesprek de muisaanwijzer over uw videovoorbeeld en gebruik Uitbreiden uitvouwen om het groter of kleiner te maken.

Uzelf of anderen vastmaken of losmaken van het gespreksscherm. Selecteer vanuit een gesprek de drie puntjes naast de naam en selecteer vervolgens Pin . U weet dat u bent vastgemaakt als u een Knop Vastmaken in Skype vastmaken naast uw naam.

Schakelen tussen camera's (alleen videogesprekken). Als je tijdens een videogesprek met de rechtermuisknop op je avatar klikt, kun je een andere camera selecteren.

Chatten met iemand 1:1 vanuit een groepsgesprek . Klik tijdens een groepsgesprek met de rechtermuisknop op de deelnemer en selecteer Bericht verzenden .

Mute Of Verwijderen uit gesprek (alleen groepsgesprekken). Beweeg de muisaanwijzer over een deelnemer in het gesprek en selecteer vervolgens de dubbele punthaak naast de naam om deze persoon te dempen of uit het gesprek te verwijderen. Als u iemand dempt of verwijdert, ontvangt deze persoon een melding van Een andere deelnemer heeft uw microfoon gedempt Of U bent verwijderd uit het gesprek door een andere deelnemer .

Inzoomen op gespreksscherm . In een gesprek waarbij iemand het scherm deelt, kunnen deelnemers de zoomknop in Skype Zoom om tot 300% in te zoomen. Klik en sleep om het ingezoomde scherm te verplaatsen.

Wil je meer informatie?

Rasterweergave naar sprekerweergave

Rasterweergave naar sprekerweergave